Rudel Obreja, la DNA

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 12:16
2510 citiri
Rudel Obreja, la DNA

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a venit, luni dimineata, la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care DLAF a sesizat posibile acte de coruptie, comise in principal de Obreja, in contextul organizarii galei "Campion pentru Romania", la care Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Rudel Obreja discuta cu anchetatorii despre modul in care firma sa a castigat drepturile de exclusivitate pentru organizarea galei de box.

La sfarsitul lunii octombrie au fost audiati la Directia Nationala Anticoruptie fostul antrenor al lotului national de box Titi Tudor, vicepresedintele FRB, Fanel Trandafir, antrenorul lotului national de box feminin, Adrian Lacatus, si alti oameni din lumea boxului romanesc, in legatura cu organizarea Galei de box profesionist "Campion pentru Romania" de catre firma presedintelui FRB, Rudel Obreja, in cadrul careia a avut loc si meciul dintre Lucian Bute si francezul Jean-Paul Mendy, care s-a desfasurat pe 9 iulie 2011, la Romexpo.

Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a sesizat DNA, in aprilie, in legatura cu posibile acte de coruptie si alte fapte penale comise in principal de Rudel Obreja in contextul organizarii galei "Campion pentru Romania", eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucuresti.

In nota de control intocmita de inspectorii DLAF si inaintata DNA, este descris modul in care Rudel Obreja, presedinte al Federatiei Romane de Box, a dat dreptul de exclusivitate in organizarea galei de box "Campion pentru Romania" unei firme care ii apartinea tot lui.

In baza acestui contract de exclusivitate de la federatia condusa de Obreja, firma lui Obreja, Europlus Computers SRL, a obtinut, prin negociere directa de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, avand ca obiect "Promovarea brandului turistic al Romaniei". Valoarea a fost stabilita in baza unui studiu intocmit de The AdComp - Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT "si-a insusit-o".

Inspectorii DLAF au ajuns la concluzia ca firma lui Rudel Obreja nu avea in niciun caz capacitatea tehnica si profesionala de organiza o asemena gala sau de a presta servicii de promovare a Romaniei ca destinatie turistica si a brandului national.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Obreja audiat DNA, #Rudel Obreja DNA, #Obreja Bute DNA , #FRBox
Comentarii
V
valencia
rank 1
odata ce primeste nup,mai poate usl-ul sa-l ancheteze ?!