Bacalaureat 2013: Baremul la Limba si literatura romana

Luni, 01 Iulie 2013, ora 17:07
2985 citiri
Bacalaureat 2013: Baremul la Limba si literatura romana
Foto: Arhiva

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a publicat, luni, baremul pentru examenul la Limba si Literatura Romana din cadrul Bacalaureatului 2013, atat pentru profilul uman, cat si pentru cel real.

Luni, absolventii de liceu au sustinut prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat 2013, cea la Limba si Literatura Romana.

Spre deosebire de anii anteriori, Bacalaureatul 2013 a venit cu o noutate pentru elevi - subiectele diferentiate. Astfel, pentru prima oara, absolventii de real au avut subiecte diferite de colegii lor care au terminat un profil umanist.

Bacalaureat 2013: Vezi subiectele la Limba si Literatura Romana

Cu toate acestea, elevii de la profilul real s-au plans ca au primit subiecte mai grele decat cei de la profilul uman, mai ales la subiectul al treilea.

Astfel, daca absolventii de liceu de la profilul real au au avut de redactat un eseu in care sa dezvolte o tema din creatia lirica a unuia dintre cei trei poeti mentionati de cerinta - Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga, cei de la profilul uman au avut de redactat un eseu despre tema si viziunea despre lume intr-un text poetic simbolist.

Bacalaureat 2013: Subiectele la romana, publicate pe Internet inainte de examen

Mai mult, exista si suspiciuni de frauda la un liceu din Bucuresti, unde intreaga conducere a fost demisa, luni. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un grup infractional ce se ocupa cu distribuirea subiectelor, dar si a rezolvarilor corecte, astfel incat elevii sa obtina note mari.

Ba chiar subiectele au fost publicate pe Internet inainte de inceperea probei scrise.

"Eu am aflat: tema si viziunea despre lume apartine simbolismului", a scris o eleva, intre orele 8.30 si 8.45. Un alt elev a scris, la 8.35, ca "A picat text poetic de Tudor Arghezi sau Lucian Blaga".

F.N.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#barem romana bac 2013, #barem romana, #barem Limba si literatura romana, #barem Limba si literatura romana 2013 , #Bacalaureat 2013