Proteste pentru Rosia Montana: Flash-mob la Guvern, DNA inclusa in mars

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 07:57
1985 citiri
Proteste pentru Rosia Montana: Flash-mob la Guvern, DNA inclusa in mars

MAnifestantii pentru Rosia Montanta planuiesc pentru duminica un flash-mob in fata Guvernului, dupa care in marsul spre Piata Universitatii va fi inclus si sediul DNA.

"Dupa lantul uman in jurul Parlamentului a venit vremea unui flash-mob la Guvern. Ne vedem duminica in Piata Victoriei cu o pancarta (coala) rosie sau verde la 17:30 fix", se arata pe pagina Uniti Salvam.

Manifestantii isi doresc ca de aceasta data sa formeze frunza simbol de la Rosia Montana.

De asemenea, au fost supuse la vot trei variante de traseu, iar majoritatea l-a votat pe cel care include si sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

In urma cu o saptamana, in jur de 100 de oameni au manifestat in fata DNA, in semn de protest fata de incalcarea independentei Justitiei prin revocarea procurorului Lucian Papici si a Marianei Alexandru. Desi sociologul Mircea Kivu a propus ca manifestantii de la Rosia Montana sa isi devieze traseul si sa se solidarizeze cu cei de la DNA, manifestantii nu s-au abatut de la itinerariul stabilit. Cel mai vocal a fost Claudiu Craciun.

Si de aceasta data, Claudiu Craciun s-a opus ca DNA sa fie sustinuta de protestatari. "DNA-ul merita sustinuta cand va fi intr-adevar independenta si va incepe sa dezvaluie marea coruptie de la Rosia Montana si nu cand se ascute lupta lui Ponta cu Basescu pentru controlul ei. Le doresc amandurora niste dosare groase, cu inceperea urmaririi penale. Iar celor de la DNA sa nu mai asculte ordine politice, de oriunde ar veni ele, ci sa inceapa sa isi faca treaba", a scris el pe Facebook.

In replica, protestarii i-au amintit ca situatia de la Rosia Montana va trebui, in cele din urma, transata tot in justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Rosia Montana proteste, #proteste Rosia Montana traseu, #DNA proteste Rosia Montana , #protest
Comentarii