Rosia Montana Protestele continua in cartierele din Bucuresti: Victor Ponta se joaca de-a minerul

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 22:57
2289 citiri
Rosia Montana Protestele continua in cartierele din Bucuresti: Victor Ponta se joaca de-a minerul

Protestatarii fata de proiectul de la Rosia Montana au anuntat o noua manifestatie pentru duminica, marcand inceputul celei de-a cincea saptamani consecutive de proteste. De data aceasta, ei nu vor mai merge dinspre Piata Universitatii spre cartiere, ci invers.

Potrivit unui anunt postat pe pagina de Facebook a evenimentului, Runda #5 - mars pentru Rosia Montana (Bucuresti), manifestantii se vor intalni la ora 16.00, la metroul de la Parcul Titan, urmand sa plece apoi spre Piata Universitatii, la ora 18.00.

"Sectorul 3 e cel mai dens populat, de fapt, daca ar fi un oras, el ar fi al doilea ca marime din tara dupa Bucuresti", argumenteaza protestatarii.

Acestia au publicat si traseul marsului, cu o lungime de peste opt kilometri: Metrou Parc Titan - Bd Nicolae Grigorescu - Bd. Camil Ressu - Dristor - Bd. Mihai Bravu - Str. Dristorului - Str. Delea Noua - Calea Calarasi - Bd. Corneliu Coposu - Bd. Ion C. Bratianu - Piata Universitatii.

"Pentru a ajunge la intersectia Nicolae Grigorescu cu Liviu Rebreanu recomandam metroul M1 - statia Titan (care e la distanta rezonabila de statiile Muncii si Nicolae Grigorescu). RATB: tramvaiul 40, troleibuzul 92, autobuzele 101, 102, 253, 301, 311, 330, 335, 471

Zona e direct accesibila din centrul orasului - Universitate - 311, Piata Romana - 301, Unirii - 40, Cismigiu (Vasile Parvan) - 92 si din sectoarele 1 si 2 - Piata Presei Libere - 330, 335, Fundeni - 253, Doamna Ghica - 101, Pantelimon (Cora) - 102", mai informeaza organizatorii.

Ei continua sa ii ceara demisia prim-ministrului Victor Ponta, precum si ministrilor Dan Sova, Rovana Plumb si Daniel Barbu, adaugand totodata ca vor ca acestia sa fie si anchetati.

"Duminica 29 septembrie continuam obiceiul sanatos al duminicii petrecute in familie in spirit civic. (...) Marsam prin cartiere pentru a duce aceste revendicari mai departe direct la cetateni. Se anunta vreme buna, haideti sa iesim in numar mare.

Am parcurs 30 de km in ultimele duminici si ne-am facut auziti de 40-50 de mii de oameni in fiecare weekend. Pentru ca am epuizat zonele dens populate in care putem ajunge daca plecam din Piata Universitatii, duminica 29 septembrie incercam reversul", explica protestatarii.

Acestia mai cer parlamentarilor sa interzica mineritul pe baza de cianura in Romania, dupa care guvernantii sa respinga de urgenta acordul de mediu. Nu in ultimul rand, se mai cere Ministerului Culturii sa inscrie Rosia Montana in patrimoniul UNESCO.

Alburnus Maior: Victor Ponta se joaca de-a minerul

In alta ordine de idei, presedintele Alburnus Maior, Eugen David, a facut referire la declartiile europarlamentarului finlandez Satu Hassi, care a comentat recentele afirmatii ale premierului Victor Ponta legate de mineritul cu cianuri din Finlanda, afirmand ca oficialul roman are "o imagine foarte roz" asupra cianurilor din minele finlandeze.

Europarlamentar finlandez: Premierul roman are o imagine roz asupra cianurilor din minele finlandeze

"Este ca si cum Victor Ponta ar avea fir rosu cu compania miniera, nu m-ar mira daca s-ar duce maine directorul companiei sa stea in fotoliul de premier si sa conduca direct sedinte de guvern.

In fiecare saptamana, Victor Ponta face greseli de amator, confunda date, locuri, substante chimice. Oare mai guverneaza cineva Romania in tot acest timp in care Victor Ponta se joaca de-a minerul?", a intrebat Eugen David, transmite site-ul Rosiamontana.org.

Proteste Rosia Montana, ziua 22: Flashmob cu "Oda bucuriei" (Galerie foto)

Protestele fata de proiectul minier de la Rosia Montana au demarat la inceputul lunii septembrie, in Bucuresti si in alte zeci de orase din tara. Zeci de mii de oameni au iesit pe strazi, nemultumiti de demararea proiectului.

Cateva mii de oameni au iesit din nou in strada, sambata, si s-au adunat in Piata Constitutiei din Capitala, pentru a forma un lant uman in jurul Palatului Parlamentului. Si duminica, mii de oameni au iesit pe strazi si au blocat centrul Capitalei, marsaluind spre cartierul Pantelimon si inapoi in Piata Universitatii.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest Rosia Montana Titan, #protest Rosia Montana cartiere Bucuresti, #protest Rosia Montana Piata Universitatii , #protest
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Poza cuiulluipepelea
cuiulluipepelea
rank 1