Admiterea la facultate - Au inceput inscrierile

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 10:01
2532 citiri
Admiterea la facultate - Au inceput inscrierile
Foto: Flickr

Nici nu au scapat bine de emotiile examenului de bacalaureat, ca tinerii trebuie sa se pregateasca de admiterea la facultate.

Proaspetii absolventi de liceu care au promovat examenul de bacalaureat isi pot depune, incepand din aceasta saptamana, dosarul de inscriere la universitatile pe care le-au ales.

In majoritatea cazurilor, dosarul de inscriere la facultate trebuie sa contina o cerere tip, diploma de bacalaureat, in original, copie legalizata dupa certificatul de nastere, chitanta de plata a taxei de admitere, adeverinta medicala, trei fotografii tip buletin si copie dupa certificatul de casatorie, daca este cazul.

Admiterea la facultate - Ziare.com te ajuta sa alegi

Cei care isi doresc sa devina studenti ai Universitatii din Bucuresti au timp sa se inscrie pana pe data de 15 iulie. O a doua sesiune de admitere va fi organizata si in toamna, in cazul in care nu vor fi ocupate toate locurile in aceasta prima sesiune.

Tinerii pot opta pentru Facultatea de Administratie si Afaceri, Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Fizica, Facultatea de Geologie si Geofizica, Facultatea de Istorie ori Facultatea de Geografie.

De asemenea, absolventii de liceu care vor sa devina studenti ai celei mai mari universitati din tara pot alege Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatie, Facultatea de Sociologie si Asistenta SocialaFacultatea de Stiinte Politice sau Facultatea de Teologie Ortodoxa.

Daca la unele facultati admiterea se face numai pe baza dosarului, alte institutii de invatamant superior organizeaza, pana la sfarsitul lunii, examene de admitere. Taxa de inscriere variaza intre 70 si 250 de lei, in functie de performantele si conditiile puse la dispozitia viitorilor studenti de catre facultati.

Admiterea la facultate - ghidul candidatului la stiinte economice

De asemenea, inscrierile la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj au inceput si ele tot in aceasta saptamana. Universitatea ofera 4.760 de locuri la buget si 9.026 cu taxa. O a doua sesiune va avea loc in luna septembrie.

Si la Iasi, absolventii de liceu care intentioneaza sa devina boboci ai uneia dintre cele 15 facultati a Universitatii Alexandru Ioan Cuza au inceput sa isi depuna dosarele. Locurile ramase libere in sesiunea de vara vor fi ocupate in cea de-a doua sesiune, desfasurata intre 12 si 15 septembrie.

Au inceput inscrierile si la Universitatea Oradea, care scoate in acest an in total 5.324 de locuri, dintre care 3.679 cu taxa si 1.645 subventionate de buget.

Indiferent de facultatea si specializarea pe care o vor alege, Ziare.com le ureaza candidatilor "Bafta la admitere!"

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#admitere facultate 2011, #inscriere facultate 2011, #facultati admitere taxa 2011 , #admitere