Bacalaureat 2013, sesiunea de toamna: Vezi subiectele la Istorie si Matematica

Miercuri, 28 August 2013, ora 15:06
2812 citiri
Bacalaureat 2013, sesiunea de toamna: Vezi subiectele la Istorie si Matematica
Foto: Arhiva

Peste 56.500 de absolventi de clasa a XII-a participa miercuri, 28 august, la proba scrisa obligatorie a profilului, Matematica sau Istorie, din cadrul examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea toamna.

Dintre absolventii inscrisi, 51.940 au dat testul scris la Matematica si 4.606 la Istorie.

Subiectele si punctajele alocate fiecarei rezolvari corecte au fost publicate pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale.

La Istorie, la primul subiect, candidatii au primit doua texte despre Gheorghe Gheorghiu Dej si Constitutia de la 1948, cu mai multe cerinte.

La al doilea subiect, elevii au avut de raspuns la cateva intrebari pe marginea unui text despre domnia lui Stefan cel Mare.

La al treilea, absolventii au avut de scris un eseu despre formarea statului roman in secolul al XIX-lea si in prima jumatate a secolului XX.

La examenul de Matematica - profil tehnologic, absolventii au avut de rezolvat, printre altele, o ecuatie de gradul al doilea, de calculat un procent dintr-un pret, matrice, logaritmi, polinoame si derivate.

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat o problema in care se cerea pretul unui produs dupa o reducere de 30%. Un alt subpunct, avea cerinta de a rezolva o ecuatie de gradul II, iar o alta cerinta a fost aceea de a calcula distanta de la un punct la altul.

La al doilea subiect, candidatii au avut de gasit determinantul si polinomul unei matrici, iar la cel de-al treilea subiect, absolventii au avut de rezolvat o functie data.

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamna: Vezi subiectele la Romana

La profilul Mate-info, examenul a constat din rezolvarea unor probleme legate de ecuatii, functii, integrale si matrici.

La primul subiect au avut de rezolvat: o progresie geometrica, de determinat varful unei piramide, o ecuatie, o probabilitate, G-ul unui vector, de calculat sinusul unui unghi.

La al doilea subiect au avut de gasit determinantul unei matrici si inmultirea a doua matrici, dar si de rezolvat legea de compozitie. In timp ce la al treilea subiect au avut de gasit derivatele unei functii.

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamna

Absolventii de liceu au sustinut luni prima proba scrisa din sesiunea a doua a examenului de bacalaureat, la Limba si literatura romana.

Examenul a continuat marti 27 august cu proba scrisa la limba si literatura materna, miercuri 28 august cu proba obligatorie a profilului si vineri 30 august cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Pentru proba obligatorie a profilului, sustinuta miercuri 28 august, s-au inscris 56.546 de candidati,

Ultima proba a examenului de bacalaureat din acest an - cea la alegere a profilului si specializarii - va fi sustinuta vineri 30 august. La acesta proba s-au inscris 53.837 de absolventi, dintre care 31.119 vor da testul la Biologie, 11.870 la Geografie, 6.026 la Fizica, 3.549 la Chimie, 383 la Informatica, 300 la Logica, 193 la Economie, 176 la Psihologie, 142 la Sociologie si 79 la Filosofie.

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

La sesiunea de toamna a examenului national de bacalaureat s-au inscris peste 87.000 de absolventi de liceu, 67 la suta fiind din promotia 2012-2013, iar restul din promotii anterioare, potrivit Ministerului Educatiei.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#subiecte Bac toamna Istorie Matematica, #subiecte Bac 2013 toamna , #Bacalaureat 2013