Minerii ameninta cu noi proteste, daca membrii comisiei speciale nu vor merge la Rosia Montana

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 14:54
864 citiri
Minerii ameninta cu noi proteste, daca membrii comisiei speciale nu vor merge la Rosia Montana
Foto: Arhiva

Minerii care au protestat in subteran la Rosia Montana si localnicii care sustin proiectul minier asteapta pana vineri un raspuns al comisiei speciale, iar daca membrii acesteia vor decide sa nu mearga in comuna atunci vor relua actiunile de protest, afirma liderul sindical al ortacilor.

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" de la Rosia Montana, Cristian Albu, a declarat, miercuri, ca minerii si localnicii care sustin proiectul minier au suspendat pentru moment protestele si asteapta ca membrii comisiei speciale sa vina la Rosia Montana si sa vada la fata locului ce va presupune noua exploatare.

Albu a spus ca aceasta a fost una dintre solicitarile protestatarilor de la Rosia Montana si ale minerilor care s-au blocat in subteran.

El a adaugat ca premierul Victor Ponta le-a promis ca membrii comisiei vor veni la Rosia Montana si acesta a fost motivul pentru care minerii si localnicii au suspendat protestele.

Albu a afirmat ca protestele au fost suspendate pana vineri, inclusiv, si se asteapta o decizie din partea comisiei, iar in cazul in care parlamentarii vor decide sa nu vina la Rosia Montana, minerii si localnicii care sustin exploatarea sunt hotarati sa reinceapa actiunile de protest.

"E foarte important sa vina la fata locului si sa vada ce va insemna proiectul in teren. Trebuie sa isi faca o idee, daca nu, vor fi subiectivi si vor vedea doar protestele din Piata Universitatii", a spus Albu.

Prima sedinta a Comisiei parlamentare speciale pe proiectul de lege privind Rosia Montana a avut loc, miercuri la pranz, membrii acesteia urmand sa decida daca vor face si o vizita la fata locului.

Minerii blocati in subteran au fost convinsi de Ponta sa renunte la protest

Comisia a fost constituita, marti, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari PSD, PNL, PC, UDMR, PPDD si de la minoritati. Democrat-liberalii au refuzat sa-si desemneze membri in comisie.

Prima reuniune a membrilor comisiei va avea loc miercuri, la ora 13.30.

Una din primele decizii ale comisiei ar putea viza chiar vizita la Rosia Montana promisa de catre premierul Victor Ponta duminica seara.

Presedintele comisiei este senatorul PSD Darius Valcov, iar din comisie mai fac parte Ioan Darzu, Florin Iordache, Viorel Stefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Grebla (PSD), Andrei Gerea, Gigel Sorinel Stirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu, Petru Ehegartner (PNL), Haralambie Vochitoiu, Tudor Ciuhodaru (PPDD), Attila Korodi, Alexandru Vegh (UDMR), Oana Manolescu (minoritati nationale), Ioan Moldovan (PC).

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#mineri proteste Rosia Montana, #amenintare protest mineri , #protest