Cum a ajuns una dintre cele mai pitoresti zone din tara sa nu-si cunoasca originile. De unde vine denumirea "Tara Oasului"?

Sursa: Adevarul
Luni, 07 Decembrie 2015, ora 20:02
315 citiri
In Romania avem mai multe "tari" precum cea a Barsei, a Motilor, a Vrancei, a Maramuresului, a Fagarasului, a Crisurilor, a Bucovinei, a Hategului, a Somesului, acestea toate fiind noduri de structura nationala ce au supravietuit tuturor vicisitudinilor istoriei, conservand si relevand in secole celula romaneasca, dandu-i dimeniune in spatiu si timp, in materie si spirit. La "tarile" mentionate mai sus se adauga si Tara Oasului, cea mai mica "tara" din Ardeal, situata in judetul Satu Mare. ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.