Rupert Murdoch si-a dat demisia de la conducerea News Corporation

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 10:57
1621 citiri
Rupert Murdoch si-a dat demisia de la conducerea News Corporation
Foto: bornrich.com

Magnatul media Rupert Murdoch si-a dat demisia de la conducerea imperiului sau ziaristic din Marea Britanie, News International Group Limited, care controleaza tabloidul The Sun, dar si Times si Sunday Times.

Odata cu demisia lui Rupert Murdoch, au aparut si speculatiile ca, de fapt, magnatul vrea sa vanda ziarele care, de-a lungul deceniilor, au constituit o piatra de temelie in construirea unui trust media la nivel mondial, potrivit The New York Times.

Verdict parlamentar: Murdoch nu e potrivit ca sef la o companie internationala

Un purtator de cuvant al companiei a anuntat, sambata, ca Murdoch, in varsta de 81 de ani, a demisionat, saptamana trecura, din calitatea de director al NI Group, The Times Newspaper Holdings si al Newscorp Investments din Marea Britanie.

Aceste companii sunt filiale ale News Corporation, afacerea lui Murdoch in valoare de 53 de miliarde de dolari, ale carei bunuri cu valoare economica includ The Wall Street Journal, reteaua de televiziuni Fox Broadcasting si compania de film 20th Century Fox.

Potrivit unui raport parlamentar publicat in urma cu doua luni, s-a stabilit ca Rupert Murdoch "nu este persoana potrivita pentru a conduce o companie internationala importanta".

Comisia pentru cultura a Parlamentului britanic a realizat acest raport dupa ce a chestionat numerosi jurnalisti si editori care au lucrat la News of the World, tabloid care apartinea trustului News Corporation detinut de Murdoch si care a fost inchis in urma scandalului interceptarii convorbirilor telefonice de anul trecut.

In raport se precizeaza ca Murdoch a ignorat cu buna stiinta ceea ce se petrecea acolo. Patru membri conservatori ai comisiei au refuzat sa semneze raportul, pe motiv ca este "partizan".

Scandalul interceptarilor din Marea Britanie: Murdoch se apara in fata judecatorilor

Conducerea News Corporation a transmis, prin intermediul unui comunicat, ca va studia "cu atentie" raportul si va avea o reactie in consecinta. "Compania recunoaste greselile mari comise la News of the World si isi cere scuze tuturor celor a caror viata privata a fost incalcata", se arata in comunicat.

In 2011, a iesit la iveala faptul ca reporterii News of the World au interceptat, timp de mai multi ani, telefoanele a peste 6.000 de persoane, inclusiv ale unor politicieni, ministri, politisti, membri ai familiei regale sau vedete de cinema.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Rupert Murdoch demisie, #Murdoch demisie News International Group Limited, #Ruper Murdoch scandal interceptari telefonice , #News Corporation