Perle de la admiterea la Jurnalism: Viata in prim-plan e o drama, dar ce comedie in plan larg

Luni, 23 Iulie 2012, ora 19:28
4809 citiri
Perle de la admiterea la Jurnalism: Viata in prim-plan e o drama, dar ce comedie in plan larg
Foto: fjsc.ro

Lucrarile candidatilor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), din acest an, sunt pline de greseli, fie ca vorbim de greseli gramaticale, fie ca este vorba despre exprimare nefericita.

Astfel, unul dintre profesorii de la FJSC, George Hari Popescu, a publicat pe blogul personal, nu doar o selectie cu perlele de la admitere, dar si concluzia pe care a tras-o dupa ce a citit lucrarile.

"Oamenii sunt batrani inca de la 40 de ani. Parintii n-au ce cauta pe Facebook. Mamele sunt destinate bucatariei si slugaririi adolescentilor, tatii sunt pur si simplu batrani si nu merita respectul adolescentilor. Universul candidatilor din acest an la FJSC este schizoid, straniu, lipsit de viata. Emotiile sunt exagerate si disproportionate, relatiile dintre membrii familiei dubioase, societatea e o cloaca fara sens. Naratiunile candidatilor sunt mai tampite, cu fiecare an care trece", conchide George Hari Popescu.

Selectie de perle

"Viata in prim-plan e o drama, dar ce comedie in plan larg", "Surprinzator pentru mama care nu stia ca tata are cont de Facebook (bine, in realitate nici nu are)", "Tin sa va spun ca vecinul nostru are camioneta. Acu-i acu!", Un barbat cam tanar pentru gusturile mamei, ce are in buzunarul de la camasa neagra replici de agatat dintre cele mai siropoase", "Pare mai imbatranita, iar in rapiditatea cu care se misca ii observ buzele subtiri ce tremura si sunt livide".

"In timp ce intind branza topita pe paine, creierul meu lucreaza febril. Pe la jumatatea celei de a treia felii, ideile sunt din ce in ce mai inchegate", "Eu alaturi de familia mea facem curatenie in casa, pentru a creea dupa aceea timp de a-l petrece asa cum vrem", "Tata devenise deja irascibil. Simteam reactiile de la distanta si mai ales dupa postarile ulterioare".

"Fruntea sa este ca o cascada, stropii de transpiratie curgand pe obrajii rumeni", Imi stapaneam atat de greu rasul ce vibra in mine nestatornic", "Mustata neagra-i radea, ochii albastrii ii erau vioi si ii citeam nerabdarea de a vizita orasul", "Varsta unei femei fiind foarte importanta pentru orice mascul - masina de reproducere, am grija ca 'femeia' sa aiba in jur de 30 de ani".

"Avea un par blond, pe care intotdeauna mi l-am dorit", "Sprancenele stufoase, arcuite in unghi obtuz, ii creau riduri profunde de-a lungul fruntii", "Inima imi pompeaza cu putere in piept. Simt ca mi s-a urcat sufletul in gat", "El, indignat de atitudinea mea sarcastica si suparatoare, mi-a ordonat fara ezitare sa il aduc "in randul lumii".

"Soarele, dulce si primavaratic, isi intinde razele alburii in dare subtiri pe podea, si aluneca mai departe peste laptopul meu ramas deschis", "Minutele parca explorau un tinut ascuns si ma indreptau spre eternitate", "Pentru realizarea acestei farse, mai aveam nevoie de un plus de ajutor asa ca, mi-am rugat cativa colegi, sa ma ajute in indeplinirea acestei farse", "Am inchegat un plan stabil pentru acea farsa".

"Il voi aborda incercand sa eman tot sarmul. Un virus din sistem a fost cel care i-a trimis pisica", "Mi-am creat un cont de domnisoara, cu poze, cu tot ce se cere, solid, credibil", "Fiind in alt oras, expresia fetei nu am putut sa o fotografiez", "Cel care s-a prezentat la usa mea, in Bucuresti, a ingrozit-o pe mama, acesta fiind un absolvent al facultatii de teatru".

De parca nu era de ajuns, profesorul subliniaza ca acesta doar primul "val" de perle de la admiterea din aceasta vara la Facultatea de Jurnalism din Bucuresti.

Poemul petcian

Inspirat de ceea ce au scris viitorii jurnalisti in lucrari, unul dintre profesorii corectori, Marian Petcu, a scris chiar si un poem - "Poemul petcian".

Profesorul George Hari Popescu a postat pe blog si "poemul petcian", unul dintre efectele admiterii la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti, din anul 2012.

"Marian Petcu a cedat. Colegul de la FJSC a corectat si a corectat argumentari pana cand a cedat artistic. Poemul care urmeaza este rezultatul zecilor de ore de aplecare asupra lucrarilor de la admiterea la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC).

Versurile sunt sintagme obsesive din textele candidatilor. Apreciati acest poem ca atare, dar dozati-va tristetea la gindul ca aceste cugetari vin de la cei care vor construi Romania", scrie George Hari Popescu.

Poemul "Fast-food", de Marian Petcu

Se dedica profesorilor ce au corectat subiectul de argumentare, sesiunea de admitere, iulie 2012

Viciu periculos, un argument sustinator

Toxine uriase, sursa gresita

Superficialitate marita, suma mica

Societate problematica

Slabirea sistemului, singura complicatie

Shaorma bine meritata, sfatuiesc evitarea

Se intampla alegerile meniului

Repercusiuni ireversibile

Ramanand nesupravegheati

Rata obezitatii, problema enorma

Pret avantajos, nevoi gastronomice

Prefera hamburgerul, multiple efecte

Perturba alimentatia

Pareri multiple

Parte negativa

Optiune convenabila

O ciorbita facuta

Nocivitate cu caracter neutru

Nevoi gastronomice

Numarul mare

Negative omului

Multiple efecte

Multe boli cauzate

Multe beneficii momentane

Mica pofta

Mare parte

Mancare servita

Job stresant

In decursul consumarii

Inconstienta voita

Foarte delicioasa

Fiind bine stabilita

Fiecare inghititura

Exerimente savarsite

Este clar nesanatoasa

Este bine pretuit

Efecte majore

Efect nociv

Diferite chimicale

Devin obositi

Devenim obositi

Devenim supraponderali

Devenim dependenti

Cu ajutorul chimicalelor

Cerintele organice

Calitate redusa

Bune solutii

Adevarate bombe calorice".

N.B.: Au fost utilizate cateva dintre sintagmele obsesiv-repetitive din lucrarile candidatilor, fie iertati! Iertati sa fie si cei ce au propus acest subiect digestivo-culinaro-argumentativ!

"Poem semnat de Marian Petcu, surghiunit sa corecteze peste 200 lucrari, asemeni colegilor sai. Fie iertati, caniculati, cu dureri de cap, de picioare si de alte organe prelucrabile ori neprelucrabile in fast-food", se arata in finalul "poemului petcian".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#perle admitere Jurnalism, #admitere FJSC 2012 , #admitere 2012