Doi elevi din Satu Mare, intorsi din Italia, trimisi de la scoala de teama coronavirusului!

   

Doi elevi din Satu Mare care au fost la un concurs sportiv in Italia in cursul saptamanii trecute si s-au prezentat astazi la scoala au fost trimisi acasa pentru doua saptamani.
Elevii sunt de la scoala Lucian Blaga din Satu Mare, cazul fiind semnalat conducerii unitatii de catre parintii lor, acestia fiind de buna credinta. Conducerea scolii a anuntat Inspectoratul Scolar despre cei doi elevi din Satu Mare iar ulterior Directia de Sanatate Publica.

Inspectorul Scolar Judetean, Calin Durla, a declarat pentru PortalSM ca elevii nu prezinta niciun fel de suspiciune, dar ca s-a luat aceasta masura preventiva deoarece scoala este modul cel mai propice de raspandire a unor astfel de infectii. Prin urmare, s-a decis ca elevii sa stea acasa timp de doua saptamani. Copiii au fost la o competitie chiar in regiunea Veneto, unde au intrat in contact cu alti copii, acest lucru petrecandu-se chiar inainte de a izbucni epidemia din Italia.

Deocamdata nu se stie ce s-a intamplat cu ceilalti copii care au fost la competitia sportiva. Se pare ca in total grupa era formata din opt copii. Probabil ca ceilalti au mers la scoala, din moment ce Inspectoratul Scolar nu a fost anuntat ca ar fi inregistrate absente motivate ca urmare a intrarii in carantina a unor copii.

Reamintim faptul ca elevii nu au niciun fel de suspiciune de infestare, insa decizia de a-i izola acasa este una preventiva.
Miercuri, 26 Februarie 2020, ora 00:00
Sursa: Portalsm.ro

Portalsm.ro
Cele mai citite stiri
Caz nou de coronavirus in judetul Satu Mare. Asistenti trimisi in izolare!
Caz nou de coronavirus in judetul Satu Mare. Un nou caz al unei persoane confirmare cu COVID 19 a ...
Satmarean infectat cu coronavirus, mort la spital! Nu se stie de unde a luat virusul!
Satmarean infectat cu coronavirus, mort la spital! Satmareanul de 75 de ani din comuna Halmeu, ...
Coronavirus in judetul Satu Mare! Caz confirmat, internat la spital!
Coronavirus in judetul Satu Mare! Un barbat din localitatea Camarzana a fost transportat la Spitalul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor