Rovana Plumb: Exploatarea gazelor de sist, lipsa de responsabilitate

Miercuri, 01 August 2012, ora 15:33
2288 citiri
Rovana Plumb: Exploatarea gazelor de sist, lipsa de responsabilitate
Foto: gov.ro

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a declarat ca exploatarea gazelor de sist reprezinta o dovada de iresponsabilitate fata de rezervele naturale ale Romaniei, fenomen care s-a petrecut in toate guvernarile anterioare.

"Aici vedem o noua dovada a lipsei totale de responsabilitate fata de rezervele naturale ale Romaniei, de care au dat dovada guvernele anterioare. Problema gazului de sist este in dezbatere la nivel european inca de la inceputul acestui an.

Comisia Europeana a demarat studii privind evaluarea impactului asupra mediului, asupra sanatatii populatiei (multe chimicale, foraje care pot afecta panza freatica etc), precum si impactul social, astfel incat sa se poata stabili daca este necesara sau nu o imbunatatire a cadrului legislativ comunitar si a conditiilor socio-economice ce se aplica acestui procedeu", a mentionat Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca, pana nu sunt definitivate studiile de specialitate derulate la nivel european, Romania nu va aproba acest tip de exploatari.

Gazele de sist au starnit controvesre in Romania, dupa ce compania Chevron a anuntat ca va exploata aceste resurse prin procedeul de fractionare hidraulica.

In Barlad, peste 2.000 de oameni au protestat in luna martie fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist.

Conform Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), forajul de explorare in regiunea Dobrogea, pe litoralul Marii Negre, ar putea aduce mai mult de 80 de milioane in investitii in peste patru ani. Insa protestatarii din Barlad spun ca se tem de efectele pe care aceste activitati de forare le-ar putea avea asupra mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Rovana Plumb exploatare gaze sist, #ministrul Mediului exploatare gaze sist, #exploatare gaze sist Romania , #ministrul Mediului