Samsung Galaxy S4, smartphone-ul care ar putea ingropa iPhone-ul de la Apple (Video)

Joi, 14 Martie 2013, ora 20:59
3710 citiri
Samsung Galaxy S4, smartphone-ul care ar putea ingropa iPhone-ul de la Apple (Video)
Foto: Captura YouTube

Compania nord-coreeana Samsung lanseaza, joi seara, noul smartphone Galaxy S4, care ar putea pune serioase probleme competitorului direct, iPhone-ul americanilor de la Apple.

Predecesorul sau, S3, a inregstrat un succes urias, fiind comercializat in peste 40 milioane de unitati.

Analistii se asteapta ca Galaxy S4 sa aiba un software cu ajutorul caruia utilizatorul poate derula paginile web si meniul doar prin miscarea ochilor, scrie BBC.

Va reusi Samsung Galaxy S4 sa eclipseze iPhone? (Video si infografic)

In plus, el va fi dotat cu o camera ultra-performanta si cu un procesor extrem de rapid.

Insa secretul pentru ca noul dispozitiv de la Samsung sa aiba un succes cu adevarat rasunator va tine de modalitatea in care compania sud-coreeana va reusi sa isi foloseasca pozitia puternica pe piata smartphone-urile in promovarea altor dispozitive, precum tabletele, sustin analistii.

In aceasta saptamana, Samsung a lansat o campanie uriasa de publicitate pentru lansarea lui Galaxy S4, care a inclus publicarea mai multor videoclipuri, in care un baietel are grija o cutie "top secreta", in care se afla S4, mai scrie BBC.

Smartphone-ul Samsung, la apogeu - totul despre noul Galaxy S4

Nevoie de noutate si de integrare

La fel ca S3, noul smartphone de la Samsung va rula cu sistemul de operare Android de la Google, insa analistii considera ca acesta va fi "personalizat" de catre Samsung, pentru a-i da telefonului o nota distincta. Ei sustin ca doar asa S4 se va putea detasa de celelalte dizpozitive de pe piata.

Acest lucru este important, pentru ca producatorul sud-coreean sa isi fidelizeze clientii, sustine analistul Robert Cozza, de la firma Gartner.

Din imaginile neoficiale rezulta faptul ca S4 ar avea un ecran mai mare decat S3, insa aspectul ar fi asemanator.

Conform BBC, Apple are un avantaj important, avand in vedere ca majoritatea posesorilor de iPhone cumpara si tablete iPad. Insa acest lucru nu se intampla si in cazul Samsung.

Si Google ar avea de profitat din succesul lui S4

Succesul lui S4 este asteptat cu nerbdare si de Google. Sistemul sau de operare, Adroid, este folosit de mai multe smartphone-uri de pe piata decat iOS-ul de la Apple, insa veniturile din aplicatii este mai mic.

Dintre companiile care utilizeaza software-ul, Samsung are cea mai mare cota de piata, detinand peste 60% din vanzarile de smartphone-uri cu Android.

In consecinta, unii analisti considera ca aceasta dominatie va determina producatorul sud-coreean sa opteze pentru un control mai mare al sistemului de operare de la Google si sa lanseze un magazin propriu de aplicatii, asa cum a facut Amazon pentru tableta Kindle.

Analistul Tony Cripps, de la firma Ovum, sustine ca Samsung trebuie sa faca acesti pasi, pentru a indeparta concurenta acerba, precum chinezii de la Huawei.

"Este foarte dificil ca Samsung sa atinga un nivel superior de influenta a pietii, in conditiile in care depinde de magazinul de aplicatii de la Google, care este disponibil pentru mai multe companii si dispozitive", a opinat acesta.

In conditiile in care Apple are de pierdut din cauza preturilor ridicate ale dispozitivelor sale si a hobelor celor mai recente produs lansate, Samsung pare sa aiba momentul prielnic pentru a-i lua fata.

"S4 este foarte important pentru Samsung, deoarece au ajubs in punctul in care ei concureaza umar la umar cu Apple, ridicand astfel nivelul asteptarilor", a mai spus analistul Cozza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Samsung lansare Galaxy S4, #detalii Samsung Galaxy S4, #Samsung Galaxy S4 rival iPhone, #samsung galaxy s4 , #galaxy