Ziare.com

Seagate cumpara divizia de hard disk-uri de la Samsung

de Teodora Bodeanu
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 17:57

   

Seagate cumpara divizia de hard disk-uri de la Samsung
Seagate Tehnology va cumpara divizia de hard disk-uri a Samsung Electronics, contra sumei de 1,4 miliarde de dolari, pentru a face fata concurentei din partea rivalului Western Digital.

Anuntul vine la o luna dupa ce Western Digital a incercat sa achizitioneze divizia de hard disk-uri a Hitachi, pentru 4,3 miliarde de dolari, relateaza Reuters.

In 2010, vanzarile Seagate se ridicau la 11,4 miliarde de dolari, in timp ce Western Digital avea afaceri de 9,85 de miliarde de dolari.

Prin aceasta vanzare, Samsung va iesi din piata hard disk-urilor, in care pierdea bani, pentru a se concentra pe afacerile cu chip-uri.

Atat Seagate, cat si Western Digital, se lupta sa se adapteze la o piata in care consumatorii se indreapta mai mult spre laptopuri sau prefera memoria flash, vanzarea hard disk-urilor fiind in scadere.

In cadrul tranzactiei, Samsung va primi 45,2 milioane de actiuni Seagate, valorand 687,5 milioane de dolari, adica aproximativ 9,6 la suta din companie. Restul sumei va fi platita in cash. Astfel, Samsung va deveni al doilea cel mai mare actionar al Seagate.

Potrivit firmei de cercetare Gartner, vanzarile de PC-uri, la nivel mondial, au scazut cu 1,1 la suta, in primul trimestru din 2011, pentru prima data in ultimii doi ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 938 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor