Admiterea la facultate: Ultima zi pentru inscrieri - vezi la ce universitati

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 11:39
8244 citiri
Admiterea la facultate: Ultima zi pentru inscrieri - vezi la ce universitati
Foto: Flickr

Proaspetii absolventi de liceu care au promovat examenul de bacalaureat se inscriu la facultate. Vineri este ultima zi in care tinerii isi pot depune dosarele la universitatile pentru care au optat.

In majoritatea cazurilor, dosarul de inscriere la facultate trebuie sa contina o cerere tip, diploma de bacalaureat, in original, copie legalizata dupa certificatul de nastere, chitanta de plata a taxei de admitere, adeverinta medicala, trei fotografii tip buletin si copie dupa certificatul de casatorie, daca este cazul.

Pentru cei care isi doresc sa devina studenti ai Universitatii din Bucuresti, vineri este ultima zi de inscrieri. O a doua sesiune de admitere va fi organizata si in toamna.

Si la Iasi, absolventii de liceu care intentioneaza sa devina boboci ai uneia dintre cele 15 facultati ale Universitatii Alexandru Ioan Cuzasi-au depus dosarele pana vineri. Si aici va fi organizata o sesiune suplimentara de admitere in toamna.

Vineri se termina inscrierile si la Universitatea Oradea, care a pus la bataie in acest in acest an in total 5.324 de locuri, dintre care 3.679 cu taxa si 1.645 subventionate de buget.

Tot vineri este ultima zi de inscrieri si pentru candidatii la Universitatea din Craiova. Situatia este aceeasi si la Universitatea de Vest din Timisoara, dar si la Universitatea Dunarea de Jos din Galati ori la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava.

De asemenea, a fost ultima zi de inscrieri si la majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, dar si la Universitatea de Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti.

Daca la unele facultati admiterea se face numai pe baza dosarului, alte institutii de invatamant superior organizeaza, pana la sfarsitul lunii, examene de admitere.

Admiterea la facultate - Au inceput inscrierile

Nici nu au scapat bine de emotiile examenului de bacalaureat, ca tinerii trebuie sa se pregateasca de admiterea la facultate, examenele in toata tara incepand luni.

Taxa de inscriere variaza intre 70 si 250 de lei, in functie de performantele si conditiile puse la dispozitia viitorilor studenti de catre facultati.

O a doua sesiune de admitere va fi organizata si in toamna, in cazul in care nu vor fi ocupate toate locurile in aceasta prima sesiune.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#admitere facultate 2011, #facultate admitere 2011 inscrieri , #admitere