Rupert Murdoch a cumparat Dow Jones

Vineri, 06 Iulie 2007, ora 15:57
845 citiri
Rupert Murdoch a cumparat Dow Jones

Proprietarul News Corporation, mogulul media Rupert Murdoch, a achizitionat dupa o lunga perioada de negocieri compania Dow Jones, publisherul Wall Street Journal. Anuntul oficial urmeaza sa fie facut abia sambata, iar pretul este estimat la cinci miliarde de dolari, conform Brand Republic.

Din informatiile disponibile rezulta ca Dow Jones a finalizat negocierile cu Murdoch, incheierea oficiala a contractului urmand sa aiba loc saptamana viitoare, cu acceptul familiei Bancroft, actionarii majoritari ai companiei. Pretul final al contractului este identic cu oferta initiala lansata in luna aprilie, cinci miliarde de dolari.

Un apropiat al News Corp., Andrew Neil, afirma intr-un articol aparut in cadrul publicatiei The Business, ca jurnalistii de la Wall Street isi vor pastra independenta, conform contractului.

In cadrul contractului se mai stipuleaza ca News Corporation va avea dreptul de a decide asupra angajarilor si concedierilor din staff-ul editorial si de publishing, dar doar dupa obtinerea unei aprobari din partea unui consiliu independent format din cinci membri. Componenta consiliului urmeaza sa fie decisa in urma consultarilor dintre Murdoch si Dow Jones.

Murdoch a oferit un pret de 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones, compania urmand sa fie adaugata imperiului sau media. Totodata, noul propietar a declarat ca nu va interveni in politica editoriala a WSSJ.

Familia Bancroft, care a controlat pentru mai mult de 100 ani compania Dow Jones, s-a declarat ingrijorata de reputatia lui Murdoch si de tendinta acestuia de a interveni in politica editoriala a companiilor sale media.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...