Rovana Plumb: Argumentele prezentate de Victor Ponta lamuresc situatia politica

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 13:14
3155 citiri
Rovana Plumb: Argumentele prezentate de Victor Ponta lamuresc situatia politica

Argumentele prezentate de premierul Victor Ponta lamuresc situatia politica, in conditiile in care un guvern nu poate fi schimbat decat de catre Parlament sau prin alegeri, a declarat duminica Rovana Plumb, presedintele Consiliului National al PSD.

"Argumentele prezentate astazi de prim-ministrul Victor Ponta lamuresc foarte clar situatia politica. Nu intru in detaliile juridice - ele au fost foarte bine explicate de catre premier. Ar fi fost bine si corect ca premierul sa fi avut sansa de a oferi aceste explicatii si procurorilor, inainte ca lucrurile sa evolueze de o maniera cel putin suspecta. In ceea ce priveste partea politica, lucrurile sunt cat se poate de clare - un Guvern nu poate fi schimbat decat de catre Parlament sau prin alegeri. Orice alta formula este nedemocratica", a afirmat Rovana Plumb intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit acesteia, "vocile opozitiei nu au in acest moment nicio legitimitate de a vorbi despre demisia Guvernului si a premierului".

"Presedintele Iohannis a candidat in conditiile unui proces cu ANI; Traian Basescu s-a ascuns 10 ani in spatele imunitatii prezidentiale de dosare; doamna Gorghiu, domnul Atanasiu au de dat propriile explicatii; de domnul Predoiu nu mai spunem - tocmai ce am aflat ca si-a angajat in minister fostii parteneri de afaceri", a argumentat Rovana Plumb.

In opinia sa, justitia nu trebuie amestecata cu politica. "Justitia trebuie sa isi urmeze cursul, dar politica se face de catre Parlament, de catre Guvern, partide, presedinte", a adaugat presedintele CN al PSD.

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, dupa sedinta liderilor coalitiei de guvernare, ca va contesta ordonanta procurorului in cazul sau.

El a subliniat ca este acuzat pentru presupuse fapte petrecute in 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar in 2012 in urma acuzatiilor Monicai Macovei.

Ponta a adaugat ca doreste sa-si dovedeasca nevinovatia, sustinand ca acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual si a majoritatii actuale.

"Conform tuturor definitiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot in parlament. Orice alta metoda inseamna lovitura de stat si nu imi doresc sa traim intr-o tara in care guvernele se schimba altfel decat prin procedurile constitutionale", a spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Rovana Plumb Ponta urmarit penal, #Rovana Plumb Ponta demisie , #ministrul Muncii