Noi perle la admiterea la facultate: Batrana nu a murit inca, dar medicii faceau tot posibilul

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 13:22
4821 citiri
Noi perle la admiterea la facultate: Batrana nu a murit inca, dar medicii faceau tot posibilul
Foto: SHRM

La fel ca in anii anteriori, sutele de candidati care se inscriu la examenul de admitere de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) reusesc sa-i uimeasca pe profesorii corectori cu perlele pe care le scriu in lucrari.

Astfel, si in 2013, profesorii s-au chinuit sa descifreze intelesul frazelor cu care tinerii au incercat sa-si sustina argumentele sau au ramas uimiti de lipsa cunostintelor de limba romana.

Profesorul George Hari Popescu, spre exemplu, a ales sa impartaseasca o parte dintre perlele intalnite in lucrarile candidatilor pe blogul sau:

"Trebuie sa privesti macar o data pentru a te simtii atras si cu siguranta vei tine minte programul si ora pentru a fii pe fiecare zi, in afara de weekend unde poti privii orice in acea ora si jumatate in care aflii cat mai multe lucruri din cat mai multe domenii ce te interesau, in fata televizorului".

"Se observa inca de la inceput ca sunt tineri".

"Aceasta emisiune este de gen comedie si nu este nimic legat de ea, care te-ar putea intrista".

"Datorita stirilor ne putem informa despre situatia atmosferica".

"Cu ajutorul stirilor putem fi informati despre tot ce inseamna informatie".

"Este singura ora in care ne simtim ca o familie si putem, cu usurinta sa discutam orice fel de discutii, atat cat este in folosul nostru".

"Dorinta de a informa si profesionalismul, apare odata cu dezbaterea unei teme cotidiene, placute precum cea culturala, a artelor".

"Mediul online e foarte raspandit".

"Nu avea mancare sau apa, decat un cutit".

"Majoritatea dintre noi, au un model in viata care e vedeta, iar prin aceasta ocazie putem afla mai multe despre ea si modul cum gandeste".

"Intr-adevar fetele care participa [la emisiunea "Te pui cu blondele" - n.r.] au o tinuta obligatorie si sunt inadegvat imbracate pentru ceea ce vor sa arate".

"Emisiunea e la o ora destul de tarzie, in comparatie cu orice alta emisiune ce se difuzeaza la acea ora".

"Cu totii suntem identici pana la un anumit punct, iar daca luam fiecare persoana in parte, realizam ca poate fi criticata pentru pasiunile diferite".

"Emisiunea mea preferata are o caracterizare succinta, banala, as insista. Nici numele nu are conotatii exceptionale si sugereaza pe cat posibil, pentru oamenii cititi, adevarata sa natura. "Acces Direct" este numele ei si te poate invata atatea, intrucat, o emisiune trebuie sa contina o morala bine definita, nu doar informatii comerciale".

Citeste si Perle la admiterea la Jurnalism: Am vazut moartea cu ochii, si am clipit

"Spre exemplu, noi o putem considera pe Bianca Dragusanu modelul nostru, deoarece o vedem o fata frumoasa, care a obtinut tot ce si-a dorit. La o astfel de emisiune putem descoperi ca nivelul ei de inteligenta e zero, fapt ce ne va schimba total conceptia despre modelul nostru in viata".

"Mass-media e un complex de stiri, informatii, cancan-uri".

"Aceasta emisiune are tematica medicala deoarece sunt prezentate informatii medicale si sunt purtate discutii despre acest subiect".

"In Romania se afla atat mare, cat si munte, atat orase puternic urbanizate si industrializate, dar si locuri sacre, neatinse de civilizatie".

"Un prim lucru benefic ce poate fi identificat in legatura cu Top Gear este faptul ca telespectatorul i-a contact cu limba engleza pura vorbita chiar de inventatorii ei".

"Emisiunea aceasta urmareste indeaproape cazurile groaznice a unor neinsufletite ranite si oamenii care le ajuta, le ingrijesc pentru a le 'readuce' la viata".

De asemenea, si profesorul Emilia Sercan a redat o parte dintre perlele intalnite in lucrarile candidatilor care au sustinut admiterea la FJSC:

"Barbatul, un tip masiv cu par cret aproape ebraic si cu un nas acvilin demn de un general roman, se uita cu dispret, cu o certitudine misogina ce pare a spune ca toate femeile sunt la fel."

"Era un barbat destul de solid, inalt, cu parul scurt si grizonat, statura foarte impunatoare, care dezvolta o atitudine violenta."

"Pe fata ei se citeste o expresie speriata, ce cu greu se abtine sa nu planga."

"Batrana nu a murit inca, dar medicii faceau tot posibilul."

"Batrana isi ascutea vocea pentru ca cineva sa o salveze."

"Sa ne imobilizam!", "munca privica", "voce mierloasa", "ochi migalati".

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#perle admitere jurnalism 2013, #perle candidati admitere jurnalism, #examen admitere FJSC 2013 , #admitere 2013
Comentarii