Mircea Toma: Eco-anarhisti, conform dictionarului, inseamna "oameni care vor sa locuiasca la tara"

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 19:44
3148 citiri
Mircea Toma: Eco-anarhisti, conform dictionarului, inseamna "oameni care vor sa locuiasca la tara"
Foto: Ziare.com

Organizatia Active Watch a cerut oficial directorului SRI, George Maior, sa explice ce inseamna termenul de "eco-anarhisti" pe care acesta l-a folosit pentru a-i descrie, in fata Comisiei parlamentare de control a SRI, pe activistii care manipuleaza demonstratiile impotriva proiectului Rosia Montana.

"Am cautat in dictionar si la prima mana am constatat ca eco-anarhistii sunt niste persoane care vor sa traiasca la tara", a sustinut presedintele Active watch, Mircea Toma, pentru Ziare.com.

El sustine ca a fost nedumerit atunci cand directorul SRI, George Maior, a folosit termenul in fata Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI. "Nu am simtit in acel moment relaxare, chiar daca e practic o lauda, nu o acuza. Si l-am rugat sa ne spuna care sunt entitatile suspecte de eco-anarhism si de ce sunt suspecte sau considerate periculoase".

Seful SRI, despre cazul Rosia Montana: Organizatii eco-extremiste au vrut sa denatureze protestele

El crede ca termenul ambiguu are scopul de a "arunca suspiciunea asupra tuturor celor care vin la demonstratiile impotriva proiectului Rosia Montana". "O persoana publica cu responsabilitati extrem de importante acuza nediscriminatoriu zeci de mii de persoane ca unii dintre ei, nu stim care, sunt suspecti de a fi ceva", crede Mircea Toma.

Pe langa definirea termenului de eco-anarhisti, Active Watch a cerut SRI si directorului sau, George Maior, sa spuna clar despre ce eco-anarhisti e vorba, ce grupari anarhiste a identificat SRI-ul si ce alte activitati periculoase au mai desfasurat acestea in Romania.

"Mama unei prietene sta inchisa in baie pentru ca piata e plina de eco-anarhisti si teroristi.

Il rugam deci pe domnul director Maior sa o salveze pe mama colegei noastre ca sa poata sa iasa din baie si sa-i spuna daca eco-anarhistii nu sunt periculosi pentru cetateni sau dimpotriva, sa stea in baie pana cand dansul ne anunta ca a curatat Piata Universitatii de eco-anarhisti", a cerut Mircea Toma.

Intrebarile adresate de Active Watch SRI-ului sunt: Care este definitia eco-anarhismului? Este eco-anarhismul o activitate infractionala condamnata in Codul Penal? Care sunt structurile eco-anarhiste pe care SRI le monitorizeaza si cum sunt ele organizate si finantate?

Care este departamentul din SRI care monitorizeaza structurile eco-anarhiste si care sunt resursele alocate (nr. de ofiteri, operatiuni de filaj, interceptari, resurse financiare)?

Cate persoane sunt monitorizate de catre SRI in legatura cu posibila existenta a unei structuri eco-anarhiste? Cine a identificat fenomenul si cine a dat mandat SRI sa monitorizeze eco-anarhismul? Din ce an este monitorizat fenomenul eco-anarhist?

Cate mandate de ascultare s-au solicitat pentru a tine sub observatie fenomenul eco-anarhist in general, si cate in timpul protestelor legate de Rosia-Montana? Care este lista structurilor suspectate ca ar fi incercat sa deturneze protestele pe tema Rosiei Montane?

Ce sunt eco-extremistii si cum NU au reusit la protestele pe Rosia Montana

George Maior, directorul SRI, a declarat in timpul audierilor de la Comisia parlamentara de control a SRI, ca manifestantii de la mitingurile saptamanale impotriva proiectului Rosia Montana sunt infiltrati si manipulati de eco-anarhisti.

Astfel, informarile SRI catre factorii de decizie au cuprins si "incercari ale structurilor extremiste si eco-anarhiste de a exploata sau influenta miscarile de protest" pe acest subiect.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#SRI eco anarhisti proteste Rosia Montana, #George Maior eco anarhisti proteste, #SRI Active Watch eco anarhisti , #protest