Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.289 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Bugetarii ce apartin de Primaria Satu Mare, au ,,inghitit" in 6 luni bani cat pentru un pod!

Joi, 27 Iulie 2017, ora 11:42

Bugetarii ce apartin de Primaria Satu Mare, au ,,inghitit" in 6 luni bani cat pentru un pod!Primaria Municipiului Satu Mare a cheltuit doar pentru functionare in ultimele sase luni, peste 118 de milioane de lei, adica mult mai mult decat ar trebui sa investeasca municipalitatea pentru construirea deja celebrului pod 3, constructie pentru care s-au primit fonduri in valoare de 81 de milioane de lei.

De mentionat ca aceasta suma reprezinta atat functionarea Primariei cat si a institutiilor sale subordonate, dintre care amintim Filarmonica, Politia Locala si Serviciul Public de Asistenta Sociala.

De asemenea, aproximativ jumatate din aceasta suma reprezinta salariile profesorilor din municipiul Satu Mare.

,,In ceea ce priveste bugetul local al municipiului Satu Mare este de mentionat faptul ca la data de 30.06.2017, veniturile s-au realizat in proportie de 56,65 % fata de prevederile bugetare anuale aprobate, conform prevederilor Legii 273/2006. Din totalul incasarilor realizate la 30.06.2017 in cuantum de 151.319.193 lei, suma de 147.453.449 lei reprezinta veniturile sectiunii de functionare si 3.867.334 lei reprezinta veniturile sectiunii de dezvoltare", se arata intr-un document oficial de pe site-ul Primariei Satu Mare.

,,Cheltuielile totale realizate la finele trimestrului II sunt in suma de 118.542.741 lei din care 115.855.441 lei reprezinta cheltuielile sectiunii de functionare si 2.687.300 lei reprezinta cheltuielile sectiunii de dezvoltare. Cheltuielile totale s-au realizat in proportie de 39,52% fata de prevederile anuale aprobate", se mai precizeaza in ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Portalsm.ro ]

VIDEO revoltator! Batrana "botezata" sub un pod din jud. Satu Mare de un grup de extremisti religiosi!

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 07:41

VIDEO revoltator! Batrana "botezata" sub un pod din jud. Satu Mare de un grup de extremisti religiosi!Caz revoltator in judetul Satu Mare . O femeie in varsta de 81 de ani a fost supusa unui ritual de "botez" iesit din comun. Femeia a fost scufundata in apa si ,,crestinata asa cum trebuie". Totul s-a intamplat sub un pod din localitatea Dacia.

Imaginile ne-au fost trimise de catre nepoata batranei care afirma cu tarie ca bunica ei, suferind de o boala mintala, a fost supusa unei manipulari crase si convertita la o anume secta religioasa.

"Sunt foarte indignata de cele intamplate.
Batranica din imagini e bunica mea, ca si religie era ortodox de la nastere. Acum la varsta de 81 de ani a fost ,"convinsa" de niste persoane neautorizate sa faca asa ceva. Eu consider ca viata i-a fost pusa in pericol pentru ca avand probleme cu inima nu cred ca vreun medic ar fi de acord ca la starea de sanatate care o are sa ii permita ca la o temperatura de 35 de grade sa fie scufundata in apa curgatoare. Cine ar fi fost vinovat daca s-ar fi intamplat daca suferea un atac de cord? C
um poate sa le permita cineva acestor secte sa faca asa ceva? Bunica mea uneori nu e coerenta in gandire", a declarat nepoata acesteia, pentru PortalSM.
Nepoata acesteia sustine ca bunica sa are recomandare de la medic pentru terapie la medic psihiatru.

Aceasta este pur si simplu revoltata si considera ca persoanele respective efectiv si-au batut joc de bunica ei.

"Cine sunt acesti impostori si cine le permite, sa isi bata joc de oamenii varstnici care deja nu mai pot sa ia o decizie corecta pentru ei din cauza ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Portalsm.ro ]

Cel mai cautat politist din Satu Mare, eliberat din Penitenciar

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 00:00

Cel mai cautat politist din Satu Mare, eliberat din PenitenciarFostul politist satmarean, Ioan Puti, condamnat la cinci ani si sase luni pentru sprijinirea unui grup de traficanti de tigari poate fi eliberat din Penitenciar.El a fost cel mai cautat politist satmarean deoarece s-a ascuns de autoritatile romane dar a fost descoperit in Franta si extradat.

Potrivit unor surse judiciare, magistratii au decis ca Ioan Puti poate fi eliberat conditionat. El a fost arestat in perioada 06.07.2006 - 13.11.2006, pe perioada anchetei dar dupa arestul preventiv a fugit din tara. A fsot prins in 7.10.2014 in Franta si extradat.

In 2 august 2006, pe cand era seful biroului zonal de Politie Rurala ce actiona in zona Livada - Turulung, a fost trimis in judecata pentru sprijinirea unui grup infractional organizat, constituit in vederea savarsirii de infractiuni grave, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu si complicitate la contrabanda calificata. Alti patru indivizi au fost retinuti. Conform anchetatorilor, in perioada 20 iunie - 6 iulie 2006, Ioan Puti si-a traficat atributiile de serviciu, sprijinind introducerea ilegala in tara, a 540 de baxuri de tigari peste frontiera de stat cu Ucraina, prejudiciul produs fiind de peste 800.000 de lei.

Conform rechizitoriului, Puti a fost dat in gat de un coleg de la Politia de Frontiera pe care a incercat sa il mituiasca, oferindu-i 1.000 de dolari pentru fiecare transport. Politistul de frontiera F. I. a depus la Biroul Satu Mare al DNA Oradea un denunt, iar pe urma a intrat in jocul contrabandistilor ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO&VIDEO. Festivalul din Ardud, locul unde istoria se intalneste cu emotia

Duminica, 23 Iulie 2017, ora 11:42

FOTO&VIDEO. Festivalul din Ardud, locul unde istoria se intalneste cu emotiaFestivalul din Ardud, locul unde istoria se intalneste cu emotia. Satmarenii care au participat sambata seara la festivalul medieval la Ardud au avut parte de un adevarat spectacol medieval, in adevaratul sens al cuvantului.

Liderul Cavalerilor Lup, si director al festivalului de la Ardud, Liviu Pancu, prin efortul depus in reinvierea cavalerilor templieri, dar mai ales a spiritului medieval, a reusit sa le ofere satmarenilor momente cu adevarat inaltatoare.

Spectacolul,,Hronicarul pelerin - Povestea Cavalerilor Templieri in Cetatea Ardud" a fost momentul culminant, sia simbolizat lupta cavalerilor din Ardud alaturi de ceilalti, impotriva paganilor, in numele crestinatatii. In aceasta productie au fost implicti cei de la Teatrul Scena, Ordinul Cavalerilor Lup, Scutierii de Muhlbach, Ordinul Cavaleriilor din Carpati, Garda de Mures, Strajerii Cetatii Neamtu, Garda Cetatii Deva, Lancierii de Ardud, Lupii de Foc, Domnitele Cetatii Deva, Stegarii ArtGotica Sibiu, pe ritmurile si muzica trupei Corbu si Zburatorii.

Au fost momente in care cavalerii au scos armele, au fost momente tensionante, dar si un moment in care toti cei prezenti au ingenuncheat cu fata spre cetate in timp ce un copil a rostit "Tatal nostru"

Va invitam sa urmariti liveul PortalSM de aseara.

Asadar, daca ati ratat primele doua seri, in aceasta zi mai aveti ocazia sa mergeti la festival.

Posted by PortalSM on 22 Iulie 2017

Enjoy! (Trade Mark),

Posted by PortalSM on 22 Iulie 2017

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO&VIDEO. Momente absolut senzationale la Ardud. Stapanii focului si ai luptelor si-au aratat maiestria

Sambata, 22 Iulie 2017, ora 07:42

FOTO&VIDEO. Momente absolut senzationale la Ardud. Stapanii focului si ai luptelor si-au aratat maiestriaSeara de vineri, a doua a Festivalului MedievArtFest, desfasurata in cadrul Cetatii Ardudului, cu greu poate fi descrisa in cuvinte. Complexitatea actului artistic, emotia transmisa publicului si impactul vizual au facut ca aceasta sa fie una spectaculoasa.

Turnirul cavaleresc prezentat de Ordinul Cavalerilor Lup a fost unul dintre momentele cele mai impresionante ale serii. Amintind de Evul Mediu, competitiile de cavalerie s-au desfasurat sub privirile curioase si entuziaste ale publicului, iar rezultatul a fost cel asteptat: oameni veseli si fermecati de frumusetea epocii demult apuse.

Actul artistic al Legendelor Cavalerilor a fost unul de forta. Desfasurandu-se sub numele ,,Gardieni ai Crestinatatii", momentul a prezentat ritualuri fantastice ale Evului Mediu. De la primele secunde, caracterul dinamic al ritualurilor istorice s-a resimtit in vibratia publicului, confirmand astfel reusita punerii in scena a fantasticelor legende. Chiar daca era vorba despre demonstratii, cavalerii au fost atat de implicati in poveste, loveau cu sabiile cu atata forta incat efectiv le ieseau scantei.

Cavalerii au facut demonstratii, au fost instruiti si s-au batut intre ei, in numele dreptatii si al crestinismului. Domnitele au aratat ca stiu sa manuiasca foarte bine atat spada cat si biciul.

Povestea cavalerilor si a domnitelor a continuat in lumina spectacolului cu foc. Intitulata "Sfantul Gheorghe", animatia cu foc a constituit o intoarcere in timp, reusind sa farmece prin dinamism, ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Portalsm.ro ]

Alocare record pentru judetul Satu Mare: Peste 600 miloane lei prin PNDL II! Lista proiectelor

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 16:42

Alocare record pentru judetul Satu Mare: Peste 600 miloane lei prin PNDL II! Lista proiectelorMinisterul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a alocat judetului Satu Mare peste 600 de milioane lei prin etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL), ce se deruleaza pana in 2020.

PNDL reprezinta sursa principala de finantare pentru infrastructura locala si are la baza principiul conform caruia in fiecare localitate din tara trebuie sa fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), in domeniile: sanatate, educatie, apa - canalizare, energie termica si electrica, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultura, culte, locuire si sport.

Cea de-a doua etapa a programului finanteaza 9.500 de obiective de investitii, dintre care 2.500 de crese si gradinite, 2.000 de scoli si 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investitii sunt alocate fonduri in valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

Judetul Satu Mare se afla in topul judetelor cu cele mai multe alocari.

Redam lista proiectelor finantate:

Nr. crt.
U.A.T.
Denumire obiectiv de investitii
Suma alocata PNDL 2 (LEI)

TOTAL

625.972.484,54

1
ACAS
Modernizare scoala in satul Unimat, comuna Acas, judetul Satu Mare
930.580,00

2
ACAS
Reabilitare, modernizare si dotare scoala generala in comuna Acas, judetul Satu Mare
2.245.859,04

3
ACAS
Modernizare dispensar in satul Acas, comuna Acas, judetul Satu Mare
844.900,00

4
AGRIS
Reabilitare cladire, scoala + gradinita si cladire noua in localitatea ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Portalsm.ro ]

Criminalul a fost arestat! Nu si-a angajat nici avocat!

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 11:42

Criminalul a fost arestat! Nu si-a angajat nici avocat!Criminalul a fost arestat! Barbatul care a ucis-o pe prietena lui, din gelozie, si i-a abandonat corpul in autoturism unde a stat patru zile, a fost arestat pentru 30 de zile. Judecatorii au emis mandat de arestare pe numele sau. Chiar daca financiar nu sta rau, el nu si-a angajat niciun avocat, fiind aparat de unul din oficiu.

Conform procurorilor, Meszaros Zsombor ]n noaptea de 13/14.07.2017, prin lovituri repetate cu pumnul si cu un corp dur in zona capului, a omorat-o pe numita L.N.J.- cetatean german, cu care avea o relatie apropiata. Infractiunea de omor a fost savarsita pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare, in masina apartinand persoanei decedate. Ulterior, cadavrul acesteia a fost pus de catre inculpatul Meszaros Zsombor in portbagaj iar masina abandonata sub pasarela care face legatura intre strazile Fabricii si Odoreului din municipiul Satu Mare, loc in care a si fost gasita de organele de ancheta in seara de

17.07.2017, acestea fiind alertate de disparitia victimei de catre apartinatorii acesteia.

Din probele administrate a rezultat ca mobilul omorului a fost generat de starea de gelozie in care se afla inculpatul Meszaros Zsombor.

Prin ordonanta din 18.07.2017, Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare a dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului Meszaros Zsombor, pentru savarsirea infractiunii de omor.

Referatul impreuna cu dosarul cauzei a fost trimis, spre competenta solutionare, la Tribunalul Satu Mare.

La efectuarea ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Portalsm.ro ]

UPDATE. Crima din gelozie la Satu Mare. A omorat-o in bataie cu pumnul!

Marti, 18 Iulie 2017, ora 16:42

UPDATE. Crima din gelozie la Satu Mare. A omorat-o in bataie cu pumnul!Crima din gelozie la Satu Mare. Biroul de Informare si Relatii Publice al Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare a transmis un comunciat de presa cu privire la crima petrecuta la Satu Mare.

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, au formulat referat cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile a inculpatului MESZAROS ZSOMBOR, cercetat pentru savarsirea infractiunii de omor,fapta prev. si ped.de art.188 alin.1 Cod penal,

In referatul intocmit in cauza, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

In noaptea de 13/14.07.2017, inculpatul MESZAROS ZSOMBOR , prin lovituri repetate cu pumnul si cu un corp dur in zona capului, a omorat-o pe numita L.N.J.- cetatean german, cu care avea o relatie apropiata. Infractiunea de omor a fost savarsita pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare, in masina apartinand persoanei decedate. Ulterior, cadavrul acesteia a fost pus de catre inculpatul MESZAROS ZSOMBOR in portbagaj iar masina abandonata sub pasarela care face legatura intre strazile Fabricii si Odoreului din municipiul Satu Mare, loc in care a si fost gasita de organele de ancheta in seara de

17.07.2017, acestea fiind alertate de disparitia victimei de catre apartinatorii acesteia.

Din probele administrate a rezultat ca mobilul omorului a fost generat de starea de gelozie in care se afla inculpatul MESZAROS ZSOMBOR.

Prin ordonanta din 18.07.2017, Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare a dispus retinerea pentru o ...

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Portalsm.ro ]

Satmareni prinsi cu plantatie de cannabis, condamnati la un an cu suspendare

Marti, 18 Iulie 2017, ora 11:42

Satmareni prinsi cu plantatie de cannabis, condamnati la un an cu suspendareTrei satmareni care au fost prinsi cu o plantatie de cannabis au fost condamnati de Tribunalul Satu Mare la pedepse de cate un an de inchisoare cu suspendare.

Nicolae Nelu B, Claudiu Daniel C. si Ovidiu Lucian S, au fost condamnati pentru cultivarea fara drept de droguri de risc. Ei au primit pedepse mici si cu suspendare intrucat au putut justifica faptul ca au cultivat cannabisul pentru consum propriu. De asemena, ei sunt obligati sa urmeze programe de reintegrare si la cate 60 de zile de munca in folosul comunitatii in comuna Bixad.

Ei au fost arestati preventiv in perioada 7 septembrie - 22 octombrie 2016.

Instanta a mai dispus confiscarea in vederea distrugerii a cantitatii de 7,68 kg plante de cannabis confiscate de procurorii DIICOT de la acestia.

Cei trei au fost prinsi in 7 septembrie 2016. Procutorii au descoperit o cultura compusa din 52 de plante de cannabis (25 de kilograme de masa verde), cu dimensiuni cuprinse intre 100 si 220 de centimetri.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Portalsm.ro ]

Satu Mare, codas la programul Start Up Nation. Doar 91 de proiecte primesc finantare

Marti, 18 Iulie 2017, ora 07:42

Satu Mare, codas la programul Start Up Nation. Doar 91 de proiecte primesc finantareDoar 91 de proiecte din Satu Mare au sanse mari la obtinerea unei finantari prin programul Start Up Nation derulat de ministerul pentru IMM-uri. Conform primelor statistici, din cele 289 de proiecte depuse din judetul Satu Mare, doar 91 sunt finantabile in limita bugetului si 198 sunt in asteptare, adica avand sanse aproape de zero, asa ca rata potentiala de succes este de doar 31,49%, printre cele mai mici din Romania.

La nivel national au fost depuse 19.026 planuri de afaceri depuse dintre care doar 8.653 se estimeaza ca vor primi finantare.

Judetul Satu Mare nu sta foarte bine nici la numarul proiectelor depuse. Bihorul a depus 738 de proiecte, Maramuresul 344 iar Salajul 263. Cu toate sa Salajul sta mai prost la capitolul proiecte depuse, el sta mult mai bine la proiecte finantate, astfel ca 133 de noi firme din judetul vecin vor primi finantare, rata potentiala fiind de 50,57%. In Bihor vor fi finantate 322 de proiecte iar in Maramures 223.

Cifrele sunt primare, facute dupa o prima analiza la finalizarea perioadei de inscriere. Acestea pot suferi modificari, dupa analizarea atenta a fiecarui proiect.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Protest anonim la PSD Satu Mare. Banner amplasat pe sediul partidului

Luni, 17 Iulie 2017, ora 11:42

FOTO. Protest anonim la PSD Satu Mare. Banner amplasat pe sediul partiduluiUn protest anonim a avut loc la PSD Satu Mare. Persoane necunoscute au amplasat un banner pe usa sediului partidului din Piata Libertatii si au transmis fotografiile PortalSM de pe o adresa anonima. Se pare ca protestul nu a fost autorizat.

Alaturi de fotografii a fot trimis si urmatorul text:

"Si in Satu Mare se observa si se ia atitudine impotriva infractorilor care incearca sa amputeze justitia si sa arunce Romania in haos economic si politic. Vrem justitie, nu coruptie! Vrem stat de drept, nu stat mafiot! Vrem pedepsirea faptelor de coruptie si recupererea prejudiciilor! Penalii nu au ce cauta in administratie centrala sau locala! Dragnea si PSD, nu scapati!"

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Accident pe Podul Golescu. Masina a Politiei, avariata

Luni, 17 Iulie 2017, ora 07:42

FOTO. Accident pe Podul Golescu. Masina a Politiei, avariataAccident pe Podul Golescu. Doua autoturisme, dintre care una a Politiei, au fost avariate, si niciuna din persoanele implicate ranite, intr-un accident petrecut astazi pe podul Golescu.

Potrivit martorilor, o femei aflata la volanul unui autoturism mic cu numere de Bucuresti a acrosat o autospeciala a Politiei. Masina Politiei s-a intors pe drum si s-a oprit peste linia continua.

La fata locului au ajuns mai multi politisti. Dupa cateva minute, cei doi soferi au ajuns la sectia de Politie pentru declaratii.

Nimeni nu a fost ranit, fiind doar pagube materiale nu foarte insemnate.

Multumim cititorilor pentru fotografii! Impreuna suntem mai puternici!

Portalul esti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie sa faci este sa fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil,[email protected] sau pe pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, insotite de o scurta explicatie, pentru a deveni o stire.

De asemenea, puteti semnala si telefonic o stire, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactati atat pe WhatsApp, cat si pe Viber.

Asadar, fii reporter! Portalul esti chiar tu!

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Reclama cu masina Politiei. Cum se promoveaza un restaurant din Satu Mare

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 07:42

FOTO. Reclama cu masina Politiei. Cum se promoveaza un restaurant din Satu MareReclama cu masina Politiei Rutiere. Asa a decis sa se promoveze un restaurant din judetul Satu Mare. Pe pagina de facebook a restaurantului respectiv a aparut o fotografie a unei Dacia Logan a Politiei Rutiere, iar la volan se afla fiul proprietarului, cu cascheta politistului pe cap.

Deocamdata nu stim cum a fost posibil ca micutul sa isi faca poza la volanul autospecialei. Probabil parintii sunt prieteni cu politistii care s-au oprit la o cafea si o apa plata, sau, cine stie...la meniul zilei.

Si ca mandria specifica zonei in care a fost facuta fotografia sa fie pe deplin satisfacuta, poza a ajuns pe pagina de facebook a restaurantului. Mai mult, autorul a scris cu litere mari pe poza numele restaurantului, ca sa se stie exact unde a fost facuta.

Am decis sa bluram numele restaurantului pentru a nu-i face reclama (gratis) sau antireclama.

Voi credeti ca ii sta bine Politiei Rutiere in aceasta pozitie?

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Zona Primariei capata aspect european. Schimbare spectaculoasa dupa montarea pavajelor

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 11:42

FOTO. Zona Primariei capata aspect european. Schimbare spectaculoasa dupa montarea pavajelorLucrarile de pavare a aleii din fata Primariei Satu Mare sunt in toi. Muncitorii au finalizat partea din fata BCR-ului si a aleii de langa iar despre rezultat se poate spune ca este de-a dreptul spectaculos desi pana la urma nu este vorba decat despre niste pavaje.

Pana acum au fost montate pavaje chiar in fata Primariei si Serviciului de Stare Civila iar muncitorii incearca sa termine lucrarea, inspre b-dul Transilvania.

Satmarenii nu mai sunt nevoiti acum sa fie foarte atenti cand au drum in zona respectiva. Despre "schimbarea la fata" se poate spune ca este de-a dreptul spectaculoasa.

Reprezentantii Primariei au dat asigurari ca au in plan modernizarea intregii Piete 25 octombrie, dupa intocmirea unui proiect.

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. S-a deschis Carrefour Satu Mare. Tort pentru primii clienti

Joi, 13 Iulie 2017, ora 11:42

FOTO. S-a deschis Carrefour Satu Mare. Tort pentru primii clientiIn aceasta dimineata, Carrefour si-a deschis oficial portile pentru satmareni. Noul magazin, situat in locul fostului supermarket Billa si-a intampinat primii clienti cu un pachet considerabil de produse la promotie, traditionalele alimente cum ar fi uleiul, faina si zaharul fiind primele care s-au strecurat cu mare usurinta in cosurile satmarenilor.

Pe langa multitudinea de produse aranjate astfel incat sa ia ochii, primii clienti au fost surprinsi si de un alt aspect: toti au avut ocazia sa savureze cate o felie zdravana de tort, astfel incat plimbarea in incinta noului Carrefour sa fie una cat se poate de placuta.

Desi in prima ora de la deschidere magazinul nu a fost neaparat plin ochi, cei care s-au hotarat sa puna mana pe cosul Carrefour au vizitat toate raioanele si nu au parasit casa fara sa bifeze cel putin 5 produse.

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Portalsm.ro ]

Peste 300 de satmareni condamnati pentru consum de alcool si droguri

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 11:42

Peste 300 de satmareni condamnati pentru consum de alcool si droguriPeste 300 de satmareni, marea majoritate soferi, au fost condamnati in cursul anului 2016 penru savarsirea unor infractiuni sub influenta alcoolului dar si pentru consum de droguri.

Informatia a fost data publicitatii de Agentia Nationala Antidrog, prin Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare (CPECA), care in partneriat cu Serviciul de Probatiune, Tribunalul Satu Mare si I.P.J Satu Mare, implementeaza in perioada iulie - decembrie 2017, Programul "Safe Choices" ce va presupune organizarea si desfasurarea de grupuri de constientizare si informare cu privire la riscurile consumului de alcool si droguri, in special la volan, in scopul prevenirii recidivelor si, de asemenea, pentru imbunatatirea sigurantei traficului si a persoanelor si se adreseaza exclusiv persoanelor condamnate la pedepse privative si neprivative de libertate ca urmare a savarsirii de infractiuni asociate consumului de alcool/droguri.

Scopul final al programului consta prevenirea riscului de recidiva, producand o serie de schimbari la nivel cognitiv si comportamental, care sustin constientizarea pericolelor de catre persoanele condamnate datorita infractiunilor comise sub influenta alcoolului sau drogurilor pentru a nu mai comite in viitor infractiuni determinate de consumul de alcoolul sau droguri.

Consumul de alcool si droguri este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. "Pentru a conduce in siguranta soferul trebuie sa se afle in plenitudinea aptitudinilor sale deoarece ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Portalsm.ro ]

Kaufland trage tare la Satu Mare. Cand va deschide al doilea magazin

Marti, 11 Iulie 2017, ora 11:48

Kaufland trage tare la Satu Mare. Cand va deschide al doilea magazinKaufland Romania trage tare si isi doreste sa deschida, in cel mai scurt timp posibil, cel de-al doilea magazin la Satu Mare.

Lucrarile de constructie a noului magazin, care va fi situat pe bulevardul Henry Coanda (in locul fostei fabrici de scaune) se desfasoara intr-un ritm sustinut.

Recent, retailerul a anuntat modernizarea intregii retele de 115 magazine, inclusiv a galeriilor comerciale din incinta, dupa schimbarea identitatii vizuale. Incepand din aceasta vara, Kaufland are un logo nou si isi reinnoieste in acelasi timp design-ul magazinelor, publicatia companiei si website-ul, scriu cei de la wall-street.ro.

"Ca reper de investitie, bugetul alocat pentru procesele de modernizari si deschideri de noi magazine s-a situat, in 2016, in jurul sumei de 100 milioane de euro", a precizat pentru wall-street.ro, , Valer Hancas, manager corporate affairs si comunicare Kaufland Romania.

Planurile companiei nu se opresc aici, potrivit CEO-ului Kaufland Romania, retailerul urmand sa deschida, pana in februarie 2018, noi magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Buzau si Satu Mare.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Portalsm.ro ]

Cornel Sorian sau sinceritatea muzicala care se vinde pe Amazon, iTunes si Google Play

Luni, 10 Iulie 2017, ora 09:48

Cornel Sorian sau sinceritatea muzicala care se vinde pe Amazon, iTunes si Google PlayCornel Sorian. Din Satu Mare, Romania. El a inceput acum sa devina, cu adevarat, un nume cu rezonanta in atat de diversificata lume muzicala internationala. Un artist satmarean care este tot mai apreciat si "vanat" asiduu de companii muzicale si de publishing din Marea Britanie si SUA, el si-a lansat recent noul album - "I am Monster" - care este difuzat intens de cele mai renumite si pretentioase servicii de streaming din lume precum Apple Music, Spotify, Deezer, Shazam si Tidal.

Bine stabilit de cativa ani la Londra, Cornel Sorian si-a descatusat pana la urma potentialul creator orientandu-se mai cu seama spre muzica de film si teatru, adica spre un gen in care dorinta sa de libertate artistica interioara nu mai e ingradita de "canoanele" tipice rock-ului sau pop-rockului (in care a activat ani la rand, inclusiv in perioada de succes a grupului Stigma cu care a ajuns binecunoscut in toata Romania).

Albumul "I am Monster" a fost compus si inregistrat de Cornel Sorian intre anii 2015 si 2017. "Tot acest album a fost creat in momentele de recreatie aparute pe durata lucrului cu diferiti artisti interpreti. O explorare -labirint a aspiratiilor si temerilor fiecarui artist, "I am Monster" este o impletire sumbra intre muzica clasica contemporana si cea electronic- ambientala. Noul meu album contine 23 de lucrari, aproape 90 de minute de sinceritate muzicala", a declarat Cornel Sorian pentru PortalSM.

Toate melodiile de pe acest album au fost cumparate de mai multe companii de ..

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Portalsm.ro ]

VIDEO&FOTO. Tragedia de langa Livada, cauzata si de starea drumului? Cine raspunde pentru 4 vieti?

Joi, 06 Iulie 2017, ora 06:42

VIDEO&FOTO. Tragedia de langa Livada, cauzata si de starea drumului? Cine raspunde pentru 4 vieti?In afara de soferul SUV-ului Mercedes, responsabil de moartea celor patru persoane in tragedia de langa Livada se face vinovat, in mare masura, si drumul, spun unii satmareni care circula frecvent in acea zona.

Satmareanul George Cosma spune ca la numai 300-500 de metri de locul teribilului accident drumul este foarte denivelat si, dupa parerea lui, a contribuit decisiv la producerea tragicului eveniment rutier.

"Si uite ca au murit 4 persoane nevinovate! Viteza asta...dar si drumul, despre drum nu ziceti nimic ca la 300-500 m de la locul accidentului drumul ii foarte denivelat, fara marcaje... poate si acele denivelarii au contribuit ca soferul vitezoman sa piarda controlul volanului si sa curme 4 vieti", a transmis acesta.

Foarte aproape de locul in care a avut loc accidentul se afla un pod denivelat. Este foarte posibil ca tanarul de numai 21 de ani, sa fi pierdut controlul volanului in momentul in care a trecut peste acel pod. Ce s-a intamplat ulterior, e tragedie.

Alti satmareni sunt de parere ca daca si drumul este de vina, sa fie trasi la raspundere si administratorul acestuia. In cazul de fata este vorba despre un Drum National, administrat de cei de la Compania Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADR).

Daca se dovedeste ca soferul a pierdut controlul din cauza acelei denivelari, atunci nu este exclus ca si CNADR sa fie trasa la raspundere.

Chiar si seful IPJ Satu Mare, Sorin Stan, recunostea recent, in cadrul unei conferinte de presa ca ca ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Portalsm.ro ]

Judetul Satu Mare "importa" politisti. Prea putini candidati la scolile de politie

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 05:42

Judetul Satu Mare "importa" politisti. Prea putini candidati la scolile de politieJudetul Satu Mare "importa" politisti din alte judete ale tarii. Seful IPJ Satu Mare, Sorin Stan, transmite satmarenilor sa se inscrie la scolile de politie. El a spus ca sunt foarte putini satmarenii care termina astfel de scoli si, prin urmare, la Satu Mare sunt distribuiti politisti din alte parti ale tarii, dar care, dupa ce sunt bine scoliti, vor sa se intoarca acasa.

"Numarul de candidati inscrisi nu este suficient pentru noi, poate in mediul rural informatia ajunge mai greu. Ar fi foarte bine daca am ocupa functiile care ni se aloca cu satmareni. E oarecum de inteles ca ceilalti cum isi termina stadiul de tutela tind sa se intoarca spre localitatile de unde provin si atunci suntem un inspectorat care formam cadre, eu zic ca le formam profesional bine, chiar foarte bine, iar in momentul care sunt formati si am putea benefica de aportul lor, ne cer sa plece. Lumea gaseste alte joburi, e ofera mare de joburi, merg in strainatate, nu e atractiva profesia, nu stim de ce nu vin", a spus Sorin Stan.

El a precizat ca IPJ Satu Mare are un deficit de cadre, dar face fata provocarilor.

Interesant este faptul ca satmarenii nu se inscriu la scolile de politie, dar la recrutarile de personal din sursa externa sunt si 20 de candidati pe un loc. Adica vor sa fie politisti dupa un examen, nu dupa ani de scoala.

Absolventii de liceu care doresc sa se inscrie la scolile de politie trebuie sa se prezinte la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Satu Mare, cu sediul in ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Conducere noua la Politia Locala. Noul director, prezentat azi de primar

Marti, 04 Iulie 2017, ora 04:49

FOTO. Conducere noua la Politia Locala. Noul director, prezentat azi de primarPolitia Locala Satu Mare are, incepand de ieri, un nou director. Este vorba despre Vasile Chisluca, care a fost prezentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, de primarul Kereskenyi Gabor. Fostul director general, Ioan Precup, a solicitat, din motive personale, spune el, sa fie retras pe functia de director executiv.

Primarul Kereskenyi Gabor a spus despre Vasile Chisluca ca este, din punctul sau de vedere, omul potrivit pentru ca Politia Locala Satu Mare sa recastige increderea satmarenilor.

"Incepand de ieri, functia de director general al Politiei Locale Satu Mare a fost preluata de Vasile Chisluca, fost comisar sef in Politia de Frontiera, fost sef de sector Satu Mare si Carei, iar in ultima perioada, inainte de pensionare, a fost seful sectorului Satu Mare din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei. De ce domnul Vasile Chisluca. Consider ca la ora actuala nu avem foarte mult timp pentru experimente, astfel ca am preferat pe cineva cu experienta. In alegerea domului Chisluca au contat foarte mult experienta profesionala, rezultatele profesionale obtinute la Politia de Frontiera, cat si integritatea profesionala. Am facut aceste demersuri in urma retragerii domnului Precup din functia de director general in functia de director executiv. Vreau sa multumesc domnului Precup pentru munca depusa si pentru activitatea de a conduce aceasta institutie timp de trei ani", a declarat Kereskenyi.

Totodata, primarul a mai precizat ca-si ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Portalsm.ro ]

UPDATE VIDEO. Accident cu patru morti la Livada. A decedat si copilul de 5 ani!

Luni, 03 Iulie 2017, ora 03:42

UPDATE VIDEO. Accident cu patru morti la Livada. A decedat si copilul de 5 ani!UPDATE ORA 14:58 - Copilul de cinci ani a murit. Astfel, bilantul mortilor ajunge la patru. Este vorba despre copilul de cinci ani, doua femei si un barbat.

UPDATE ORA 14:35 - Un elicopter SMURD este asteptat la locul accidentului pentru a-l ridica pe copilul de cinci ani grav ranit.

ORA 14:20 - Trei persoane au murit intr-un accident rutier, petrecut astazi, la iesirea din localitatea Livada inspre Negresti Oas si un copil in varsta de cinci ani este resuscitat.

Potrivit primelor informatii, un autoturism in care se aflau trei persoane si un copil s-a lovit de un autoturism de teren. In urma impactului ambele masini au ajuns in sant.

La fata locului, ambulantierii au constatat decesul celor trei pasageri din autoturism. In stare de inconstienta se afla soferul masinii de teren si micutul de cinci ani din celalalt autoturism. Este vorba despre un autoturim inmatriculat in Ungaria si unul in judetul Bistrita Nasaud.

Pompierii intervin pentru descarcerarea victimelor.

Stire in curs de actualizare.

Accident langa Livada

Carnagiul de langa Livada: PATRU MORTI!

Posted by PortalSM on 3 Iulie 2017

Actualitate / stiri Actualitate112 vizite[ Portalsm.ro ]

Lupta cu "Mafia" din Politie. Satmareanul Cosmin Andreica a invins din nou

Luni, 03 Iulie 2017, ora 02:42

Lupta cu "Mafia" din Politie. Satmareanul Cosmin Andreica a invins din nouLupta cu "Mafia" din Politie. Cam asa se poate descrie pe scurt prin ce a trecut politistul satmarean Cosmin Andreica dupa ce a inceput activitatea sindicala in Politie.

El a dezvaluit ca a fost cercetat disciplinar de zeci de ori, a pus umarul la crearea unui sindicat puternic iar ulterior a fost "executat" de unii din sindicat si concediat. Dupa mai bine de un an, Cosmin Andreica a castigat procesul intentat impotriva Sindicatului National al Agentilor de Politie, iar instanta obliga repunerea lui pe functia de dinainte de concediere si plata salariilor restante. Decizia nu este definitiva, ea poate fi atacata.

"De cand m-am implicat in activitatea sindicala am fost cercetat disciplinar de zeci de ori, am fost cercetat penal, am fost declarat incompatibil, am fost urmarit de servicii, am fost nevoit sa imi iau un al doilea job pentru a ma intretine, am fost santajat, amenintat, s-au spus despre mine lucruri prea urate pentru a le mai putea reproduce, si toate astea ori pentru a fi determinat sa renunt, ori pentru a fi denigrat cu scopul de a-si pierde colegii increderea in mine...dar in final am rezistat", a precizat Cosmin Andreica.

El spune ca a fost tradat de oamenii din conducerea sindicatului, care au vandut interesele politistilor.

"Totusi cea mai dura lovitura am primit-o in aprilie 2016, cand am fost executat tocmai de oamenii din SNAP langa care am stat si am crescut un sindicat de la 1000 membri la peste 12.000, care au tradat si au vandut interesele membrilor ..

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Portalsm.ro ]

Macheta. Asa va arata al treilea pod peste Somes (FOTO)

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 07:48

Macheta. Asa va arata al treilea pod peste Somes (FOTO)Macheta celui de-al treilea pod peste Somes. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, impreuna cu deputatul Lorand Magyar anunta faptul ca Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a semnat vineri, 30 iunie, ordinul de ministru pentru realizarea obiectivului de investitie "Pod peste raul Somes-amplasament strada Strandului".

Edilul municipiului a mai anuntat faptul ca, in vederea demararii procedurilor pentru realizarea investitiei, pana la finalul lunii iulie va fi gata si proiectul tehnic, pentru ca in septembrie sa se demareze licitatia.

"Vorbim despre o investitie care va avea efecte pozitive asupra dezvoltarii municipiului Satu Mare, dar si a judetului. In vederea realizarii investitiei vor fi alocate 81 de milioane de lei, prin Programul National de Dezvoltare Locala , in timp ce alte 9 milioane de lei vor fi alocate din bugetul local. Vreau sa profit de ocazie pentru a-i multumi domnului presedinte Pataki Csaba pentru ca m-a insotit de nenumarate ori la Ministerul Dezvoltarii unde am facut demersuri in vederea obtinerii finantarii. De altfel, transmit multumiri tuturor celor care s-au implicat pentru ca acest proiect sa devina realitate", a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Pe de alta parte, deputatul Lorand Magyar i-a urat mult succes primarului municipiului Satu Mare si l-a felicitat pentru obtinerea finantarii, asigurandu-l si pe viitor de tot sprijinul parlemanterilor satmareni, in vederea ...

Actualitate / stiri Actualitate124 vizite[ Portalsm.ro ]

Ultima ora: Cod portocaliu pentru Satu Mare. Vijelii si grindina

Joi, 29 Iunie 2017, ora 16:42

Ultima ora: Cod portocaliu pentru Satu Mare. Vijelii si grindinaAdministratia Nationala de Meteorologie a emis in urma cu cateva minute un cod portocaliu de ploi pentru judetele Satu Mare si Salaj, valabil pentru aceasta dupa amiaza.

Vizate sunt in special localitatile Hodod si Bogdand din judetul Satu Mare, iar din Salaj: Cehu Silvaniei, Simleu Silvaniei, Benesat, Bobota, Bocsa, Boghis, Camar, Carastelec, Chiesd, Coseiu, Crasna, Criseni, Dobrin, Halmasd, Hereclean, Ip, Maeriste, Marca, Napradea, Nusfalau, Pericei, Plopis, Sag, Salatig, Samsud, Sarmasag, Somes-Odorhei, Valcau de Jos, Varsolt;

Se vor semnala intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni medii si mari. Aversele vor cumula 30...35 l/mp

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Portalsm.ro ]

Adrian Marc devine manager la Spitalul Judetean

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 16:42

Adrian Marc devine manager la Spitalul JudeteanAdrian Marc redevine manager la Spitalul Judetean Satu Mare. Consiliul Judetean Satu Mare a luat act de demisia managerului Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, Camilio Victor Coste, si astfel interimatul managerial din fruntea spitalului va fi asigurata de Marc Ioan Adrian.

Astfel, incepand cu data de 29.06.2017, Marc Ioan Adrian se numeste in functia de manager interimar la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare pana la ocuparea postului prin concurs. Avand in vedere faptul ca Marc Ioan Adrian a fost la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare in perioada 2010-2014, conducerea Consiliului Judetean Satu Mare a decis ca fiind oportuna numirea acestuia ca si manager al Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare.

Inainte de luarea acestei decizii conducerea Consiliului Judetean Satu Mare a purtat lungi discutii cu reprezentantii cadrelor medicale din institutie.

Consiliul Judetean Satu Mare impreuna cu Consiliul de Administratie a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare va pregati, in cea mai scurta perioada, procedura lansarii concursului pentru ocuparea functiei de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare.

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO. Penitenciarul Satu Mare, vazut din interior. Porti Deschise, dar nu pentru detinuti

Marti, 27 Iunie 2017, ora 16:42

FOTO. Penitenciarul Satu Mare, vazut din interior. Porti Deschise, dar nu pentru detinutiPenitenciarul Satu Mare. Cititorii PortalSM au prilejul de a viziona o serie de fotografii facute astazi in incinta Penitenciarului Satu Mare cu ocazia manifestarii Porti Deschise. Ghid a fost directorul Penitenciarului, comisarul sef Petru Romeo Poiana.

A fost vizitata capela, unde parintele Florian Silaghi a explicat ca tot ce s-a facut acolo a fost realizat de catre condamnatii din penitenciar. Acesta a mai spus ca majoritatea celor incarcerati sunt ortodocsi, sunt si doi musulmani, dar si crestini de alte confesiuni.

Tot cu aceasta ocazie, directorul Petru Romeo Poiana a aratat ca, desi au fost luate unele masuri, Penitenciarul Satu Mare este inca destul de aglomerat.

"Suprapopularea Penitenciarului Satu Mare este o provocare, o tinem sub control, incercam, sa diminuam efectele. La Satu Mare, din pricina infrastructurii vechi, de pe la 1884, solutia arhitectonica din acea vreme, nu permitea ca spatiile sa fie generoase. Sunt spatii inguste. In schimb, la inaltime, la partea de metri cubi de aer, ne incadram in normele interne. La 6 mc de aer, capacitatea legala a Penitenciarului Satu Mare este de 422. Avand in vedere ca azi in penitenciar sunt 443 de persoane, zicem noi, la indicatorul acesta suntem ok. Insa la 4 metri patrati, este o problema. Capacitatea ar trebui sa fie de 235 de persoane", a aratat directorul penitenciarului.

Acesta a mai precizat ca la Satu Mare sunt incarcerate si persoane cu fapte grave, omoruri, de exemplu, dar care sunt pe ultima parte a ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Portalsm.ro ]

FOTO&VIDEO. Casa traznita in Botiz. Toata lumea e socata!

Duminica, 25 Iunie 2017, ora 16:42

FOTO&VIDEO. Casa traznita in Botiz. Toata lumea e socata!Casa traznita in Botiz. O casa noua cu etaj a fost traznita astazi in zona semicentrala a comunei Botiz. Din fericire nimeni nu a fost ranit, insa fulgerul a provocat pagube serioase si i-a speriat pe toti locuitorii de pe strada.

In locuinta respectiva nu a locuit nimeni iar focul a fost stins repede de vecini. Practic a traznit in partea din fata a acoperisului, mai multi metri patrati de tigle zburand efectiv de pe casa. De asemena, mansarda casei a fost distrusa.

Socul s-a resimtit si in vecini.

"Am simtit cum se zguduie toata locuinta noastra. Asa ceva n-am patit de cand sunt", a spus o vecina de aproximativ 50 de ani.

Pagube au fost si la vecini, multi dintre ei au ramas fara aparatura electronica in casa.

"La noi tot s-a dus, televizorul, frigiderul, ne-au sarit toate sigurantele. Nu avem curent", a spus un alt vecin.

La fata locului au ajuns doua echipaje ale Inspectoratului petru Situatii de Urgenta Somes Satu Mare care au verificat sa nu izbucneasca vreun incendiu si au luat masurile ce se impun.

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Portalsm.ro ]

Asa au astupat gropile de pe Stefan cel Mare. Cat credeti ca va tine?

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 07:42

Asa au astupat gropile de pe Stefan cel Mare. Cat credeti ca va tine?Firma responsabila de reparatia str. Stefan cel Mare din municipiul Satu Mare si-a gasit sa astupe gropile efectuate in carosabil dupa interventia celor de la Electrica tocmai in timpul ploii torentiale de astazi.

Conform martorilor, inainte de ploaia torentiala de azi dimineata muncitorii au pus in gropi o mixtura, dar aceasta a fost spalata imediat. Ploaia abundenta a facut ca cimentul din mixtura sa ajunga in sistemul de canalizare, iar in gropi sa ramana mai mult pietris.

Cu toate ca au vazut ce s-a intamplat, dupa ploaie, muncitorii, apartinand unei firme din Baia Mare, si-au continuat treaba pana la capatul strazii.

Probabil ca si aici vor interveni specialistii care ne vor "convinge" cu buletine, proiecte tehnice, explicatii, articole din legi si proceduri, ca totul s-a facut ca la carte.

Asadar, va intrebam, cat credeti ca vor rezista plombele?

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Portalsm.ro ]

VIDEO/FOTO. La loc comanda. Podul Decebal nu se mai reasfalteaza. Deocamdata

Joi, 22 Iunie 2017, ora 16:42

VIDEO/FOTO. La loc comanda. Podul Decebal nu se mai reasfalteaza. DeocamdataAnuntata reasfaltare a celor 300 de metri patrati de pe Podul Decebal nu se va mai face. City-managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a explicat pentru PortalSM ca acea lucrare nu se mai face pentru ca fisurile din asfalt au aparut din alte cauze, nu din cauza faptului ca firma constructoare a facut o greseala de executie.

"Acea lucrare anuntata, acea reasfaltare de 300 mp, care trebuia sa se faca pentru a opri acele fisuri aparute pe pod, nu s-a mai efectuat. Motivul a fost urmatorul. A venit un expert in poduri, si inginer profesor la facultate, adus de firma executanta, si inainte de a incepe orice interventie a propus sa se faca o expertiza in adancime, pe toate straturile. In momentul in care s-a decopertat si s-a luat proba pe o suprafata de un metru patrat, s-a constatat ca acele fisuri provin din partea inferioara a podului, din structura podului, si nu era o greseala de executie", a precizat Masculic.

City-managerul a mai precizat ca se asteapta o solutie din partea proiectantului, si nu a exclus posibilitatea unei greseli la proiectare.

"Vom primi si un raport scris din partea firmei executante si, in continuare, noi vom cere o expertiza pe solutia tehnica, adica o expertiza pe proiect. Este posibil sa fie greseli si la proiectare. Efectiv, ce s-a vazut ieri pe pod, cand a fost desfacuta acea portiune de un metru patrat, s-a vazut clar ca fisurile au aparut din cauza placii de suprabetonare, de care firma executanta nu s-a atins pentru ca nu era ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Portalsm.ro ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Cel mai cautat politist din Satu Mare, eliberat din Penitenciar
Fostul politist satmarean, Ioan Puti, condamnat la cinci ani si sase luni pentru sprijinirea unui ...
VIDEO revoltator! Batrana "botezata" sub un pod din jud. Satu Mare de un grup de extremisti religiosi!
Caz revoltator in judetul Satu Mare . O femeie in varsta de 81 de ani a fost supusa unui ritual de ...
FOTO&VIDEO. Festivalul din Ardud, locul unde istoria se intalneste cu emotia
Festivalul din Ardud, locul unde istoria se intalneste cu emotia. Satmarenii care au participat ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor