Rovana Plumb si Dacian Ciolos, despre seceta la Bruxelles

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 21:21
2311 citiri
Rovana Plumb si Dacian Ciolos, despre seceta la Bruxelles
Foto: mmediu.ro

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, luni, la Bruxelles, ca seceta este o preocupare centrala la nivel guvernamental in Romania si trebuie sa devina o prioritate si la nivel comunitar.

"Deoarece este de asteptat ca schimbarile climatice sa accentueze fenomenele privind deficitul de apa si seceta, este necesara adoptarea unei strategii de actiune pentru combaterea efectelor negative ale secetei si pentru finantarea masurilor necesare ce vizeaza diminuarea acestor efecte, prin diferite programe", a spus Rovana Plumb, potrivit unui comunicat al ministerului, publicat pe site-ul oficial.

Declaratia a fost facuta cu ocazia vizitei intreprinse de Rovana Plumb la Bruxelles, unde s-a intalnit cu comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

Cei doi au discutat despre seceta care a afectat Romania si efectele acesteia asupra mediului si agriculturii. Totodata, au fost discutate si teme precum proiectul canalului Siret-Baragan sau Delta Dunarii.

Comisarul Dacian Ciolos a salutat ideea de a sprijini financiar pierderile cauzate de fenomenul secetei.

"Deoarece seceta poate fi o problema majora pentru agricultori, am introdus in reforma PAC pentru perioada 2014-2020, in cadrul Fondului de Dezvoltare Rurala, posibilitatea acoperirii pierderilor cauzate de seceta prin intermediul crearii unui fond mutual de gestiune a riscului", a explicat Ciolos.

In contextul identificarii unor solutii necesare si imediate pentru combaterea efectelor secetei asupra populatiei si mediului, ministrul Rovana Plumb a mentionat si eforturile depuse de Guvernul Romaniei in ceea ce priveste identificarea surselor de finantare a proiectului canalului magistral Siret-Baragan.

"Dorim ca finantarea acestui proiect sa poata fi realizata fie printr-un parteneriat public privat, fie cu ajutorul fondurilor europene", a afirmat ministrul Mediului.

O alta chestiune importanta aflata pe agenda a constituit-o si pregatirea vizitei lui Dacian Ciolos, impreuna cu comisarul european pentru Mediu, Janez Potocnik, in Delta Dunarii, care va avea loc in perioada imediat urmatoare.

Cei doi oficiali au cazut de acord asupra necesitatii dezvoltarii durabile a Deltei Dunarii prin intermediul unui program integrat, care sa cuprinda atat solutii pentru problemele sociale si economice ale populatiei din zona, dar si rezolvarea chestiunilor de mediu, Delta Dunarii fiind o zona ce poate beneficia de sustinere prin finantare din mai multe fonduri europene in viitorul cadru financiar european 2014 - 2020.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Rovana Plumb combatere seceta, #Plumb combatere seceta, #Ministrul Mediului combatere seceta, #masuri combatere seceta , #ministrul Mediului