Financial Times isi imagineaza un scenariu delirant pentru 2012

Marti, 24 Februarie 2009, ora 14:05
5162 citiri
Financial Times isi imagineaza un scenariu delirant pentru 2012

Criza economica prelungita ii face pe analistii politici sa construiasca scenarii dintre cele mai neverosimile. Probabilitatea ca lumea sa fie aruncata intr-un haos politic, ca in anii '30 ai secolului trecut, este insa mare.

Cum va arata lumea peste patru ani? The Financial Times are un scenariu aproape delirant. In 2010 Vladimir Putin se va instala fara probleme la Kremlin. Situatia grava economica din Rusia va determina media sa ceara revenirea unui lider puternic ca sef de stat.

Presedintele Dmitri Medvedev va intelege semnalul si ii va ceda locul lui Putin fara sa se opuna. Arestarea sa peste un an va fi o surpriza neasteptata.

Peste un an, in 2011, ca urmare a revoltelor in masa, vor cadea guvernele nedemocratice din Georgia si Ucraina.In organizarea acestora va fi suspectata Rusia, dar nimeni nu va reusi sa demonstreze acest lucru cu probele pe masa.

Americanii si europenii vor protesta fata de 'tertipurile' Rusiei, dar intr-un mod neconvingator. Diplomatii occidentali vor afirma in discutii private ca numai Putin sta intre Rusia si fascism.

Dupa caderea, in 2009, a guvernului condus de cancelarul Angela Merkel, la carma Germaniei se perinda o serie de coalitii instabile in absenta unui cancelar carismatic. In Marea Britanie se vor risipi toate iluziile in urma alegerii in functia de prim-ministru a lui David Cameron (Partidul Conservator), sub lozinca 'Lasati lumina soarelui sa intre!'. Ghinionistul Cameron se va dovedi fi cel mai nepopular premier din istoria Regatului Unit.

In aceste conditii, scena politica europeana va fi dominata pe de-a-ntregul de presedintele francez Nicolas Sarkozy. Liderul francez va fi trecut la acea vreme, cu brio, peste acuzatiile europenilor dupa decizia din 2010 de a scoate Franta de sub regimul concurentei si al subsidiilor UE.

Calendarul indica data de 7 noiembrie 2012. La ora trei dimineata, presedintele SUA, Barack Obama, vizibil surmenat, va iesi in fata sustinatorilor sai in sala de festivitati a hotelului Hilton din Chicago si isi va recunoaste infrangerea in alegerile pentru reinnoirea mandatului.

Cea mai grea lovitura ii va fi aplicata carierei de presedinte a lui Obama de testarea cu succes a armei nucleare de catre Iran, in 2011. Republicanii vor reusi sa-i convinga pe americani ca Obama a fost prostit de Iran si a devenit al doilea Jimmy Carter.

Experimentele nucleare iraniene plaseaza politica Israelului mai la dreapta si creaza conditiile pentru venirea la puterea a lui Avigdor Lieberman (partidul Israel Beitenu). El va cuceri electoratul cu un slogan electoral in stilul Vladimir Putin din timpul razboiului cu cecenii: 'Sa-i distrugem pe teroristi chiar si la buda!'

Intre timp, mai scrie Financial Times, noul presedinte al SUA, Sarah Palin, va incepe sa primeasca telefoane cu urari la inceput de mandat de la liderii mondiali. Primii o vor felicita pentru alegerea in functie presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si cel al Israelului, Avigdor Lieberman.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#scenariu, #Financial Times, #Sarah Palin , #stiri Sarah Palin