Delta Dunarii va fi declarata zona defavorizata

   

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a afirmat recent ca Deltei Dunarii urmeaza sa fie declarata zona defavorizata, ceea ce ar crea o serie de facilitati atat locuitorilor deltei, cat si investitorilor de aici.

"Am avut aceasta discutie cu autoritatile locale si cu reprezentantii societatii civile din zona. Initiativa este de a declara zona Deltei Dunarii zona defavorizata, pentru ca actuala lege permite acordarea unor facilitati fiscale tuturor intreprinzatorilor din zona respectiva, astfel incat sa putem avea un echilibru intre a asigura o viata demna pentru locuitorii din Delta prin intreprinzatori si conservarea biodiversitatii", a spus ministrul Rovana Plumb.

Aceasta procedura a fost demarata impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, urmand ca in perioada urmatoare sa fie emis un act normativ.

Potrivit OUG nr. 24/199n8 privind regimul zonelor defavorizate, in forma actualizata aflata in vigoare din 2004, pentru ca o zona sa fie declarata defavorizata, trebuie sa indeplineasca cel putin una din urmatoarele doua conditii: ponderea somerilor din zona sa fie de trei ori mai mare decat la nivel national si sa fie o zona izolata, lipsita de mijloace de comunicatie, cu o infrastructura slab dezvoltata.
Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 13:11
Sursa: Obiectiv
Cele mai citite stiri
Dezastru pe piata imobiliara din Tulcea: doar 42 de bunuri imobiliare vandute in ianuarie!
Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in luna ...
Procurorul Gheorghe Popovici vrea sa se intoarca la Tulcea
Joi, 14 februarie, sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va ...
Slujba de pomenire pentru preotul Ionel Filimon de la Peceneaga!
La ceas de Vecernie, orele 17:00, biserica din Peceneaga, judetul Tulcea, s-a dovedit neincapatoare. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor