Bacalaureat 2013: Germana oral si scris - Modele de subiecte si bareme

Joi, 20 Iunie 2013, ora 15:27
13574 citiri
Bacalaureat 2013: Germana oral si scris - Modele de subiecte si bareme
Foto: Arhiva

Examenul de bacalaureat de anul acesta, care a inceput pe 10 iunie, continua cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Astfel, in perioada 25-28 iunie, elevii vor primi calificative in functie de modul in care vor raspunde la cele 3 probe din cadrul evaluarii care se intinde pe doua zile si dureaza, in total, aproape 3 ore.

Bacalaureat 2013: Engleza oral si scris - Modele de subiecte si bareme

Bacalaureat 2013: Franceza oral si scris - Modele de subiecte si bareme

Mai exact, elevii vor avea o proba de intelegere a unui text audio, care cuprinde doua subiecte (20 de minute), o proba scrisa, prin care este testata capacitatea de a intelege un text citit si de a produce mesaje scrise (120 de minute) si o proba orala, unde candidatii vor avea de raspuns la trei subiecte (15 minute pentru pregatirea raspunsurilor si 10-15 minute pentru prezentarea lor in fata comisiei).

Prima dintre probe va fi cea orala. Elevii vor raspunde, vor fi evaluati, vor primi calificativul corespunzator si apoi vor iesi din sala, asteptand ca toti colegii lor sa termine. Abia apoi vor putea intra din nou pentru a sustine proba de intelegere a unui text audio.

A doua zi se vor intoarce din nou pentru a sustine si proba scrisa din cadrul aceluiasi examen de evaluare a competentelor lingvistice.

Desi aceasta proba nu este punctata cu note, ci cu calificative, ea este obligatorie. De altfel, rezultatele competentelor nici nu vor fi trecute pe diploma de bacalaureat, elevii vor primi diplome separate, care, de altfel, nu le folosesc la nimic. Scapa de aceasta proba, insa, elevii care au deja un certificat ce atesta cunoasterea unei limbi de circulatie internationala.

Ceilalti vor fi notati in functie de nivelul la care se situeaza, astfel: -:0-10 puncte, A1: 11-30 puncte, A2: 31-60 puncte, B1: 61- 80 puncte si B2: 81- 100 puncte.

Vezi mai jos modele de subiecte, precum si baremul, pentru proba de limba germana din cadrul bacalaureatului:

Proba de intelegere a unui text audiat:

A.S.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#bacalaureat 2013 subiecte germana oral, #bacalaureat 2013 germana scris, #barem germana bacalaureat 2013 , #Bacalaureat 2013