Cum sa devii student fara diploma de Bac - oferta nu mai e valabila

Luni, 18 Iulie 2011, ora 17:13
3013 citiri
Cum sa devii student fara diploma de Bac - oferta nu mai e valabila
Foto: Arhiva

Conducerea Universitatii particulare Apollonia din Iasi a precizat, luni, presei, ca organizarea admiterii pentru absolventii de liceu fara diploma de bacalaureat reprezinta o greseala a unuia dintre angajati.

Constantin Fatu, vicepresedintele Universitatii Apollonia, a negat faptul ca absolventii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat isi pot depune dosarul la una dintre facultatile de Medicina Dentara, Tehnica Dentara si Stiinte ale Comunicarii doar daca achita taxa de scolarizare, urmand ca acestia sa depuna diploma de absolvire a liceului pana la sfarsitul celui de-al doilea an de studiu.

"Stiti cum e, se mai intampla. Trebuie sa te duci la notariat sau au dat bacalaureatul in alta parte. Sunt si romani care au terminat studiile in Italia si au sustinut bacalaureatul acolo. Pana cand obtin aceste documente ii pasuim. Sigur ca ei declara pe propria raspundere ca au bacalaureatul luat. In concluzie, nu-i primim fara bacalaureatul luat", a spus Constantin Fatu, care este si presedinte al comisiei care organizeaza admiterea in cadrul celor trei facultati ce apartin institutiei de invatamant particular.

In opinia acestuia, scandalul legat de universitate reprezinta "un incident nefericit datorat unui angajat care nu si-a facut treaba cum trebuie".

Poti deveni student chiar daca nu ai luat Bac-ul - afla unde

Angajatul, sustine Fatu, a fost sanctionat cu un avertisment si retinere de 5% din salariu.

Conform acestuia, pentru a se inscrie la Apollonia, cei interesati au nevoie de adeverinta de la liceul unde au sustinut examenul de maturitate sau de diploma de bacalaureat.

Pentru a fi declarat admis, conteaza 50% media notei de la bacalaureat si a anilor de studiu si 50% nota primita in urma sustinerii unui examen grila la anatomie si interviu.

La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Universitatii Apollonia, Vasile Burlui, afirma ca in cadrul Biroului Senatului s-a decis ca "la inscriere sa se faca anul acesta doua genuri de dosare, unul definitiv si unul de preinscriere".

"La acestea din urma, studentii se angajeaza sa aduca diploma de Bacalaureat in maximum doi ani. Daca nu reusesc sa promoveze examenul in aceasta perioada, vor fi nevoiti sa renunte la studii", spunea acesta.

Motivatia invocata de Burlui a fost ca "efectele bacalaureatului au fost dezastruoase asupra generatiei tinere".

Numele presedintelui Universitatii Apollonia, Vasile Burlui, este legat de mai multe scandaluri la nivel national si international.

Pe vremea cand acesta era decan al Facultatii de Stomatologie din cadrul Universitatii de stat de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa din Iasi a fost acuzat de promovarea examenelor contra unor sume de bani.

De asemenea, cand era rector al UMF Iasi, Burlui a fost acuzat ca in perioada 1996-2000, "la Facultatea de Stomatologie din cadrul UMF Iasi, mai multi cetateni italieni, fara a indeplini cerintele legale de studii de specialitate, au sustinut examenul de licenta la institutia mai sus mentionata".

"Cu concursul sus-numitului (Vasile Burlui-n.r), acestia au promovat examenul de licenta si li s-au eliberat diplome de medici stomatologi. Ulterior, diplomele astfel eliberate s-au dovedit a fi false si anulate de catre Senatul UMF, la sesizarea Ministerului Educatiei si Cercetarii", dupa cum se mentiona in sesizarea facuta ministerului de resort de catre prorectorii UMF Iasi.

Beneficiarii diplomelor de licenta in stomatologie erau 63 de italieni absolventi de scoli profesionale sau care nu aveau examenul de bacalaureat luat. In urma unei anchete care a durat mai multi ani, Vasile Burlui a primit neinceperea urmaririi penale.

Universitatea Apollonia are in cadrul sau Facultatile de Medicina Dentara si Tehnica Dentara si o Facultate de Stiintele Comunicarii, sectiile Comunicare si Administratie Publica si Jurnalism, toate cu cate 60 de locuri.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#admitere facultate diploma bac, #admitere appolonia iasi , #admitere