Proteste pentru Rosia Montana: Claudiu Craciun, amendat cu 6.000 de lei

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 14:36
4279 citiri
Proteste pentru Rosia Montana: Claudiu Craciun, amendat cu 6.000 de lei
Foto: Romania Tv

Claudiu Craciun, unul din liderii protestelor din Bucuresti fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana, a fost amendat de Jandarmerie.

Potrivit procesului verbal pe care l-a postat Craciun pe contul sau de Facebook, el a fost amendat cu suma de 6.000 de lei.

Craciun a fost sanctionat pentru ca a "organizat o adunare publica nedeclarata (...) iar pe timpul acesteia a condus activitatile participantilor, dirijand actiunile si scandarile prin voce si gesturi".

Lectorul universitar precizeaza ca va contesta amenda in instanta.

"Ce este un jandarm? O fiinta bipeda datatoare de bastoane si amenzi", mai scrie Claudiu Craciun pe reteaua de socializare.

Claudiu Craciun este unul dintre protestatarii care le-a vorbit, la portavoce, in fiecare seara oamenilor din Piata Universitatii.

Protestele fata de proiectul Rosia Montana au inceput pe 1 septembrie, intr-o duminica, aproape 5.000 de oameni marsaluind in centrul Capitalei, de la Piata Universitatii la Piata Victoriei.

Senatul a respins proiectul Rosia Montana

Manifestatiile au fost declansate in mai multe orase din tara, dar si in strainate, dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

Pe 19 noiembrie, senatorii au respins proiectul Rosia Montana, in forma transmisa de Guvern.

Craciun, implicat in vandalizarea masinii lui Daniel Barbu

Masina ministrului Culturii, vandalizata: Claudiu Craciun, citat ca "faptuitor"

Claudiu Craciun, lider si al protestelor din 2012, cooptat de Crin Antonescu in componenta Forumului Constitutional si lider al manifestatiilor impotriva proiectului Rosia Montana, a fost implicat si in vandalizarea masinii lui Daniel Barbu, ministrul Culturii.

In seara de 17 octombrie ministrul Daniel Barbu a fost tinta unui protest organizat in centrul vechi al Bucurestiului fata de acordul dat de acesta din partea ministerului Culturii pentru proiectul de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana. Protestatarii au inconjurat masina ministrului timp de mai multe minute, strigand lozinci si aruncand pe masina bancnote false cu chipul oficialului. La un moment dat, luneta masinii s-a spart. Politia a intervenit si masina ministrului a putut pleca.

Liderii protestelor Rosia Montana, pusi sub invinuire pentru vandalizarea masinii ministrului Barbu

Ulterior, Claudiu Craciun si Alexandru Alexe au fost pusi sub acuzare in cazul vandalizarii masinii ministrului Culturii.

Claudiu Craciun este invinuit pentru ultraj, in vreme ce Alexandru Alexe a fost pus sub invinuire pentru distrugere.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Claudiu Craciun amenda, #amenda Craciun proteste Universitate, #Rosia Montana Claudiu Craciun , #protest