Admiterea la facultate - ghidul candidatului la teologie

Luni, 18 Iulie 2011, ora 09:37
9765 citiri
Admiterea la facultate - ghidul candidatului la teologie
Foto: Arhiva

Absolventii de liceu care au obtinut o nota de trecere la examenul de bacalaureat si sunt pasionati de religie se pot inscrie la facultatile de profil din tara.

Fie ca tinerii vor studia Teologia Pastorala sau Didactica, Arta sacra ori Teologia Sociala, universitatile si-au prezentat deja oferta pentru viitorii boboci.

Admiterea la facultate - Ziare.com te ajuta sa alegi

Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu ofera in acest an 240 de locuri, dintre care doar 90 sunt subventionate de stat. Taxa anuala pe care o vor plati ceilalti 150 de elevi este de 2.400 de lei pe an.

Absolventii de liceu vor candida pentru doua specializari: Teologie pastorala si Teologie sociala. Pentru Teologia Pastorala, candidatii vor trebui sa treaca mai intai de un test psihologic, proba care este eliminatorie. Examinarea aptitudinilor muzicale si proba de cunostinte religioase sunt celelalte etape de care trebuie sa treaca tinerii.

Pentru specializarea Teologie Sociala, 50% din nota de admitere valoreaza media de la bacalaureat, 25% cantareste media anilor de liceu si 25% conteaza proba de cunostinte religioase.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa de la Universitatea din Pitesti se studiaza discipline precum Teologie pastorala, Teologie didactica, Arta sacra, Teologie sociala.

Institutia pune la bataie pentru anul universitar 2011-2012 120 de locuri. Viitorii studenti vor intra la facultate pe baza de dosar. Pentru inscriere, candidatii vor plati o taxa de 100 de lei, urmand ca cei admisi pe locurile cu taxa sa plateasca 1.800 de lei anual.

Facultatea de Istorie, Filozofie si Teologie de la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati pune putine locuri la bataie pentru anul universitar 2011-2012. Astfel, doar 30 de candidati vor deveni studenti la specializarea Filosofie, dintre care 5 absolventi de liceu vor plati o taxa anuala de 2.200 de lei.

Admiterea la facultate se va face pe baza de dosar si se va tine cont atat de notele obtinute in cei patru ani de liceu, cat si de media finala de la examenul de bacalaureat.

Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi ofera, in acest an, 237 de locuri pentru proaspetii absolventi de liceu.

Admiterea se va face pe baza de dosar si, in cazul in care locurile nu vor fi completate, candidatii au la dispozitie si o sesiune de admitere care va avea loc in toamna.

Facultatea de Teologie Romano-Catolica din cadrul aceleiasi universitati ofera 50 de locuri pentru viitorii studenti. Dintre acestea, doar 15 vor fi subventionate de buget.

La Facultatea de Litere, Istorie si Teologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, admiterea se face pe baza rezultatelor obtinute de catre candidati in liceu si la examenul de bacalaureat. Pentru studiile de licenta organizate intr-o limba de larga circulatie internationala, admiterea va contine obligatoriu si o proba de competenta lingvistica, in cazul in care aceasta competenta nu rezulta din alte documente.

Taxa de inscriere este de 100 de lei, urmand ca cei care vor fi inscrisi pe locurile nesubventionate sa achite o taxa anuala de 2.300 de lei.

Facultatea de Teologie Greco-Catolica din Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca ofera 222 de locuri. Viitorii studenti la taxa vor avea de achitat, anual, 2.500 de lei.

De asemenea, Facultatea de Teologie Ortodoxa de la Universitatea din Bucuresti va avea, din toamna, 600 de boboci. 300 dintre acestia vor fi studenti la buget, in timp ce 300 de tineri vor plati o taxa anuala de 3.100 de lei.

Se organizeaza examen de admitere. La media finala vor conta, de asemenea, notele obtinute de candidat la examenul de bacalaureat, dar si in cei patru ani de liceu.

Tinerii pot opta si pentru Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii "Ovidius" din Constanta. Examenele medicale si testul pshilogic sunt probe eliminatorii. In calcularea mediei de admitere se va tine cont atat de notele din liceu, cat si de nota obtinuta la examenul de bacalaureat.

Mii de absolventi de liceu isi doresc ca, dupa ce trec examenul de bacalaureat, sa se inscrie la o facultate. Majoritatea tinteste locurile la buget puse la bataie de institutiile de invatamant. Examenul de admitere poate fi constituit dintr-un concurs de dosare ori de un examen scris. Pentru ca optiunile sunt numeroase, taxele, metoda de inscriere si locurile diposnibile difera, Ziare.com ii ajuta pe absolventii de liceu sa-si aleaga facultatea care li se potriveste, fie ca acestia vor opta pentru arte, medicina, stiinte ale naturii, economie ori stiinte sociale sau politice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#admitere facultate 2011, #teologie admitere 2011 , #admitere