Sambrele, o traditie pe cale de disparitie. "Oile le cresti ca si cum cresti un copil, trebuie sa umbli toata ziua dupa ele"

Sursa: Adevarul
Luni, 16 Aprilie 2018, ora 13:21
57 citiri
Din 30 de sambre, cate erau organizate doar in comuna Certeze in urma cu 15 ani, acum mai sunt doar trei. "Masurisul" laptelui si trimiterea oilor la munte sunt obiceiuri care tind sa dispara. In Tara Oasului exista o traditie de zeci de ani, ca prima duminica din luna mai sa fie momentul de intalnire al osenilor din toate comunele din zona pe dealul de la Huta Certeze, pentru a sarbatori plecarea oilor la munte, respectiv Sambra Oilor. Sarbatoarea s-a denaturat in timp si a ajuns sa aiba in ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.