Bac 2011 - sesiunea de toamna: Prima proba orala

Luni, 22 August 2011, ora 07:13
2197 citiri
Bac 2011 - sesiunea de toamna: Prima proba orala
Foto: calificativ.ro

Examenul de bacalaureat - sesiunea de toamna- incepe luni, cu proba orala de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana.

Peste 109.000 de candidati vor sustine in a doua sesiune aceasta prima proba. Este cea mai mare cifra inregistrata in istoria bacalaureatului pentru a doua sesiune de examen.

Cea de-a doua sesiune a examenului se desfasoara sub aceleasi auspicii ca cea din iulie: supraveghere video, intoleranta fata de frauda.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminica dupa-amiaza, ca a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va desfasura in acelasi conditii ca prima.

"Organizarea va fi foarte buna, cel putin la fel de buna ca la prima sesiune. Corectarea va fi echitabila, toti cei implicati fiind pregatiti pentru acest lucru", a declarat Funeriu.

Bacalaureatul are trei probe orale si trei scrise. Elevii care au urmat liceul in alta limba decat romana vor sustine, in plus, o proba orala si una scrisa de limba materna.

Proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfasura in intervalul 22-24 august.

Proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 23-24 august, iar proba D, privind evaluarea competentelor digitale, este programata in 25 si 26 august.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va avea loc la 29 august, urmand ca cea de-a doua proba scrisa la limba si literatura materna sa se desfasoare la 30 august.

Urmatoarele doua probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilului va avea loc la 31 august, proba scrisa la alegere urmand sa fie sustinuta la 2 septembrie.

Rezultatele vor fi afisate la 4 septembrie, iar eventualele contestatii se pot depune pana la ora 20.00 in aceeasi zi.

Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educatiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in organizarea si derularea examenului.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#bacalaureat 2011 toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea august , #BAC 2011 toamna