Marea Britanie: Scandalul interceptarilor continua - inca un trust media anchetat

Luni, 01 August 2011, ora 21:09
1433 citiri
Marea Britanie: Scandalul interceptarilor continua - inca un trust media anchetat
Foto: Dots Press

Compania Trinity Mirror, care publica Sunday Mirror, Daily Mirror, Daily Record, Sunday Mail si People, risca sa fie data in judecata, fiind acuzata ca ar fi interceptat ilegal telefoanele unor celebritati.

News International a scris ca Mark Lewis, avocatul care reprezinta in instanta zeci de reclamanti care au dat in judecata News of the World, a confirmat ca Trinity Mirror va fi, de asemenea, actionata in judecata, arata DotsPress, care citeaza The Sunday Times.

"Exista trei sau patru cazuri pe care le vom demara in urmatoarele saptamani", a declarat Lewis pentru The Sunday Times.

"Procesul ar putea forta Trinity Mirror sa scoata la iveala documente relationate cu articole despre personalitati proeminente care suspecteaza ca telefoanele le-ar fi fost interceptate. Trinity Mirror a demarat deja o ancheta interna privind acuzatiile unor fosti reporteri, potrivit carora atat Sunday Mirror, cat si Daily Mirror, ar fi interceptat telefoanele unor celebritati si ale agentilor lor", se arata in articolul din The Sunday Times.

"Orice actiune in instanta ar putea pune presune pe Piers Morgan, care a fost editor la Mirror intre 1995 si 2004 si acum lucreaza la CNN. Morgan a negat cu vehementa ca ar fi publicat articole bazate pe informatii obtinute prin interceptari telefonice, dar i s-au pus in fata alte interviuri si articole care sugereaza ca ar fi fost la curent cu aceste practici", se mai arata in acelasi material.

Ziarul mai scrie ca la sfarsitul saptamanii trecute a fost confirmat faptul ca ancheta politiei in cazul interceptarilor telefonice s-a extins. In prezent, politia analizeaza posibilitatea ca unele personalitati publice sa fi fost tintele unor "atacuri" digitale, care presupuneau instalarea unui sofware in computerele lor pentru a putea fi monitorizate.

"Jonathan Rees, un detectiv privat, apare si el in acheta. News of the World era unul dintre clientii sai, dar el lucra si pentru Sunday si Daily Mirror", mai scrie The Sunday Times.

"Numarul cauzelor civile impotriva News International, publisherul titlului News of the World, care a fost inchis, The Times si The Sunday Times, ar putea creste accelerat, in conditiile in care din ce in ce mai multe persoane sunt anuntate de politie ca numerele lor de telefon au fost identificate in documetele care ii apartineau lui Glenn Mulcaire, un alt detectiv privat", se mai arata in The Sunday Times.

Ziarul mai scrie ca, de fapt, Curtea Suprema a decis ca Mulcaire ar trebui sa dezvaluie numele jurnalistilor care l-au pus sa intercepteze telefoane. Este posibil ca el sa conteste decizia in instanta si ar putea invoca posibile brese legislative in decizia instantei prin prisma reglementarilor privind drepturile omului, motivate de faptul ca nu trebuiau divulgate detalii privind punerea sa sub acuzare sau din proces.

Potrivit politiei britanice, News of the World ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, printre care familiile unor adolescenti asasinati. Dezvaluirile au ridicat intreaga clasa politica din Marea Britanie impotriva lui Rupert Murdoch. Inchiderea publicatiei News of the World, cu o istorie de 168 de ani, cel mai popular tabloid din Marea Britanie, nu a pus capat scandalului interceptarilor telefonice ilegale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#trinitity mirror scandal interceptari, #rupert murdoch scandal interceptari , #News Corporation