Ziare.com

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Informatica

de Diana Robu
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 23:20

   

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Informatica
Elevii din ultimii ani de liceu au acum la dispozitie modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2012, examen pe care trebuie sa il sustina peste doua luni.

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise.

Disciplina Informatica are statutul de disciplina optionala la proba E. d) pentru candidatii de la: filiera teoretica, profil real, specializarile matematica-informatica, matematica-informatica intensiv informatica si stiinte ale naturii sau filiera vocationala, profil militar, specializarea matematica-informatica.

Pentru aceasta disciplina exista patru tipuri diferite de variante de subiecte, in functie de specializarea elevilor si limbajul studiat:

1. Informatica - pentru specializarile matematica-informatica si matematica-informatica, intensiv informatica - limbaj Pascal2. Informatica - pentru specializarile matematica-informatica si matematica-informatica, intensiv informatica - limbaj C/C++3. Informatica - pentru specializarea stiinte ale naturii - limbaj Pascal4. Informatica - pentru specializarea stiinte ale naturii - limbaj C/C++De asemenea, oficialii din Educatie au publicat variante de subiecte si pentru Limba si literatura Romana, Limba si literatura materna, Matematica, Istorie, Fizica, Geografie, Biologie, Chimie si pentru cele cinci discipline socio-umane, Economie, Filosofie, Logica si argumentare, Psihologie, Sociologie.

Ramai pe Ziare.com pentru a vedea modelele de subiecte la celelalte discipline ale Bacului 2012.

Calendarul examenelor

Examenul de Bacalaureat 2012 se desfasoara dupa aceeasi metodologie de organizare a concursului de anul trecut, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, publicat in Monitorul Oficial din 25.01.2011, precizeaza reprezentantii Ministerului pe site-ul institutiei.

In 2012, Bacul debuteaza pe 11 iunie, la o zi dupa alegerile locale, iar prima proba le va testa elevilor competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Absolventii de liceu vor afla rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 13 iulie.

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

Si in acest an, olimpicii vor avea un statut special. Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, de obicei, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de Bacalaureat.

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, nu pot participa la aceasta prima sesiune, asa ca vor sustine examenul de maturitate in luna mai.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9717 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Avem elevi teribil de inteligenti

Daca in ciuda unui asemenea invatamant informatic cu cunostinte de acum un sfert de secol reusesc totusi sa ajunga programatori, au ceva intre urechi.

I-as invita pe toti profesorii de Pascal la o conferinta, as inchide usile si as da foc cladirii.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor