S.R. Stanescu afirma ca stie cine sunt politicienii mituiti pentru proiectul Rosia Montana

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 11:26
2023 citiri
S.R. Stanescu afirma ca stie cine sunt politicienii mituiti pentru proiectul Rosia Montana
Foto:media-businesslive.ro

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu afirma ca o lista a politicienilor mituiti pentru proiectul Rosia Montana s-ar afla la Corina Vintan, "mana dreapta a lui Razvan Ungureanu".

Lista cuprinde politicieni marunti, desi printre numele grele de politcieni cumparati ar fi si presedintele Traian Basescu.

"Evidenta politicienilor mituiti, a unei bune parti, nu chiar a celor mai importanti, o are Corina Vintan, care a fost purtator de cuvant in Ministerul de Externe, mana dreapta a lui Razvan Ungureanu", a declarat Sorin Rosca Stanescu la Realitatea TV.

Potrivit acestuia, Corina Vintan are un contract cu Gold Corporation, "care primeste sume uriase de bani care apoi, de la doamna Vintan, in baza unor contracte, sunt virate in beneficiul unor politicieni".

Politicienii de prim rang, afirma Sorin Rosca Stanescu, "ar fi mituiti direct din strainatate". Intrebat cine sunt acesti politicieni de prim rang, Stanescu l-a indicat pe seful statului, celui care, in opinia liberalului, i s-ar datora fluctuatiile recente de pe bursa de la Toronto.

"Cum ar fi domnul Traian Basescu, care azi tine un discurs in favoarea proiectului Rosia Montana si cu 2 zile inainte de o afirmatie de genul asta, creste, cineva cumpara actiuni... Suprapuneti miscarile bursei de la Toronto", a spus politicianul liberal.

Acesta a promis ca va arata si conturile in care au fost virati bani catre politicienii importanti. "Saptamana viitoare in Parlament prezint si conturile. Era de datoria SIE sa informeze asupra acestor lucruri, asupra acestor ilegalitati, ca le cunoaste", a mai declarat Stanescu.

Liberalul crede ca, dupa terminarea activitatii Comisiei speciale a Parlamentului privind Rosia Montana, va fi necesara infiintarea unei comisii de ancheta privind coruptia din jurul acestui proiect.

"Va trebui, printr-o comisie speciala, sa vedem cine sunt politicienii care au fost mituiti si ce masuri au luat politicienii mituiti, ce raspundere au fata de populatia acestei tari", a incheiat Sorin Rosca Stanescu.

A.V.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Rosca Stanescu lista politicieni mituiti, #Rosca Stanescu Basescu mituit RMGC, #Rosca Stanescu lista mituiti Vintan , #proiect