Un ecran flexibil dezvoltat de Samsung a trecut testele de siguranta din SUA

Sambata, 28 Iulie 2018, ora 12:04
3705 citiri
Un ecran flexibil dezvoltat de Samsung a trecut testele de siguranta din SUA
Foto: Facebook Samsung

Samsung Display, filiala a Samsung Electronics, a anuntat vineri ca un model de ecran incasabil si flexibil destinat dispozitivelor mobile a trecut testele de siguranta din Statele Unite, un pas care permite companiei sa comercializeze produsul la nivel mondial, transmite Reuters.

Ecranul poate fi utilizat pe dispozitive ca smartphone-uri, tablete, dispozitive portabile destinate jocurilor si consolelor automobilelor, a explicat Samsung Display, care este si furnizor al Apple.

Samsung Display si producatori concurenti cum este LG Display lucreaza de mult timp la dezvoltarea ecranelor flexibile.

Noul ecran al Samsung Display este protejat de plastic in loc de sticla, ceea ce ii mareste flexibilitatea si il face practic incasabil, a explicat compania pe site-ul propriu.

Mai important este ca Samsung Display a imbunatatit transparenta acestui ecran aproape la nivelul sticlei, ceea ce permite instalarea acestuia pe dispozitive precum smartphone-urile, a spus un oficial al Samsung Display.

Ecranul a fost certificat de Underwriters Laboratories, o firma care efectueaza teste pentru Administratia pentru Siguranta Ocupationala si Sanatate din SUA, care au inclus lasarea sa cada de la o inaltime de 1,2 metri de 26 de ori, potrivit Samsung Display.

Dupa testare, ecranul a continuat sa functioneze normal, fara sa fi fost deteriorat pe fata, laterale sau muchii.

Certificarea din Statele Unite are o credibilitate atat de mare incat comercializarea acestor ecrane flexibile poate incepe la nivel mondial, nu doar pe piata americana, a aratat oficialul companiei sud-coreene.

Analistii au anticipat ca Samsung Electronics va lansa un dispozitiv cu ecran flexibil inca de cand directorul pentru dispozitive mobile al companiei a spus in septembrie ca acesta este dezvoltat si ca trebuie sa treaca de barierele tehnice, inainte de a fi lansat in 2018.

Un astfel de dispozitiv va contribui probabil la temperarea ingrijorarilor ca Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, ramane fara idei pentru sustinerea vanzarilor de telefoane Galaxy premium.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Samsung teste ecran flexibil, #ecran flexibil Samsung , #telefoane