Rovana Plumb, Daciana Sarbu si Adina Valean, despre patrimonial national: padurile

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 22:21
2535 citiri
Rovana Plumb, Daciana Sarbu si Adina Valean, despre patrimonial national: padurile
Foto: Antena 3

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, considera ca aceia care se plang de modul in care se fac defrisarile in Romania sunt indreptatiti sa o faca si crede ca acest lucru se cheama jaf.

"Dau dreptate tuturor romanilor cand spun ca s-a facut un jaf cu tot ceea ce inseamna patrimonial national. Padurile", a declarat Plumb, la Antena 3.

Aceasta a precizat ca Ministerul condus de ea a preluat toate amendamentele pentru codul silvic si noua lege urmeaza sa fie adoptata in momentul in care Parlamentul isi reia activitatea.

"Noua lege are obiective clare in ceea ce priveste conservarea si regenerarea acestui patrimoniu", a continuat ministrul.

Si europarlamentarul PSD Daciana Sarbu considera ca, datorita noii legi, vor exista zone intregi protejate si pedepse mai dure.

"Vor exista zone intregi protezate, iar cei care vor fi prinsi risca ani multi de inchisoare. Noi am gestionat prost pentru ca a existat o lege proasta. Acolo trebuie pazite printr-un alt sistem, nu cei locali care primesc si ei de la cei care exploadteaza. Ar trebui o politie a padurilor", a sustinut Daciana Sarbu.

Europarlamentarul PNL Adina Valean crede ca aceia care fac politica de mediu creaza politici, "dar nu incurajeaza cei mai simplu: plantarea de paduri".

Romania, destinatia deseurilor italienesti

O alta problema discutata de cele trei invitate a fost cea legata de gropile de gunoi ilegale, unde, in cele mai multe cazuri, se banuieste ca ar fi gunoi provenit din Italia.

Daciana Sarbu spune ca a sesizat acum mult timp comisarul de mediu si Interpolul pe tema deseurilor importante din Italia. "De la Interpol am primit o scrisoare in care mi se spunea ca exista pangeri si de la ONG-urile din Romania", a spus aceasta.

Pe de alta parte, ministrul Mediului a spus ca nu este interzisa aducerea deseurilor din Italia in Romania, ci depozitarea lor.

"In Romania, avem inca din 2006 o lege care transpune un regulament al UE de la care Romania a obtinut o derogare. Pana in 2015 noi avem interzis importul de deseuri pentru depozitare. Ceea ce se aduce si se transmite catre fabricile de ciment, baterii e legal, dar se face in baza unor notificari", a adaugat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rovana Plumb defrisari paduri, #Rovana Plumb defrisari , #ministrul Mediului
Comentarii