Samsung Galaxy Nexus, interzis in SUA, din cauza Apple

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 12:07
3080 citiri
Samsung Galaxy Nexus, interzis in SUA, din cauza Apple
Foto: Arhiva

Un tribunal din statul american California a interzis vanzarea smartphone-urilor Samsung Galaxy Nexus, pana cand procesul cu Apple va fi judecat.

Compania infiintata de Steve Jobs va trebui sa depuna 100 milioane de dolari pentru a demara procesul, suma care va constitui compensare pentru Samsung in situatia in care se va dovedi ca acuzele sunt false, potrivit BBC.

Apple pretinde ca firma rivala a copiat design-ul telefonului, incalcandu-i dreptul de proprietate intelectuala, in timp ce Samsung acuza, la randul sau, ca iPhone-ul a preluat ilegal de la dispozitivele sale modalitatea de conectare la Internet.

Cei doi giganti IT sunt implicati in mai multe procese, la nivel global. Astfel, in aceasta saptamana, un tribunal american a interzis vanzarea tabletelor Galaxy Tab 10.1, produse de catre Samsung, pana cand se va da un verdict in procesul cu Apple, care sustine ca i-a fost incalcat brevetul de design.

Samsung Galaxy Tab 10.1, interzis la vanzare in SUA

De asemenea, in decembrie 2011, o instanta din Germania a respins pretentiile Apple impotriva companiei sud-coreene legate tot de designul acestui dispozitiv.

Vanzarile iPad-ului, tableta produsa de Apple, au ajuns la 13,6 milioane de unitati, in primul trimestru al anului 2012, ajungand la o cota de piata de 63%, in timp ce Samsung a comercializat doar 1,3 milioane de tablete, cota sa de piata fiind de 7,5%, potrivit datelor Display Search.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Samsung Galaxy Nexus interzis SUA, #Samsung Galaxy Nexus interzis vanzare SUA, #proces Apple Samsung SUA , #galaxy