Admitere 2013: Concurenta crancena la Universitatea Bucuresti - pana la 90 de candidati pe loc

Luni, 22 Iulie 2013, ora 19:54
5601 citiri
Admitere 2013: Concurenta crancena la Universitatea Bucuresti - pana la 90 de candidati pe loc
Foto: Arhiva

Peste 26.000 de candidati s-au inscris, in sesiunea iulie 2013, la admitere in facultatile Universitatii Bucuresti, cu o medie de 5,68 candidati pe locurile de la buget, cea mai mare concurenta inregistrandu-se pentru cele 10 locuri la Limbi Moderne Aplicate, de 92,1 inscrisi pe loc.

Cele mai cautate scoli in aceasta sesiune sunt Facultatea de Administratie si Afaceri (14,20 cand./loc), unde cea mai cautata specializare este Administrarea afacerilor (23,51 cand./loc) si Facultatea de Geografie (12,83 cand./loc), cu specializarile Hidrologie si Meteorologie (18,91 cand./loc), Planificare teritoriala (17,84 cand./loc), Cartografie (17,09 cand./loc), Geografie Bucuresti (16,09 cand./loc) si Geografia turismului (15,67 cand./loc).

Admitere 2013: Concurenta acerba la Medicina. Cati candidati sunt pe un loc

Pe locul al treilea este Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (7,90 cand./loc), urmata de Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (7,82 cand./loc). La aceasta din urma, cea mai cautata specializare este Limbi Moderne Aplicate (92,1 cand./loc), unde sunt si cele mai putine locuri - 10.

La majoritatea specializarilor pe o limba straina sunt cate 14 locuri de la buget, iar cele mai cautate sunt: Italiana (15,78 cand./loc), Rusa (14,35 cand./loc), Portugheza (13,78 cand./loc), Japoneza (12,36 cand./loc), Studii americane (8,50 cand./loc), Araba (7,71 cand./loc), Neogreaca (7,28 cand./loc).

In continuare, in topul celor mai cautate facultati din Universitate sunt: Facultatea de Stiinte Politice (6,50 cand./loc), cu cele mai cautate specializari - Studii de securitate (9,73 cand./loc) si Stiinte politice (8,21 cand./loc), Facultatea de Biologie (6,14 cand./loc), Facultatea de Drept (5,34 cand./loc), Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (4,79 cand./loc), Facultatea de Litere (4,77 cand./loc), cea mai cautata specializare fiind Studii europene (7,57 cand./loc), Facultatea de Istorie (4,50 cand./loc), cea mai cautata specializare fiind Relatii Internationale si Studii Europene (8,74 cand./loc), Facultatea de Matematica si Informatica (4,24 cand./loc) si Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (3,98 cand./loc).

Haos si la admitere: specializari desfiintate chiar in perioada inscrierilor - vezi lista

Candidatii care s-au inscris la specializari unde modalitatea de admitere consta intr-un examen sau test grila sustin in aceasta perioada probele de concurs. Data limita de afisare a rezultatelor este 27 iulie, insa unele facultati - de Administratie, Fizica si Sociologie - au afisat deja rezultatele concursului de admitere.

Candidatii declarati admisi pe locurile de la buget au obligatia de a confirma locul prin depunerea diplomei de bacalaureat in original la sediul facultatii (in cazul in care nu au depus-o la inscriere).

Candidatii admisi pe locurile bugetate care nu aduc diploma de bacalaureat in original, in termenul stabilit, pierd locul respectiv, ce va fi ocupat de urmatorul candidat de pe lista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#concurenta Universitatea Bucuresti, #concurenta Limbi Moderne Aplicate, #admitere Universitatea Bucuresti, #facultati Universitatea Bucuresti , #admitere 2013