Ziare.com

Bac 2012: Sute de absolventi s-au inscris fraudulos pe listele olimpicilor

de Bogdana Boga
Vineri, 01 Iunie 2012, ora 14:05

   

Bac 2012: Sute de absolventi s-au inscris fraudulos pe listele olimpicilor
Peste 870 de absolventi de liceu au sustinut examenul de Bacalaureat in sesiunea speciala, destinata olimpicilor si sportivilor, iar mai bine de 700 dintre acestia s-au inscris fraudulos pe liste.

Astfel, la Bacul olimpicilor s-au inscris 899 de elevi, desi in loturile olimpice ale Romaniei se afla doar 108 sportivi in an terminal.

Ministerul Educatiei precizeaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca 47 dintre cei 877 de elevi care au sustinul examenul (22 au fost elimiati pentru ca au incercat sa copieze) sunt competitori la concursuri pe discipline de invatamant, restul fiind la cele sportive.

Oficialii din Comitetul Olimpic Sportiv al Romaniei spun ca ei nu au fost consultati in momentul in care Agentia Nationala pentru Tineret si Sport a intocmit listele cu tinerii care vor sustine examenul de maturitate in sesiunea speciala.

"Conform procedurilor in vigoare, listele cu participantii la competitiile sportive care opteaza sa sustina bacalaureatul in sesiunea speciala sunt avizate si asumate integral de catre federatiile sportive nationale. Drept urmare, intreaga responsabilitate pentru corectitudinea datelor apartine federatiilor sportive", se justifica reprezentantii din MECTS.

COSR a solicitat, vineri, lista cu elevii-sportivi care au sustinut examenul de Bacalaureat in sesiunea speciala din acest an, criteriile care i-au recomandat pe fiecare in parte si persoanele implicate in selectie.

"COSR a solicitat ANST si MECTS sa demareze o investigatie serioasa vizavi de modul in care au fost realizate inscrierile sportivilor de performanta pentru sesiunea speciala de bacalaureat din acest an, neplacut impresionat de promovabilitatea extrem de scazuta si surprins de numarul mare de candidati. Conducerea COSR a atras atentia asupra disproportiei evidente, in Centrele Nationale Olimpice pentru Pregatirea Juniorilor activand 108 sportivi cu varsta de bacalaureat, iar numarul de candidati la aceasta sesiune speciala a fost 900.

COSR a solicitat oficial lista cu elevii - sportivi care au dat examenul de bacalaureat in sesiunea speciala din acest an, criteriile care i-au recomandat pe fiecare in parte, si persoanele implicate in selectie", se arata intr-un comunicat COSR, remis Ziare.com.

Mai mult, atrage atentia Gazeta Sporturilor, printre cei 877 de candidati s-a aflat si fiica Doinei Melinte, fostul presedinte al ANST, desi tanara a terminat liceul de arte Nicolae Tonitza.

Bac 2012: Rezultate dezastruoase la examenul olimpicilor

Aceasta sesiune a Bac-ului trebuia sa fie organizata pentru copiii aflati in proceduri de selectie sau pregatire pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta tara noastra la olimpiadele internationale pe discipline si la competitii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Acum, COSR cere Ministerului Educatiei sa demareze o ancheta si sa verifice de ce pe liste a fost trecut un numar mult mai mare de sportivi si olimpici. Pana in prezent, cel putin 200 de tineri ar fi fost trecuti, fraudulos, pe aceste liste.

Scandalul legat de Bac-ul olimpicilor a inceput joi seara, cand s-au afisat notele inainte de contestatii. Astfel, Bacalaureatul olimpicilor a inregistrat rezultate catastrofale: doar unul din trei elevi a reusit sa promoveze testele. Prin comparatie, in 2011, sapte elevi din 600 nu au promovat examenul de maturitate.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4128 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

au obtinut ce au cautat

Acesti asa zisi olimpici au obtinut ce au cautat. Au crezut ca pot sa copieze dar nu li sa permis. Cine este responsabil de admiterea lor in examen cad nu erau cu nimic mai speciali: evident conducerea ministerului si pentru ca la conducere este un interimar o parte din responsabilitate ii revine lui ponta.

 

Esti istet nimic de zis?

Ponta a fost numit prim ministru in 28 aprilie,iar bacul a inceput in 19 mai.Deci vrei sa-mi spui ca-n 19 zile s-au facut si listele pentru olimpici,ba mai mult s-au si inscris.Listele alea au fost facute cu luni de zile inainte.Deci sa raspunda cei care au facut listele.

@jarteaua

- io mi-aduc aminte cand ponta a dat dispozitii lu' asta micu' , interimaru' sa nu fie probleme la bac ! si bacu' propriu-zis nici n-a inceput !

PLUTA!... PLUTA!... PLUTA!....

Da' ... Bistritza unde-o fi, Doamne?
Ca-n vechea guvernare era la locul ei!
O schimbatara ... ashtia?

Ori o fi de la ... marmota?
Si ciocolata aia avea prea multa cacao in ea???...

Soldat!...
Nu dormi in post, ca schimba astia iar guvernul si te iau pe ... "nepregatite"!

Apropou, tu ai dat bac-ul?
Sau li s-a facut alora mila?...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor