Samsung vrea sa interzica telefoanele Ericsson in SUA

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 18:50
1838 citiri
Samsung vrea sa interzica telefoanele Ericsson in SUA
Foto: Reuters

Samsung vrea sa obtina o interdictie pentru importul si vanzarea in Statele Unite a telefoanelor produse de suedezii de la Ericsson.

Planul firmei sud-coreene face parte dintr-o disputa mai veche privind brevetele de inventie, scrie Wall Street Journal.

Reprezentantii Samsung au precizat, miercuri, ca au depus aceasta plangere la Comisia pentru Comert International din SUA.

Ericsson, producator de echipamente pentru retele de telecomunicatii, a depus documente in decembrie pentru a scoate de pe piata americana unele produse Samsung care folosesc tehnologia wireless, inclusiv gama de tablete si smartphone-uri Galaxy.

In replica, purtatorul de cuvant al firmei sud-coreene sustine ca Ericsson incalca 7 patente si ca competitorii nu au mai dorit sa continue negocierile.

Ericsson a acuzat in noiembrie Samsung ca inearca sa reduca "drastic" taxele platite pentru unele patente Ericsson devenite standarde in industria telecom. O astfel de situatie ar furniza Samsung un avantaj incorect fata de alti competitori care platesc Ericsson pentru patentele respective.

Reprezentantii firmei suedeze nu au facut comentarii pe acest subiect.

Ericsson nu este singurul producator de telefoane cu care samsung se afla in conflict.

Recent, Apple a primit daune in valoare de 1,05 miliarde de dolari, dupa ce un tribunal american a decis ca Samsung i-a furat tehnologia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Samsung proces Ericsson SUA, #Samsung proces Ericsson, #Samsung brevete Ericsson , #telefoane