Ziare.com

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Biologie

de Diana Robu
Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 17:01

   

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Biologie
Elevii din ultimii ani de liceu au acum la dispozitie modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2012, examen pe care trebuie sa il sustina peste doua luni.

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise.

In cadrul probei E.d) (i) a examenului de bacalaureat, Biologia constituie proba scrisa la alegere dintre disciplinele fizica, chimie, biologie si informatica pentru: filiera teoretica - profilul real; filiera tehnologica - profilurile: tehnic, resurse naturale si protectia mediului; filiera vocationala - profilul militar.

Proba scrisa la biologie pentru care elevul poate opta, in conformitate cu filiera, profilul si specializarea urmate, se poate sustine in una dintre cele doua variante, daca biologia a fost studiata in clasele de liceu cuprinse in varianta aleasa:

I. Biologie vegetala si animala - clasele a IX-a si a X-a.

II. Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana - clasele a XI-a si a XII-a.

De asemenea, oficialii din Educatie au publicat variante de subiecte si pentru Limba si literatura romana, Limba si literatura materna, Matematica, Istorie, Fizica, Informatica, Geografie, Chimie si pentru cele cinci discipline socio-umane, Economie, Filosofie, Logica si argumentare, Psihologie, Sociologie.

Ramai pe Ziare.com pentru a vedea modelele de subiecte la celelalte discipline ale Bacului 2012.

Calendarul examenelor

Examenul de Bacalaureat 2012 se desfasoara dupa aceeasi metodologie de organizare a concursului de anul trecut, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, publicat in Monitorul Oficial din 25.01.2011, precizeaza reprezentantii Ministerului pe site-ul institutiei.

In 2012, Bac-ul debuteaza pe 11 iunie, la o zi dupa alegerile locale, iar prima proba le va testa elevilor competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Absolventii de liceu vor afla rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 13 iulie.

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

Si in acest an, olimpicii vor avea un statut special. Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, de obicei, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si prima sesiune de Bacalaureat.

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, nu pot participa la aceasta prima sesiune, asa ca vor sustine examenul de maturitate in luna mai.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 30774 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da-ti modele de COPIUTE nu-i mai trebuie nimanui subiecte

Andronescu se intoarce :))!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor