Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Samsung Galaxy S6: Ce functii ar trebui sa aiba pentru a rezista in fata iPhone 6

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 12:21
7529 citiri
Samsung Galaxy S6: Ce functii ar trebui sa aiba pentru a rezista in fata iPhone 6
Foto: Digital Spy

Samsung Galaxy S6 va fi lansat in martie 2015, iar producatorul sud-coreean este nevoit sa aduca pe piata un concurent puternic pentru smartphone-ul iPhone 6 de la Apple.

Modelul actual, S5, a fost bine primit de critici si de fani, insa nu aduce imbunatatiri prea mari fata de versiunea precedenta.

Mai mult, dupa lansarea iPhone 6, vanzarile s-au prabusit. In aceste conditii, Samsung este presata sa faca schimbari importante la viitorul sau model, S6, ce va fi lansat in martie 2015.

Samsung Galaxy S5, vanzari sub asteptari: Ce masura ia compania

Publicatia Digital Spy a realizat o lista cu lucrurile pe care ar vrea sa le vada la noul smartphone al sud-coreenilor.

Carcasa

Cei mai multi utilizatori se plang de faptul ca telefoanele Samsung din seria Galaxy sunt realizate din plastic ieftin. Comparativ, iPhone-urile si smartphone-urile realizate de HTC au un design premium, carcasa fiind din aluminiu.

Sud-coreenii ar trebui sa rezolve aceasta problema, pentru ca altfel exista pericolul ca utilizatorii sa considere ca S6 nu isi merita banii. Pretul estimat este de 550 de lire sterline, iar partea estetica conteaza destul de mult in alegerea unui dispozitiv.

Dar luand in considerare cele mai noi lansari, Samsung pare ca se afla pe calea cea buna: Note 4 arata foarte bine, iar Galaxy Alpha are o carcasa cu margini metalice.

Samsung pregateste cel mai subtire smartphone al sau (Video)

Interfata

Samsung foloseste la telefoanele sale o versiune personalizata a sistemului de operare Android, numita Touchwiz.

Digital Spy atrage atentia insa ca aceasta nu este la fel de buna ca originalul, asa ca sud-coreenii mai au de munca pana cand va deveni cu adevarat utila pentru utilizatorii sai.

"Ar trebui sa aduca multe imbunatatiri, nu sa adauge functii inutile", arata sursa citata.

Ecran

Cand Samsung a lansat Galaxy S5, ecranul telefonului era unul din cele mai bune de pe piata, datorita tehnologiei full HD si a rezolutiei de 1.800 de pixeli, care ofera imagini de inalta calitate.

Intre timp, cei de la LG au prezentat smartphone-ul G3, care are un display 2K (2.048 de pixeli), iar pentru a ridica stacheta, S6 ar trebui sa ajunga la 4K (peste 4.000 de pixeli).

Baterie

Desi bateriile telefoanelor devin din ce in ce mai bune, ele nu satisfac cererile utilizatorilor. In consecinta, una din cele mai bune functii ale produselor Samsung este faptul ca au o baterie detasabila, spre deosebire de rivalii Apple, Sony sau HTC.

Cel mai probabil, ei nu vor schimba acest lucru la viitorul Galaxy S6.

Camera foto

Pe timpul zilei, camera regasita la telefoanele Samsung este buna, insa pe intuneric e cu totul alta poveste.

In consecinta, sud-coreenii ar trebui sa o imbunatateasca considerabil, pentru ca S6 sa concureze cu LG, care are un telefon dotat cu stabilizator optic de imagine.

Si cum 2014 a fost anul selfie-urilor, cel mai probabil va exista si un upgrade al camerei frontale.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Samsung Galaxy S6, #functii Samsung Galaxy S6, #specificatii Samsung Galaxy S6 , #galaxy