Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Limba si Literatura Materna

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 17:08
7469 citiri
Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Limba si Literatura Materna
Foto: Arhiva

Elevii din ultimii ani de liceu au acum la dispozitie modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2012, examen pe care trebuie sa il sustina peste doua luni.

Ministerul Educatiei a publicate modelele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise.

Pe 3 iulie, elevii vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna - proba E (b). Absolventii de liceu vor sustine probele scrise in limba croata, maghiara, germana, sarba, slovaca, turca sau ucraineana.

Structura testului pentru proba scrisa este formata din 3 subiecte, fiecare avand 30 de puncte. Subiectele contin itemi semiobiectivi si subiectivi care pot avea ca material suport texte literare si nonliterare.

Proba scrisa vizeaza competenŃele de receptare si de producere a mesajelor scrise (inclusiv a unor mesaje care transpun in scris strategii si reguli de exprimare orala). Structura subiectelor permite rezolvarea acestora in 3 ore de examen si este in conformitate cu programa de bacalaureat 2011 - 2012.

Totodata, absolventii de liceu vor avea, pe 3 iulie, proba scrisa in maghiara.

In aceeasi zi, elevii vor sustine proba scrisa in limba germana.

Si elevii care sustin proba la Limba Materna in sarba vor avea examenul pe 3 iulie.

La proba in sarba, candidatul va trebui sa se exprime intr-un limbaj literar si sa faca dovada intelegerii semnificatiei mesajului scris, sesizand totodata progresia si coerenta ideilor exprimate. De asemenea, elementele lexicale utilizate trebuie sa fie adecvate pentru scopul mesajului scris.

Utilizarea corecta si adecvata a limbii meterne in diferite situatii de comunicare este testata si pentru elevii care sustin proba in ucraineana.

Tot pe 3 iunie, absolventii de liceu sustin proba scrisa la Limba si Literatura Turca.

De asemenea, oficialii din Educatie au publicat variante de subiecte si pentru Limba si literatura romana, Matematica, Istorie, Fizica, Informatica, Geografie, Biologie, Chimie si pentru cele cinci discipline socio-umane, Economie, Filosofie, Logica si argumentare, Psihologie, Sociologie.

Ramai pe Ziare.com pentru a vedea modelele de subiecte la celelalte discipline ale Bacului 2012.

Calendarul examenelor

Examenul de Bacalaureat 2012 se desfasoara dupa aceeasi Metodologie de organizare si desfasurare ca cea a concursului de anul trecut, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 4799/2010 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat 2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 63 bis din 25.01.2011, precizeaza reprezentantii MECTS pe site-ul institutiei.

In 2012, Bacul debuteaza pe 11 iunie, la o zi dupa alegerile locale, iar prima proba le va testa elevilor competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Absolventii de liceu vor afla rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 13 iunie.

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

Si in acest an, olimpicii vor avea un statut special. Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, de obicei, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de Bacalaureat.

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, nu pot participa la aceasta prima sesiune, asa ca vor sustine examenul de maturitate in luna mai.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#limba materna subiecte bac, #bac 2012 subiecte , #Bac 2012