Rosia Montana Protestatarii de la Universitate, chemati la dezbateri in Parlament

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 15:34
1922 citiri
Rosia Montana Protestatarii de la Universitate, chemati la dezbateri in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Membrii comisiei speciale privind proiectul de la Rosia Montana, intruniti miercuri in prima sedinta, au stabilit ca liderii protestatarilor din Piata Universitatii vor fi chemati in Parlament la dezbateri.

Acestia vor fi chemati la discutii joia viitoare, dupa ce politicienii se vor intoarce din vizita de doua zile de la Rosia Montana.

Membrii comisiei speciale au convenit sa stabilesca luni cine vor fi reprezentantii invitati la audieri in Parlament din randul protestatarilor din Piata Universitatii.

20.000 de oameni in strada, pentru Rosia Montana - Revolutia generatiei mele - Reportaj

Premierul Victor Ponta si-a exprimat dorinta, duminica seara, de a asculta doleantele miilor de protestatari din centrul Bucurestiului, ce marsaluiesc de doua saptamani impotriva proiectului de lege privind exploatarea zacamantului de aur de la Rosia Montana.

Duminica seara, peste 20.000 de oameni care se opun proiectului de la Rosia Montana au participat la un mars, desfasurat pe bulevardele dintre zonele Universitate, Unirii, Timpuri Noi, Mihai Bravu si Tineretului, oprindu-se in final in Piata Universitatii.

Proteste similare au avut loc duminica in mai multe orase din tara, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Suceava, Buzau, Constanta, Timisoara, Sibiu, Targu Mures si Brasov. De asemenea, au fost anuntate proteste si la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena si Barcelona.

Din 1 septembrie, in centrul Capitalei si in mai multe orase din tara au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana. La protestele de pana acum din Capitala, manifestantii au blocat timp de mai multe ore, in timpul noptii, Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar si un sens al Bulevardului Nicolae Balcescu. De asemenea, ei au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului si cel al Televiziunii Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#protestatari Universitate dezbateri Parlament, #protestatari Rosia Montana chemati Parlament, #discutii protestatari Rosia Montana , #protest