Romania va putea tranzactiona din nou certificate CO2

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 10:27
1850 citiri
Romania va putea tranzactiona din nou certificate CO2
Foto: Arhiva

Romania a recastigat dreptul de a tranzactiona certificate de emisii de gaze cu efect de sera, dupa un an de la suspendarea acestei facilitati, a anuntat ministrul Mediului, Rovna Plumb.

"Nu puteam sa nu anunt o veste buna pentru Romania: Comitetul de Conformare pentru Protocolul de la Kyoto a hotarat ca tara noastra poate sa-si reia eligibilitate tranzactionarii certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera", a declarat ministrul, citat de AFP.

La sfarsitul lunii august a anului trecut, Comitetul ONU de Conformare al Protocolului de la Kyoto a decis suspendarea de la tranzactionarea certificatelor de emisii pentru Romania.

"Romania a pierdut dreptul la tranzactionare pentru ca, din anul 2009 si pana in prezent, nu a existat niciun fel de preocupare legata de tranzactionarea acestor certificate. Tot din 2009 si pana acum nu s-au facut studiile necesare functionarii Registrului si nu au fost bine raportate datele aferente inventarului de emisii de gaze cu efect de sera", a mai spus Rovana Plumb.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Romania certificate gaze polunate, #Romania cerficiate emisii, #Rovana plumb certificate emisii , #ministrul Mediului