Mana dreapta a lui Rupert Murdoch a demisionat de la sefia Dow Jones

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 13:35
1171 citiri
Mana dreapta a lui Rupert Murdoch a demisionat de la sefia Dow Jones
Foto: Daily Mail

Les Hinton, mana dreapta a mogulului Rupert Murdoch, a demisionat vineri dupa 50 de cand lucrau impreuna. Decizia lui Hinton, director executiv al companiei care edita The Wall Street Journal, detinuta de News Corp, vine in urma scandalului interceptarilor telefonice in care sunt implicate ziarele britanice ale lui Murdoch.

"Am privit cu tristete de la New York desfasurarea scandalului in care a fost implicat News of World. Ca n-am stiut nimic legat de toata aceasta poveste este irelevant si simt ca tocmai in aceste circumstante trebuie sa-mi dau demisia din cadrul News Corp si sa cer scuze tuturor celor care au avut de suferit de pe urma actiunilor News of the World", a explicat Les Hinton in scrisoarea de demisie, scrie Reuters. Aceasta este a doua demisie a unui colaborator important al lui Murdoch, dupa cea semnata de Rebekah Brooks.

In varsta de 67 de ani, Hinton a lucrat alaturi de Murdoch mai bine de cinci decenii. S-a angajat prima oara la magnat pe cand era adolescent si a lucrat pe un post de corector. A crescut odata cu News Corp, iar in 1995 Murdoch l-a desemnat la conducerea companiei. In 2007 i-a dat pe mana Dow Jones, dupa ce News Corp a preluat The Wall Street Journal.

La Wall Street Journal vestea demisiei lui Hinton a venit pe neasteptate, desi zvonuri privind plecarea sa au tot existat in ultimele zile. Plecarea lui Hinton din companie este cea mai recenta lovitura pe care o incaseaza Murdoch, care incearca sa linisteasca apele dupa ce mai multe publicatii pe care le detine au fost acuzate ca ascultau telefoanele unor persoane publice si nu numai.

In acest scandal, Hinton a fost audiat inclusiv de comisiile parlamentare pentru cultura si mass-media, in care a atestat ca a fost facuta o ancheta interna completa privind ascultarile telefonice.

Dupa plecarea lui Hinton, Dow Jones va fi condusa de Todd Larsen, care ii va raporta lui Chase Carey, directorul de operatiuni al News Corp, a anuntat compania.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Les Hinton demisie, #Murdoch Hinton demisie, #Murdoch ascultare telefoane , #News Corporation