Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Harababura la admitere: Rectorul Academiei de Politie arunca pisica la Ministerul Educatiei. Pop spune ca n-are nicio vina

Miercuri, 09 August 2017, ora 15:26
9204 citiri
Harababura la admitere: Rectorul Academiei de Politie arunca pisica la Ministerul Educatiei. Pop spune ca n-are nicio vina
Foto: Antena 3

Rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Daniel Costel Torje, a explicat cine este responsabil pentru greseala din baremul de corectare de la admitere, pentru proba scrisa la Istorie.

Torje a facut declaratii, miercuri, la o zi dupa sustinerea examenului, aratand cu degetul spre comisia trimisa de Ministerul Educatiei.

Explicatiile vin ca urmare a faptului ca, la una dintre intrebarile grila, raspunsul corect este altul decat cel scris in barem.

"Membrii comisiei de elaborare a subiectelor nu sunt cadre didactice in Academia de Politie si nici angajati ai MAI. Sunt cadre didactice de specialitate din reteaua nationala din invatamant, nominalizati de Ministerul Educatiei Nationale.

Comisia de elaboare a subiectelor isi asuma in totalitate raspunderea pentru modul de formare a intrebarilor si baremul de corectare. In cazul de fata, vorbim doar de un barem gresit, pe care comisia si-l asuma", a spus rectorul Academiei.

Acesta a dat, insa, asigurari ca lucrarile vor fi corectate folosindu-se baremul corect.

"Am fost sesizati ca un barem nu este corect la o intrebare, motiv pentru care ne-am autosesizat si am convocat comisia de elaborare a acestor subiecte si bareme.

In urma analizei efectuate in regim de urgenta, am constatat ca acest raspuns nu este corect. Nu am afisat rezultatele finale, suntem in proces de evaluare a lucrarilor si de corectare a lor.

Nu vom afisa rezultatele decat atunci cand ne vom asigura ca fiecare candidat a primit baremul corect", a mai spus Torje.

Citeste mai multe despre greselile semnalate de Marian Godina la proba de Istorie a examenului de admitere la Academiea de Politie

Rezultatele la examenul de admitere se vor afisa joi, iar cele finale, dupa solutionarea constestatiilor, vor fi afisate vineri.

Pop da vina pe profesori

Amintim ca, tot miercuri, ministrul Educatiei, Liviu Pop, a negat ca ministerul ar avea vreo implicare in realizarea subiectelor: "Niciuna, absolut niciuna. Autonomia universitara spune clar: subiectele sunt redactate de catre universitate. Este fix problema universitatii".

UPDATE 16:45 - Ulterior, intr-o interventie la Antena 3, Pop a negat ca Ministerul Educatiei ar avea vreo vina, pasand-o la profesorii responsabili.

"Nu este eroarea Ministerului Educatiei, tocmai am discutat cu rectorul. Sunt profesori din invatamantul preuniversitar cei care au elaborat subiectele, am inteles ca au fost corectate baremele.

Nu este de vina Ministerul Educatiei. De vina sunt cei care au alcatuit subiectele si baremul in baza unui contract pe care il au cu Academia de Politie. Ei raspund, nu are nicio implicare ministerul si nici unitatile de invatamant de unde provin", a spus ministrul, precizand ca nu ar fi auzit declaratiile din partea rectorului, ci din partea unui purtator de cuvant.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#rector Torje subiecte admitere Academie, #subiecte gresite admitere Academia de Politie, #subiecte gresite examen Istorie Academie , #admitere