Comisia speciala, la Rosia Montana: Protest cu scandal, politicienii alungati

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 20:28
5188 citiri
Comisia speciala, la Rosia Montana: Protest cu scandal, politicienii alungati

Aproximativ 1.000 de persoane protesteaza, miercuri seara, la Campeni, judetul Alba, fata de proiectul Rosia Montana.

Oamenii au dorit sa stea de vorba cu membrii comisiei infiintate pentru proiectul Rosia Montana, care se aflau intr-un restaurant, insa acestia nu au dorit sa iasa si sa dialogheze cu ei, arata Realitatea TV.

Protestatarii au incercat sa forteze portile restaurantului, iar jandarmii au fost nevoiti sa faca un cordon in jurul lor pentru a-i opri.

Potrivit Mediafax, protestatarii au steaguri tricolore, bannere cu mesaje impotriva proiectului minier si scandeaza lozinci impotriva acestuia.

Membrii comisiei au parasit restaurantul in mai multe masini.

Toni Grebla, membru al comisiei, a declarat la Realitatea TV ca oamenii din Campeni s-au strans si au inceput sa scandeze, insa fara sa ceara sa intre in localul in care se aflau ei.

Darius Valcov, presedintele comisiei parlamentare, a incercat sa clarifice ceea ce s-a intamplat la Campeni.

"Am fost huiduiti ca s-a creat o impresie gresita ca aceasta comisie este pro acest proiect. Atunci toata lumea care este pro ne aplauda si lumea care este contra ne huiduie. Gresit. Aceasta comisie doreste ca pana pe 20 octombrie sa asculte toate punctele de vedere. Oamenii din Campeni spun ca nimeni nu i-a ascultat pana acum. O ora, o ora si un sfert i-am ascultat pe toti. Programul este pe site si il respectam", a spus senatorul PSD.

Intrebat despre o concluzie a acestei zile, Valcov a adaugat ca nu poate spune nimic pana pe 20 octombrie.

"Nu putem sa spunem pana pe 20 octombrie ceea ce am constatat. Nu ne putem antepronunta. Trebuie sa tragem o concluzie. Am avut intalniri cu reprezentantul sindicatului, cu repezentantii ONG-urilor pro, cu reprezentantii ONG-urilor contra si apoi am avut intalniri in teritoriu", a continuat el.

Ba mai mult, spune Darius Valcov, pentru ca nimeni sa nu ii acuze ca sunt partinitori, membrii comisiei nici nu au mers sa manance intr-un loc anume.

"Ca sa nu existe discutii ca am mancat la unii sau la altii, membrii comisiei au mancat sandvisuri de la prefectura", a adaugat el.

13 dintre membrii comisiei speciale parlamentare infiintata pentru Rosia Montana se afla in zona, intr-o vizita de lucru.

Presedintele comisiei pentru Rosia Montana: Orice am face vom supara pe cineva

Darius Valcov a declarat, miercuri la amiaza, ca este constient de faptul ca orice decizie vor lua cineva va fi nemultumit.

Proteste cu scandal la Rosia Montana: Remus Cernea, scapat de jandarmi de furia oamenilor

Miercuri, la Rosia Montana a mers si Remus Cernea, deputat care se opune proiectului. Acesta a fost huiduit de catre minerii din zona si a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a-l scoate din mijlocul acestora.

Oamenii din zona respectiva s-au impartit in doua tabere. In timp ce localnicii din Rosia Montana sustin proiectul si spun ca vor locuri de munca, cei din comunele apropiate spun ca nu cedeaza si ca se opun exploatarii miniere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#proteste Rosia Montana, #proteste scandal Rosia Montana, #protest exploatare Rosia Montana, #proteste proiect Rosia Montana , #protest