Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.397 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

A fost emisa autorizatia de construire pentru Centura Satmarului. Marti se preda constructorului

Joi, 21 Iunie 2018, ora 16:48

A fost emisa autorizatia de construire pentru Centura Satmarului. Marti se preda constructoruluiPresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba, a anuntat ca firma care se va ocupa de Centura Satmarului a obtinut autorizatia de constructie, iar astfel, in data de 28 iunie, se va preda, oficial, amplasamentul centurii.

Pataki a mai spus ca nu mai exista niciun fel de impediment in ceea ce priveste construirea Centurii, iar unul dintre cele mai asteptate obiective va avea sorti de izbanda.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totala de 13,572 km din care drum cu doua benzi 5,6 km,cu o latime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o latime de 18,5 metri. Traseul centurii municipiului Satu Mare incepe din DN 19A si are o directie S-N de la limita vestica a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece paraul Homorodul Vechi, calea ferata Oradea-Halmeu si se va intersecta cu DN19.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO/VIDEO. Protest puternic la Satu Mare! Imnul golanilor, cantat la bustul lui Corneliu Coposu

Joi, 21 Iunie 2018, ora 07:46

FOTO/VIDEO. Protest puternic la Satu Mare! Imnul golanilor, cantat la bustul lui Corneliu CoposuUn protest puternic a avut loc in aceasta seara in municipiul Satu Mare. Zeci de persoane s-au adunat in centrul orasului, iar mai apoi au pornit in mars scandand impotriva partidului aflat la guvernare.

Din Pasajul Corneliu Coposu, protestatarii au strabatut Piata Libertatii, oprindu-se in fata sediului PSD, in fata Tribunalului Satu Mare, precum si la sediile UDMR si ALDE.

Extrem de vocali, satmarenii s-au oprit mai apoi la bustul lui Corneliu Coposu, acolo unde au cantat celebrul imn al golanilor semnat de Cristian Paturca, insa cu versuri adaptate la zilele noastre si scrise de actorul Sorin Oros.

Publicata de PortalSM pe 20 Iunie 2018

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTOGALERIE. Drum Inserv surprinde din nou. A inceput mai repede reabilitarea podului

Marti, 19 Iunie 2018, ora 16:46

FOTOGALERIE. Drum Inserv surprinde din nou. A inceput mai repede reabilitarea poduluiCu toate ca city managerul Maskulik Csaba a anuntat ca lucrarile la podul Decebal vor incepe in 20 iunie, firma executanta a scos utilajele inca de astazi si a inceput treaba. Pista de coborare de la cimitir este ocupata de utilaje, circulatia autoturismelor fiind astfel redirectionata.

Firma Drum Inserv a inceput deja reabilitarea podului Decebal, trecand astfel peste cele spuse de reprezentantii municipiului. Cele trei benzi de la coborarea de pe podul Decebal, spre Burdea, au intrat in reabilitare, asfaltul fiind deja frezat pe anumite portiuni.

Reamintim de asemenea ca city managerul municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, a declarat ca firma care executa lucrarile de refacere a podului Decebal va fi amendata cu 10.000 de lei pe zi pentru gropile de pe pod. Astfel, firma are obligatia ca pana miercuri, 20 iunie, sa astupe toate gropile ori fisurile care exista pe podul Decebal, in caz contrar fiind taxata aspru. Poate fi si acesta un motiv pentru care cei de la Drum Inserv au inceput mai devreme lucrarile.

Termenul de finalizare a lucrarilor este 31 iulie.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTOGALERIE. "Romania saluta Viena!". Prezenta culturala satmareana in capitala Austriei

Marti, 19 Iunie 2018, ora 07:48

FOTOGALERIE. "Romania saluta Viena!". Prezenta culturala satmareana in capitala AustrieiRemus Esiplea, Ansamblul Folcloric al Judetului "Doruri Satmarene" si mesterii populari din Esara Oasului au reprezentat judetul la Viena. Evenimentul din data de 16 iunie, "Romania saluta Viena!" a fost organizat de Asociatia "Mihai Eminescu" din Viena, in inima capitalei austriece, intr-un loc cu traditie pentru evenimentele in aer liber care se adreseaza publicului larg.

Michaelerplatz - piata publica de la portile Hofburg (Palatul Imperial din Viena) a gazduit un targ de produse traditionale din Romania, pe care le-au prezentat si promovat expozanti si mestesugari din Satu Mare, Bucovina, si Maramures (camasi si costume populare, podoabe, tesaturi, produse din lemn si ceramica, oua incondeiate etc.).

Delegatia satmareana a fost condusa de catre: Daniela Balu - directoarea Muzeului Judetean Satu Mare si Robert Laszlo - managerul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Satu Mare. Din partea Consiliului Judetean a participat consilierul judetean- Gheorghe Marincas.

In fruntea delegatiei Romaniei s-a aflat ministrul Natalia Intotero, de la Ministerul Romanilor de Pretutindeni. La manifestare a participat si Excelenta Sa, ambasadorul Romaniei in Austriei, dr. Bogdan Mazuru, si directoarea ICR Viena - Irina Cornisteanu. Delegatia satmareana a fost primita de catre primarul Vienei, Michael Ludwig.

A fost prezent la Viena si noul primar ales al orasului Chisinau, Andrei Nastase, care a apreciat in mod deosebit traditiile satmarene si s-au ...

Life Show / stiri Actualitate3 vizite[ Portalsm.ro ]

Se reiau lucrarile pe Podul Decebal. Trafic restrictionat

Vineri, 15 Iunie 2018, ora 15:46

Se reiau lucrarile pe Podul Decebal. Trafic restrictionatAnunt de ultima ora din partea Primariei Satu Mare: Podul Decebal intra din nou in reabilitare, iar astfel circulatia pe pod va fi inchisa partial.

Pregatirile pentru inceperea lucrarilor vor incepe luni, 18 iunie, iar de miercuri, 20 iunie, se va incepe refacerea pistei de coborare de la cimitir, si anume cele trei benzi de circulatie.

Termenul de finalizare a lucrarilor este 31 iulie 2018.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Portalsm.ro ]

Aeroportul Satu Mare are director nou: un fost PDL-ist controversat

Vineri, 15 Iunie 2018, ora 07:47

Aeroportul Satu Mare are director nou: un fost PDL-ist controversatAeroportul Satu Mare are director nou. Un fost PDL-ist controversat a castigat postul de director al Aeroportului International Satu Mare, invingandu-l la punctaj pe actualul director al institutiei, Nicolae Fechete, sustinut de PSD.

Practic, Consiliul Judetean a scos la concurs postul de director al aeroportului, iar in cursa s-au inscris cei doi, Nicolae Fechete si Mihai Patrascu, fost director al Aeroportului Baia Mare, care este nefunctional.

La evaluarea declaratiilor de intentie, Nicolae Fechete a obtinut nota 7,50 iar Mihai Patrascu - 8,00, iar la interviul care a avut loc astazi comisia i-a acordat lui Nicolae Fechete nota 6,00 iar lui Mihai Patrascu nota 8,25.

La punctajul final, Nicolae Fechete a avut 6,750 uar Mihai Patrascu - 8,125.

Comisia de selectie este formata din Aurelia Fulger, Marius Popdan, Calin Razvan Boldor, Alina Ramona Oros si Vasil-Marinescu Liliana Florica.

Presa din Maramures scrie despre Mihai Patrascu ca este un personaj controversat. El ar fi fost numit la conducerea Aeroportului Baia Mare ca rasplata pentru implicarea in PDL, fiind si candidat al partidului la Primaria Baia Mare. Tot presa scrie ca Patrascu este acuzat ca ar fi responsabil de situatia dezastruoasa in care este aeroportul din Baia Mare dupa impotmolirea proiectului de reabilitare.

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO/VIDEO. Primaria a deschis Ghiseul Unic. Modern si civilizat

Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 11:49

FOTO/VIDEO. Primaria a deschis Ghiseul Unic. Modern si civilizatServiciile Primariei Satu Mare s-au mutat in ultimul etaj al magazinului Somesul. Deschiderea oficiala a noului Ghiseu Unic a avut loc in aceasta dimineata, miercuri, 13 iunie, in prezenta primarului Kereskenyi Gabor.

Serviciile subordonate Primariei care se regasesc de astazi la magazinul Somesul sunt urmatoarele: Serviciul Public de Evidenta a Persoanelor, Serviciul de Stare Civila, Directia de Impozite si Taxe Locale - impunere auto si casierie, Administratia Domeniului Public - serviciul parcari.

Noul spatiu are peste 600 de metri patrati si a fost acordat in folosinta gratuita pentru urmatorii 10 ani.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Portalsm.ro ]

Adrian Cozma are tot mai multi sustinatori. Inca doua organizatii puternice il sustin!

Marti, 12 Iunie 2018, ora 11:49

Adrian Cozma are tot mai multi sustinatori. Inca doua organizatii puternice il sustin!Adrian Cozma are tot mai multi sustinatori care declara public ca se impotrivesc deciziei conducerii organizatiei judetene a PNL Satu Mare de a-l exclude din partid.

Dupa ce ieri filiala din Negresti Oas a anuntat ca este impotriva lui excluderii lui Adrian Cozma, astazi organizatiile din Ardud si Santau au transmis ca sunt alaturi de consilierul judetean.

Pozitia PNL Ardud:

Biroul Politic Local (BPL) al Organizatiei PNL Ardud a hotarat sustinerea si respingerea propunerii de excludere din partid a domnului consilier judetean Adrian Cozma.

In urma sedintei BPL al organizatiei PNL Ardud din data de 11.06.2018 avand ca tema dezbaterea propunerii de excludere din PNL a consilierului judetean Adrian Cozma, fiind prezenti 15 membrii din totalul de 17, au hotarat in unanimitate sustinerea domnului Adrian Cozma si respingerea propunerii de excludere din partid.

Pozitia PNL Santau:

Biroul permanent local Santau s-a intrunit in sedinta ordinara, in data de 10 iunie pentru a dezbate si a lua o decizie cu privire la decizia BPJ de a-l exclude din partid pe consilierul judetean Adrian Cozma. Decizia va fi supusa la vot in cadrul Comitetului Director Judetean, motiv pentru care am considerat de cuviinta sa luam o decizie pe care sa o prezentam si sa o sustinem in cadrul viitoarei intruniri a partidului. In cadrul sedintei, cu unanimitate de voturi, s-a decis ca BPL Santau va vota impotriva deciziei BPJ de excludere a consilierului Adrian Cozma din PNL, pe data de 15 iunie, in cadrul ..

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTOPLANURI. Primaria reface complet centrul orasului

Luni, 11 Iunie 2018, ora 11:50

FOTOPLANURI. Primaria reface complet centrul orasuluiZona centrala a municipiului Satu Mare urmeaza sa fie modernizata si infrumusetata. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, alaturi de administratorul public al orasului, Maskulik Csaba si de arhitectii si inginerii proiectanti, au prezentat luni, 11 iunie, proiectele la care s-a muncit in ultima perioada pentru reamenajarea Centrului Nou si a Centrului Vechi, aceasta fiind una dintre prioritatile cele mai importante ale actualei conduceri.

Astfel, prin intermediul proiectelor, care urmeaza sa fie implementate, se urmareste reducerea emisiilor de carbon in zona centrala a municipiului prin creearea unei infrastructuri velo si pietonizare a zonei, revitalizarea zonei prin reamenajarea spatiilor verzi, modernizarea fantanilor arteziene, cat si a trotuarelor si aleilor.

Zona Centrul Vechi

Extinderea si modernizarea spatiilor pietonale constituie una dintre strategiile esentiale stabilite in cadrul realizarii Planului de Mobilitate Urbana a municipiului. Astfel, dupa implementarea proiectelor si creearea unei infrastructuri velo, cat si reamenajarea Parcului Central, Piata Libertatii va deveni un punct de interes major al municipiului, atat pentru cetateni, cat si pentru turisti.

Proiectul propune 4 zone de interes in jurul Parcului Central:

Zona pietonala

Zona pentru terase si diverse activitati comerciale

Pista de biciclete

Partea carosabila (circulatia va fi permisa autovehiculelor pentru transportul public in comun, aprovizarea, ambulanta, etc. ) ...

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO/VIDEO. Tentativa de suicid in Micro 16. O persoana a vrut sa sara de pe bloc!

Duminica, 10 Iunie 2018, ora 10:52

FOTO/VIDEO. Tentativa de suicid in Micro 16. O persoana a vrut sa sara de pe bloc!Tentativa de suicid in Micro 16, astazi la amiaza. O persoana, in varsta de 57 de ani, a amenintat ca sare de pe un bloc de pe str. Fagarasului.

La fata locului au ajuns echipaje de ambulanta, SMURD, dar si pompierii cu scara.

Initial a intervenit Politia, dupa care pe bloc a urcat medicul de pe ambulanta. De asemenea, o contributie semnificativa la reusita misiunii au avut-o jandarmii. Acestia au urcat pe acoperisul blocului si au reusit imobilizarea persoanei, care se afla intr-o stare de mare agitatie.

In urma mai multor discutii, ambulantierii au reusit sa sedeze persoana respectiva, iar pompierii au coborat-o cu ajutorul scarii. In cele din urma, persoana a fost predata echipajului medical si transportata la Unitatea de Primire Urgente.

Au salvat o persoana de la moarte!

Au salvat o persoana de la moarte! Felicitari Politiei, Ambulantei si ISU! Detalii: https://goo.gl/E46x67

Publicata de PortalSM pe 10 Iunie 2018

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Parada masinilor de epoca, la Satu Mare

Sambata, 09 Iunie 2018, ora 09:52

FOTO. Parada masinilor de epoca, la Satu MareCea de-a cincea editie a Paradei Automobilelor de epoca "Drum Bun" are loc astazi, la Satu Mare. In cadrul manifestarilor prilejuite de Centenarul Unirii dar si de Jubileul Autoturismului Dacia, care implineste 50 de ani de la infiintarea Uzinei de Automobile Dacia Pitesti, la Satu Mare se desfasoara cea de a cincea editie a Paradei Automobilelor de epoca, "DRUM BUN".

Modele rare si unicate de autoturisme, produse in Romania si in strainatate, defileaza in centrul municipiului Satu Mare, spre deliciul iubitorilor de masini clasice.

Evenimentul este organizat sub egida Consiliului Judetean Satu Mare, in organizarea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Satu Mare si a Clubului de Autoturisme Retro "Drum Bun" - Romania.

Clubul "Drum Bun" este asociatia masinilor de epoca infiintata de polonezi in urma cu aproximativ 7 ani, filiala de la Satu Mare fiind infiintata in toamna anului 2013, presedinte George Negrea. Clubul este format din persoane pasionate de autoturisme romanesti, dar si alte marci internationale. Evenimentul urmareste sa promoveze atractiile turistice satmarene si sa stimuleze pasiunea pentru automobilele vechi.

Programul evenimentului mai include si un program de promovare a turismului satmarean. Expun autoturisme retro pasionati din Polonia, Ucraina, Ungaria, Cehia si Romania.

La sfarsitul evenimentului de la Satu Mare, un convoi format din 25 de automobile vor face turul Romaniei in cadrul "Caravanei ROMANI GO" eveniment ..

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTOGALERIE. Eroi si in timpul liber! Cinci pompieri au devenit salvatori pentru victima unui accident rutier

Vineri, 08 Iunie 2018, ora 07:51

FOTOGALERIE. Eroi si in timpul liber! Cinci pompieri au devenit salvatori pentru victima unui accident rutierAflati pe drumul de intoarcere de la un exercitiu, cinci pompieri satmareni au executat o interventie reala.

Ajunsi la doar cateva clipe dupa producerea unui accident, pe raza localitatii Ciuperceni, si-au impartit rapid sarcinile: unul a preluat convorbirea cu dispeceratul 112, unul a asigurat zona, unul a decuplat bornele acumulatorului, iar ceilalti doi au evaluat starea victimei si au extras-o din autoturism.

Soferul, singurul aflat in vehicul a suferit un traumatism cranian, insa era cooperant, iar salvatorii l-au asistat pana la sosirea echipajului medical.

Felicitari salvatorilor, Plt. adj. Ioan Catalin, Plt. maj. Dinca Constantin, Plt. maj. Dragos Florin, Plt. maj. Murg Stefan si Plt. maj. Vani Robert.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Portalsm.ro ]

Bilantul furtunii de la Satu Mare: Copaci cazuti peste 4 masini

Miercuri, 06 Iunie 2018, ora 05:40

Bilantul furtunii de la Satu Mare: Copaci cazuti peste 4 masiniFurtuna din aceasta seara din municipiul Satu Mare a cauzat mai multe pagube.

Un prim bilant al pompierilor arata ca au fost copaci cazuti pe str. Ialomitei, str. Wolfenbuttel si str. Independentei, str.Ialomita peste 4 autoturisme, un panou publicitar a cazut la coborarea de pe podul Decebal iar o parte a unui acoperis din Piata 25 octombrie s-a desprins.

Pompierii intervin cu motospeciale si pentru evacuarea apei din pasajele Soarelui si Henri Coanda.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTOGALERIE. Spitalul Judetean Satu Mare a primit o noua ambulanta performanta

Marti, 05 Iunie 2018, ora 05:52

FOTOGALERIE. Spitalul Judetean Satu Mare a primit o noua ambulanta performantaSatmarul a primit astazi, marti, 5 iunie, vizita unei delegatii din Germania, iar datorita parteneriatului cu Crucea Rosie din Germania, Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare a fost dotat cu o noua ambulanta performanta.

La evenimentul de astazi, in cadrul caruia reprezentantii Crucii Rosii Germania au predat conducerii Spitalului Judetean cheile ambulantei, au participat, printre altii, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba, respectiv directorul SJU, Adrian Marc. Este a doua autosanitara oferita de Crucea Rosie din Germania Spitalului Judetean Satu Mare.

Prin dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare cu salvarea primita de la reprezentantii Crucii Rosii din Germania, unitatea face un nou pas spre
adaptarea serviciilor oferite
la nevoile comunitatii.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Portalsm.ro ]

Un satmarean a murit dupa ce a fost lovit de trasnet!

Sambata, 02 Iunie 2018, ora 02:49

Un satmarean a murit dupa ce a fost lovit de trasnet!Un cioban din Gelu a decedat dupa ce a fost lovit de un trasnet. Totul s-a intamplat in aceasta dimineata, in urma furtunilor ce au lovit judetul Satu Mare.

Barbatul a fost preluat de un echipaj SMURD TIM insa, cu toate eforturile salvatorilor, acesta nu a mai putut fi salvat.

Ciobanul se afla cu turma pe camp in momentul fatidicului eveniment. In urma traznetului au murit si doua oi.

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Portalsm.ro ]

Dorel Coica, alaturi de Victor Ponta in Pro Romania

Marti, 29 Mai 2018, ora 16:46

Dorel Coica, alaturi de Victor Ponta in Pro RomaniaFostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anuntat astazi, intr-o conferinta ca il sustine neconditionat pe Victor Ponta si noua sa formatiune Pro Romania. Anuntul a fost facut alaturi de fostul premier, care spera sa il debarce pe Liviu Dragnea de la conducerea PSD.

Dorel Coica a tinut sa precizeze ca Victor Ponta este singurul om pentru care face politica, dezvaluind ca Liviu Dragnea nu a ajutat niciodata municipiul Satu Mare, in vreme ce Victor Ponta a facut-o in mai multe randuri.

"Eu raman Pro Ponta, m mers pe mana dansului, a fost singurul care a sprijinit municipiul. Dl. Dragnea nu a dat niciun leu municipiului. Dl. Ponta a fost singurul care ne-a sustinut, satmarenii trebuie sa stie ca dl. Drangea nu a dat niciun leu pentru municipiul Satu Mare, dl. Ponta a dat banii pentru proiecte, si inclusiv pentru al treilea pod. Dansul a deschis finantarea din banii Guvernului Romaniei. De astazi deja de stie ca dl. Ponta doreste sa aiba organizatie la Satu Mare, sunt convins ca multi satmareni vor fi alaturi. Doresc sa il sprijin fara nicio conditionare", a declarat Coica.

Victor Ponta a declarat ca noul partid isi va infiinta filiale in toate judetele. El spera sa atraga atat membri PSD cat si oameni care nu au mai facut politica.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Portalsm.ro ]

VIDEO. Victor Ponta, audiat de Tribunalul Satu Mare, in dosarul Mircea Govor

Marti, 29 Mai 2018, ora 11:46

VIDEO. Victor Ponta, audiat de Tribunalul Satu Mare, in dosarul Mircea GovorFostul premier si presedinte al PSD, Victor Ponta, este audiat in aceste momente de catre magistratii Tribunalului Satu Mare in dosarul de santaj deschis de procurorii DNA impotriva fostului presedinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor si a fostului senator Valer Marian.

Ponta a ajuns la Tribunal in jurul orei 10,00, si este interogat in legatura cu Mircea Govor, Valer Marian, si relatiile pe care le aveau cu administratorul Tehnic Asist Botosani, Mirel Vlas.

Amintim ca Mircea Govor, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru comiterea a trei infractiuni de santaj in forma agravanta.

In acelasi dosar a fost dispusa trimiterea in judecata a fostului senator PSD de Satu Mare, Valer Marian si a administratorului SC Tehnic Asist Botosani, Mirel Vlas, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la santaj in forma agravata.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO&VIDEO. Zilele orasului s-au incheiat cu un spectaculos foc de artificii

Luni, 28 Mai 2018, ora 07:50

FOTO&VIDEO. Zilele orasului s-au incheiat cu un spectaculos foc de artificiiZilele orasului Satu Mare s-au incheiat in noaptea de duminica spre luni cu un spectaculos foc de artificii. Ziua de duminica, ultima a sarbatorii din acest an, a fost una cu participare numeroasa.

In jurul orei 18,00 satmarenii au inceput sa iasa masiv din casa pentru a vedea ce se intampla in oras si la cele doua scene.

Seara a cuprins trei momente speciale, concertul legendarei trupe maghiare EDDA, care a umplut efectiv pana la refuz Piata 25 Octombrie, concertul Holograf dar si focul de artificii.

Artificiile de Zilele Orasului Satu Mare

Artificiile de Zilele Orasului Satu MareSursa: Primaria Satu Mare

Publicata de PortalSM pe 27 Mai 2018

FOTO: Vali Mada

VIDEO: Primaria Satu Mare

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO&VIDEO. Ziua Orasului - Start distractiei! "Ne iubim orasul. Facem orice pentru el!"

Sambata, 26 Mai 2018, ora 07:46

FOTO&VIDEO. Ziua Orasului - Start distractiei! "Ne iubim orasul. Facem orice pentru el!"Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a deschis oficial editia din acest an a Zilelor Orasului Satu Mare, dupa evolutia Filarmonicii Dinu Lipatti. El a declarat ca satmarenii o mare familie.

"Ne iubim orasul si suntem dispusi sa facem orice pentru el", a spus primarul, dupa care a transmis un mesaj de unitate.

Primarul a prezentat si prima trupa, Cargo.

In aceasta prima zi, cap de afis va fi Carla's Dreams, insa Primaria a mai pregatit si alte concerte de zile mari in acest inceput de weekend.

Programul primei zile, pe ore:

SCENA 1- PIAEsA 25 OCTOMBRIE

Vineri

18.45 Concert Simfonic: Filarmonica "Dinu Lipatti"

19.30 Deschiderea oficiala

19.45 Concert Cargo

21.00 Concert Iuliana Beregoi

22.00 Concert Irie Maffia

23.30 Concert Carla's Dreams

https://web.facebook.com/PortalSM.ro/videos/2479812455378127/?t=3

https://web.facebook.com/PortalSM.ro/videos/2479833695376003/?t=12

SCENA 2 - PIAEsA LIBERTAEsII

Vineri - program de dans, muzica folk si muzica usoara

17.30 Ansamblurile Inedit

18.00 Dans modern cu majoretele si elevii Scolii Octavian Goga

18.10 Elevii Scolii de Arte

18.40 Gabriela Szekely si George Negrea

19.20 Dans modern cu Kids Dance Fit

19.30 Loredana Morar si Roxana Gheorghiu

19.50 Dans modern cu Crazy Dancers

20.00 Florin Micas si Luiza

20.30 Dans modern cu OPEN Wings Studio

20.40 Petrica Muresan

21.10 Dans modern cu Loga Dance Club

21.20 Sorin Balaj, Radu Lup si Isti Vaida

22.10 Mircea Baniciu Band ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Compania de gaz Transgaz extinde reteaua cu 58 de km in judetul Satu Mare

Sambata, 26 Mai 2018, ora 00:00

FOTO. Compania de gaz Transgaz extinde reteaua cu 58 de km in judetul Satu MarePresedintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, deputatul Iulian Iancu, alaturi de presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Dumitru Chirita si reprezentanti ai companiilor care activeaza in domeniul gazelor naturale au efectuat astazi o vizita de lucru in judetul Satu Mare cu scopul de a gasi solutii pentru a extinde magistrala de gaz in toate localitatile din Esara Oasului.

Intalnirea de lucru care a avut loc de la ora 13.00 la sediul Primariei Negresti-Oas, unde au participat primarii localitatilor din Esara Oasului, precum si responsabili din judetul Satu Mare ai companiilor de gaz.

"Din pacate, nu mai avem masa lemnoasa, si a devenit foarte scumpa. In Romania avem in jur de 4 milioane de gospodarii care se incalzesc cu lemn. 24 milioane mc/an in conditiile in care se exploateaza maxim 18 milioane, inclusiv lemnul de lucru", a declarat deputatul Octavian Petric.

In judetul Satu Mare, sistemul de gaz natural se extine cu 58 km, conform presedintelui Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu.

"Sistemul energetic national a ajuns la consum maxim si in ianuarie, si in august. E tot mai greu sa realizam ca va trebui sa schimbam tipul de producere al energiei. Gazul natural este noul rege al energiei pana la trecerea pe energie regenerabila. Va trebui sa ne valorificam gazul. Trebuie sa extindem retelele pentru a permite cat mai multor consumatori. Sistemul de gaz se extine cu 58 km pe ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Zilele Orasului Satu Mare. Programul pe ore

Marti, 22 Mai 2018, ora 16:49

FOTO. Zilele Orasului Satu Mare. Programul pe orePrimaria municipiului Satu Mare a dat publicitatii, in cadrul unei conferinte de presa, programul pe ore de la Zilele Orasului 2018.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat ca isi doreste ca Zilele Orasului Satu Mare sa redevina sarbatoarea renumita de alta data.

Carla's Dreams, Holograf, Edda, Bere Gratis, Cargo, The Carbonfools, Doddy si Irie Maffia, sunt capetele de afis ale editiei din acest an a Zilelor Orasului Satu Mare.

Asadar, va invitam sa parcurgeti programul complet, pe ore de la Zilele Orasului Satu Mare.

SCENA 1- PIAEsA 25 OCTOMBRIE

Vineri

18.45 Concert Simfonic: Filarmonica "Dinu Lipatti"

19.30 Deschiderea oficiala

19.45 Concert Cargo

21.00 Concert Iuliana Beregoi

22.00 Concert Irie Maffia

23.30 Concert Carla's Dreams

Sambata

17.30 Concert Elvis Band

18.20 Miss Zilele Orasului

20.00 Concert Doddy

21.10 Concert The Carbonfools

22.10 Show de lasere

22.50 Concert Bere Gratis & Gheorghe Zamfir

00.00 DJ Parade cu DJ Adrian Lenghel, DJ Leviciusz, DJ Roly K,

DJ Vlad Boldura si DJ Gaby

Duminica

17.30 Concert Daggu Project

18.20 Concert Ash Band

19.40 Concert Black River Blues Band

21.30 Concert Edda

23.30 Concert Holograf

00.30 Show de Artificii

SCENA 2 - PIAEsA LIBERTAEsII

Vineri - program de dans, muzica folk si muzica usoara

17.30 Ansamblurile Inedit

18.00 Dans modern cu majoretele si elevii Scolii Octavian Goga

18.10 Elevii Scolii de Arte

18.40 Gabriela Szekely si George Negrea

19.20 Dans modern cu Kids Dance Fit

19.30 Loredana Morar ..

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTOGALERIE. Lucrarile la fabrica de la Mediesu Aurit, in plina desfasurare. Se cauta muncitori

Marti, 22 Mai 2018, ora 07:40

FOTOGALERIE. Lucrarile la fabrica de la Mediesu Aurit, in plina desfasurare. Se cauta muncitoriLucrarile la noua fabrica din Mediesu Aurit sunt in plina desfasurare, iar impunatoarea constructie capata proportii pe zi ce trece. Reprezentantii fabricii, cei de la Alu Menziken, cauta deja muncitori, dat fiind faptul ca productia va incepe inca din acest an. In primul an, noua fabrica de 45 de milioane de euro va crea peste 200 de locuri de munca.

Asadar, cum lucrarile sunt in floare, compania a inceput recrutarile: ,,La Alu Menziken toata lumea poate gasi nu doar un loc de munca, ci o oportunitate de a construi o cariera, un mod de a-si afirma si a atinge potentialul maxim de dezvoltare. Apreciem si ne concentram pe calitate si profesionalism E

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Portalsm.ro ]

Operatie in premiera si aparat de ultima generatie la Spitalul Judetean Satu Mare

Duminica, 20 Mai 2018, ora 16:50

Operatie in premiera si aparat de ultima generatie la Spitalul Judetean Satu MareO operatie in premiera a fost efectuata la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare. Este vorba despre o interventie de cistectomie radicala efectuata pe cale laparoscopica. Reusita le apartine medicilor Cristian Rusu si Bogdan Feciche, alaturi de colectivul medical.

Adrian Marc, manager Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare: "Este vorba despre o interventie in premiera si deschizatoare de drumuri pe care medicii nostri, doctorul Cristian Rusu, doctorul Bogdan Fechiche si doctorul Botezan au reusit-o. Avem o mana de lucru foarte buna si valoroasa in acest spital. Din pacate, nu reusim intotdeauna sa le oferim acea dotare sau acea infrastructura pe care ar merita-o, dar pe care ne straduim in viitorul apropiat sa o avem. Spun asta pentru ca sunt medici foarte buni, sunt profesionisti extraordinari. Si o spun cu incredere: acesti oameni ar face fata in orice spital public sau privat din Romania. As vrea sa mai spun ca pacientii sunt foarte multumiti".

Doctorul Bogdan Feciche sustine ca particularitatea acestei interventii rezida in faptul ca a fost facuta pe cale laparoscopica. Cu alte cuvinte, printr-o metoda minim invaziva. Iar operatia a fost un succes, atat pentru medici cat si pentru pacient.

Doctor Bogdan Feciche: "A fost o interventie de cistectomie radicala efectuata pe cale laparoscopica. Asta inseamna extirparea in bloc a vezicii urinare cu prostata, pentru un cancer local avansat de vezica urinara. Particularitatea acestei interventii a fost ca s-a facut pe cale ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Portalsm.ro ]

Noutati la Zilele Orasului Satu Mare! Surprizele pregatite de Primarie

Duminica, 20 Mai 2018, ora 11:50

Noutati la Zilele Orasului Satu Mare! Surprizele pregatite de PrimariePrimaria Municipiului Satu Mare a inclus in cadrul manifestarilor de Zilele Orasului un program special dedicat Centenarului Marii Uniri.
Primele nume anuntate au fost Mircea Baniciu Band, Paula Seling si Nicolae Furdui Iancu, Nineta Popa si Traian Jurchelea.

Municipalitatea revine asadar cu urmatoarele NOUTATI: Sambata, vor mai urca pe scena, in cadrul proiectului "Toti K1 pentru Romania" , alaturi de Nicolae Furdui Iancu si Paula Seling urmatorii artisti: Iuliana Tudor, Proiect K1, Vlad Radescu, Sorin Francu, Daniel Lazar, Tudor Furdui Iancu, Tuan si Grupul "Crai Nou".

In programul artistic:

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 25 mai, de la ora 19.00, imediat dupa concertul sustinut IN Piata 25 Octombrie de orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti.

Asa cum am mai amintit, stabilirea programului artistic din acest an a tinut cont si de preferintele musicale ale satmarenilor. Astfel ca, anul acesta, cel putin din acest punct de vedere, nu am nici o indoiala ca spectacolul va fi pe masura asteptarilor publicului.

Incepem VINERI in forta: Pe scena principal vor urca artisti consacrati din industria muzicala romaneasca precum Cargo si Carla's Dreams, artisti care au devenit virali pe internet mai ales in randul publicului tanar, respectiv Iuliana Beregoi si una dintre cele mai bune trupe pop din Ungaria, Irie Maffia.

SAMBATA, satmarenii vor parte de un program artistic la fel de promitator. Pe scena I va urca Doddy, unul dintre cei mai talentati si mai fresh rapperi ...

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Erou in Afganistan! Soldat satmarean, Cetatean de Onoare al Satmarului

Joi, 17 Mai 2018, ora 16:49

FOTO. Erou in Afganistan! Soldat satmarean, Cetatean de Onoare al SatmaruluiConducerea Primariei Municipiului Satu Mare a participat joi, 17 mai, la manifestarile organizate cu prilejul Zilei Eroilor. Astfel, incepand cu ora 12.00, primarul municipiului, Kereskenyi Gabor si viceprimarul Doina Feher au participat la ceremonialul religios organziat la Cimitirul Eroilor, unde au fost depuse si jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial.

De la ora 13.00, manifestarile dedicate acestei zile au continuat la Monumentul Ostasului Roman unde dupa momentul religios si alocutiunile referitoare la importanta acestei zile, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, i-a inmanat diploma de "Cetatean de Onoare" plutonierul major Ilie-Marian Tanase Iordan, in prezenta colegilor militari din cadrul Batalionului 52 Geniu Satu Mare.

"Marcam astazi o zi dedicata celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe campul de lupta, dar, eroii nu se cauta doar in cartile de istorie. Eroi nu sunt doar cei care si-au pierdut viata in lupta, ci si cei care au supravietuit dupa ce au riscat totul. Sunt si eroi care traiesc printre noi, care isi cladesc viata si cariera bazandu-se pe curaj, disciplina si devotament. Un militar care pleaca la 6.000 de kilometri pentru a apara valorile lumii civilizate, valorile crestine si democratice, este un erou. Le strang mana tuturor militarilor din Satu Mare care in ultimii 15 ani au participat la misiuni in teatrele de razboi, care si-au indeplinit pe deplin misiunea si, cel mai important, s-au intors cu bine ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Portalsm.ro ]

Operatiunea ZIUA Z la Satu Mare. Perchezitii la grupari de criminalitate organizata

Miercuri, 16 Mai 2018, ora 11:43

Operatiunea ZIUA Z la Satu Mare. Perchezitii la grupari de criminalitate organizataIn aceasta dimineata, in cadrul operatiunii ZIUA Z ,sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul directiei au declansat o ampla actiune de combatere a fenomenului infractional organizat, care se deruleaza concomitent pe teritoriul a 28 de judete si a municipiului Bucuresti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud) fiind efectuate un numar de 238 de perchezitii domiciliare, ce vizeaza nu mai putin de 227 de suspecti.

Actiunile concertate ale procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism declansate astazi la nivel national sunt rezultatul activitatilor investigative derulate in 20 de cauze penale instrumentate de catre 14 structuri teritoriale ale DIICOT si Structura Centrala, ce vizeaza destructurarea mai multor grupari infractionale implicate in majoritatea formelor de criminalitate organizata ce intra in competenta directiei, respectiv trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatica, evaziune fiscala, contrabanda precum si infractiuni cu violenta, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativa de omor.

Actiunea este efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, inspectoratelor de ..

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Portalsm.ro ]

VIDEOREPORTAJ. Statistici mincinoase?! Cati oameni au murit la inundatiile din '70, la Satu Mare?

Luni, 14 Mai 2018, ora 14:46

VIDEOREPORTAJ. Statistici mincinoase?! Cati oameni au murit la inundatiile din '70, la Satu Mare?Statisticile ne arata ca in urma celei mai mari calamitati naturale din istoria Satmarului au murit inecati 56 de oameni. Astazi, la 48 de ani de la inundatiile din 1970, cei ce au trait inundatiile au povestit pentru PortalSM ca, de fapt, dezastrul a fost mult mai mare decat a fost prezentat.

Este bine cunoscut faptul ca in perioada comunista era o practica musamalizarea cazurilor si a statisticilor, pentru a nu parea atat de mari si grave. In toate documentele vremii se povesteste ca autoritatile de la acea vreme au intervenit rapid si prompt, dar unii oameni povestesc ca nu a fost chiar asa.

Trimis la Satu Mare de autoritatile de la acea vreme, Kaiser Erno a ajutat la salvarea oamenilor ce au fost rapusi de inundatiile din anul 1970. Barbatul spune ca numarul celor morti a fost mult mai mare. El a numarat 98 de oameni morti, cifra poate fi, insa, mult mai mare.

O alta femeie marturiseste ca a dus hrana celor aflati in nevoie atunci. Acest lucru se intampla doar in locurile in care barcile puteau ajunge, existand oameni ce zile intregi nu au primit niciun fel de mancare.

La aproape 50 de ani de la tragicul eveniment, ies la iveala lucruri nestiute pana acum. Care este cifra reala a oamenilor morti in acest caz?! Cum s-a intamplat, de fapt?

Cati oameni au murit la inudatii?

Publicata de PortalSM pe 14 Mai 2018

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Portalsm.ro ]

SOCANT. Femeie strangulata in propria casa, in Cartierul Micro 14

Sambata, 12 Mai 2018, ora 12:46

SOCANT. Femeie strangulata in propria casa, in Cartierul Micro 14Moartea suspecta a unei femei a pus in alerta autoritatile satmarene. O satmareanca, in varsta de aproximativ 50 de ani, ar fi decedat azi noapte in conditii neelucidate pana in momentul de fata.

Concubinul victimei a sunat azi noapte la 112, unde a solicitat interventia unei ambulante, dupa ce concubinei sale i s-ar fi facut rau. Ajunsi la fata locului, ambulantierii ar fi observat urme de strangulare pe gatul femeii, sunand astfel la 112 pentru a cere interventia politistilor. Incidentul a avut loc pe Aleea Muresului, in Cartierul Micro 14.

Trupul neinsufletit a fost transportat la Spitalul Judetean, unde urmeaza efectuarea autopsiei. Concubinul victimei se afla la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Satu Mare, unde este audiat.

Cercetarile continua.

Stire in curs de actualizare...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTOGALERIE. Aparatura ultramoderna la Spitalul Judetean Satu Mare

Vineri, 11 Mai 2018, ora 07:49

FOTOGALERIE. Aparatura ultramoderna la Spitalul Judetean Satu MareLa Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare a ajuns astazi, 10 mai 2018, echipamentul de imagistica prin rezonanta magnetica (RMN), modelul "Signa Explorer 1,5T".

Dotarea cu aceasta aparatura medicala performanta a fost posibila dupa ce in luna ianuarie a acestui an, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba impreuna cu Adrian Marc, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, au semnat la Bucuresti contractul privind achizitia acestui aparat, prin Ministerul Sanatatii, Unitatea de Management a Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar -Imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar - Imprumut nr. 83620-RO, finantat prin Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr. 179/2014.

Pentru a putea fi pus cat mai repede in functiune, a fost deja ajustat spatiul destinat acestui aparat, conform cu solicitarile furnizorilor de cabina Faraday. Urmeaza instalarea mecanica, umplerea cu heliu RMN, apoi vor avea loc calibrari si teste de functionare, dupa care se va da in folosinta. Pana acum, Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare nu a avut in dotare acest sistem de imagistica, investigatiile solicitate de medicii curanti fiind efectuate prin contractarea acestor servicii cu laboratoare de imagistica private.

Dotarea unitatii spitalicesti cu un aparat RMN este de importanta vitala, avand in vedere diversele specialitati carora se adreseaza aceste tipuri de investigatii. RMN este o investigatie ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Perchezitii DIICOT la medici din Satu Mare. Diagnostice fictive pentru decontari ilegale

Miercuri, 09 Mai 2018, ora 09:49

FOTO. Perchezitii DIICOT la medici din Satu Mare. Diagnostice fictive pentru decontari ilegaleLa data de 09.05.2018, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciu Teritorial Tg. Mures, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate Tg. Mures au la efectuat 68 de perchezitii domiciliare in toate judetele Romaniei, inclusiv in municipiul Bucuresti intr-o cauza penala in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual, uz de fals, inselaciune, constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si frauda informatica.

In fapt s-a retinut ca incepand cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul judetului Mures si nu numai, avand calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenti medicali), au falsificat in mod repetat inscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescriptii medicale si registre, prin care au atestat fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului (diagnostice fictive, efectuarea de consultatii, dispozitive medicale recomandate fictiv). In concret, se recomanda a fi decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate dispozitive medicale identificate cu codul C05 - catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacientilor. Toate aceste fapte au fost comise in beneficiul a doua societati comerciale ambele cu sediul in Tg. Mures, care in mod scriptic asigurau livrarea acestor produse catre pacienti situati pe intreg teritoriul ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Portalsm.ro ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Groapa lui "Gyuszi", cedeaza ! Materialul folosit de slaba calitate ? (Foto)
La nici o luna de la finalizarea lucrarilor la groapa lui"Gyuszi", materialul folosit incepe sa ...
S-ar putea sa avem o noua zi libera. Initiativa a fost depusa
Mai multi deputati au depus un proiect care prevede ca Inaltarea Domnului sa fie declarata zi ...
Accident la iesirea din Odoreu. Sapte persoane implicate
Un accident de circulatie a avut loc azi (19 iunie) dupa-amiaza in zona fabricii de ciocolata de la ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor