Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 18:00
6623 citiri
Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor
Foto: Arhiva

Ministerul Educatiei a publicat calendarul dupa care se va desfasura examenul de Bacalaureat din acest an.

Examenul de Bacalaureat 2012 se desfasoara dupa aceeasi Metodologie de organizare si desfasurare ca cea a concursului de anul trecut, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 4799/2010 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat 2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 63 bis din 25.01.2011, precizeaza reprezentantii MECTS pe site-ul institutiei.

Astfel, inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen a examnului de maturitate din acest an se va desfasura in perioada 28 - 30 mai. Pe 1 iunie urmeaza incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a, urmand ca absolventii sa sustina, pe 11-13 iunie, proba A a examenului - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B este programata pentru 13-15 iunie. Pe 18 - 22 iunie urmeaza evaluarea competentelor digitale - proba D.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C este programata pentru 25 - 27 iunie.

Pe 2 iulie, absolventii de liceu vor sustine prima proba scrisa: Limba si literatura romana - proba E (a). Pe 3 iulie va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna - proba E (b), iar pe 4 iulie se va desfasura proba obligatorie a profilului - proba E (c).

Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d) este programata pentru data de 6 iulie. Pe 8 iulie se vor afisa rezultatele, urmand ca ziua urmatoare - 9 iulie - sa fie rezervata contestatilor.

Pe 10 - 12 iulie se vor rezolva contestatiile elevilor, urmand ca afisarea notelor finale sa se faca pe 13 iulie.

Ca in fiecare an, in perioada august-septembrie are loc a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

Potrivit MECTS, inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen se face pe 16 - 20 iulie, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A sa fie programata pentru 20-21 august.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B se va face pe 20-22 august, iar 21 - 22 august sunt zilele rezervate pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C.

Pe 23 - 24 august 2012 are loc evaluarea competentelor digitale - proba D, iar pe 27 august incep probele scrise, cu Limba si literatura romana - proba E (a).

Limba si literatura materna - proba E (b) este programata pentru 28 august, iar pe 29 august se va organiza proba obligatorie a profilului - proba E (b).

Ultimul examen, proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d), este programat pentru 31 august.

Pe 2 septembrie are loc afisarea rezultatelor (pana la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00).

Pe 3-4 septembrie se rezolva contestatiile, iar pe 5 septembrie se afiseaza rezultatele finale.

La solicitarea comisiilor de Bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, precizeaza reprezentantii MECTS.

D.R.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Bac 2012 calendar examene, #programare examene Bac 2012, #Bac 2012 afisare rezultate , #Bac 2012