Samsung Galaxy S5, vanzari sub asteptari: Ce masura ia compania

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 23:22
6759 citiri
Samsung Galaxy S5, vanzari sub asteptari: Ce masura ia compania
Foto: Digitaltrends

Se pare ca utilizatorii fideli marcii Samsung s-au imputinat. Compania sud-coreeana a vandut mai putine telefoane din ultimul model, Galaxy S5, in comparatie cu Galaxy S4.

Fata de penultimul telefon lansat de Samsung, vanzarile celui actual au fost cu 40% mai mici, informeaza Digitaltrends. Directorul executiv al companiei asiatice, JK Shin, isi punea mari sperante in noul gadget, insa s-a inselat.

Acesta chiar a cerut suplimentarea cu 20% a productiei de telefoane, in comparatie cu cea din trecut. Galaxy S5 a fost depasit in vanzari de alte modele concurente, LG G3 si HTC One M8. In 2013, Samsung anunta vanzarea unui numar de peste 40 de milioane de smartphone-uri Galaxy S4 intr-un interval de doar sase luni.

Acum, insa, tacerea cu care este inconjurata noua cifra de vanzari este ciudata. In luna mai, insa, Shin spunea ca vanzarile de Galaxy S5 erau mai bune decat in cazul lui S4. Se pare ca statistica era valabila doar pentru piata din SUA. In China, situatia nu este atat de buna.

Numarul de smartphone-uri Galaxy S5 comercializate in China este la jumatate fata de S4. O prima urmare a situatiei neplacute ar fi inlocuirea directorului executiv al Samsung cu Boo-Keun Yoon, cel care conduce in prezent divizia de aparate pentru casa si televizoare a Samsung.

Totusi, informatia nu a fost confirmata pana acum pe cale oficiala. La sfarsitul lunii octombrie, divizia de telefoane mobile a celor de la Samsung a raportat cel mai mic profit din ultimii trei ani, de vina fiind in principal vanzarile slabe de smartphone-uri performante.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#samsung galaxy s5 vanzari, #vanzari samsung galaxy s5, #galaxy s5 vanzari , #stiri Samsung