Bac 2012: Opt candidati au fost eliminati in prima zi pentru frauda

Luni, 11 Iunie 2012, ora 23:03
1523 citiri
Bac 2012: Opt candidati au fost eliminati in prima zi pentru frauda

Opt candidati au fost eliminati din examen, luni, in prima zi a bacalaureatului, dupa ce au fost prinsi cu telefoane mobile asupra lor sau au apelat la materiale ajutatoare, informeaza Ministerul Educatiei.

Candidatii eliminati participau la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana.

Cei prinsi cu telefoane mobile asupra lor erau in centre de examen din Bucuresti si din judetele Constanta si Neamt, iar cei care au incercat sa copieze, in judetele Braila (doi), Gorj si Tulcea.

Presedintele comisiei de bacalaureat a Capitalei, Nicolae Nutu, a declarat anterior ca un candidat din Bucuresti a fost eliminat pentru ca avea asupra lui un telefon mobil, insa va putea da din nou examenul la toamna.

Potrivit metodologiei bacalaureatului, este interzisa intrarea candidatilor in sala de examen cu orice fel de lucrari (manuale, dictionare, dictionare, notite, insemnari etc.) care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, in prima zi a bacalaureatului s-au prezentat, pana la ora 16.00, 48.408 de absolventi de liceu, precizeaza ministerul.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana continua marti si se va incheia miercuri, fiind urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, care se va desfasura in intervalul 13-15 iunie.

Evaluarea competentelor digitale se va desfasura in perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, intre 25 si 27 iunie.

Probele scrise ale examenului national de bacalaureat incep in 2 iulie cu testarea la limba si literatura romana. Candidati vor sustine apoi, in 3 iulie, proba scrisa de limba si literatura materna, in 4 iulie proba obligatorie a profilului si in 6 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

In 8 iulie, vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile.

In perioada 10 -12 iulie, va avea loc solutionarea contestatiilor, iar in 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bacalaureat 2012 elevi eliminati, #elevi eliminati proba oral bacalaureat , #Bac 2012