Ziare.com

Bacalaureat 2013: Vezi subiectele la Limba si Literatura Romana

Luni, 01 Iulie 2013, ora 13:24

   

Bacalaureat 2013: Vezi subiectele la Limba si Literatura Romana
Luni, absolventii de liceu au sustinut prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat 2013, cea la Limba si Literatura Romana.

Spre deosebire de anii anteriori, Bacalaureatul 2013 a venit cu o noutate pentru elevi - subiectele diferentiate. Astfel, pentru prima oara, absolventii de real au avut subiecte diferite de colegii lor care au terminat un profil umanist.

Subiectele la romana pentru profilul real

La subiectul I, elevii care au terminat profilul real au avut de rezolvat o serie de cerinte pe baza unui text de George Calinescu, iar la subiectul al II-lea, acestia au avut de realizat un text argumentativ despre rolul modelului in viata.

Subiectul al III-lea a fost cel care le-a ridicat mai multe probleme candidatilor, deoarece au avut de redactat un eseu in care sa dezvolte o tema din creatia lirica a unuia dintre cei trei poeti mentionati de cerinta - Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Subiectele la romana pentru profilul uman-vocational

Subiectul I de la proba de Limba si literatura romana a examenului de Bacalaureat 2013 pentru absolventii de uman a constat in rezolvarea unor cerinte pe baza textului "Accidentul", de Mihail Sebastian, iar la subiectul al doilea acestia au avut de redactat un text argumentativ despre utilitatea scrierii unui jurnal in adolescenta.

De poezie nu au scapat nici absolventii de uman, astfel ca acestia au avut de redactat, la subiectul al III-lea, un eseu despre tema si viziunea despre lume intr-un text poetic simbolist.

2013 a fost al treilea an in candidatii au sustinut probele in sali de clasa dotate cu camere de supraveghere.

Marti, 2 iulie, urmeaza proba la limba si literatura materna, iar miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului.

Pe 5 iulie, joi, elevii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

Adolescentii vor avea emotii si pe 8 iulie, cand se vor afisa rezultatele. In aceeasi zi se depun contestatiile, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 12 iulie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6022 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Subiecte destul de dificile, cu enuntzuri oarecum vagi, ...

... mai ales la punctul al treilea, lasand o mare libertate in alegerea subiectului concret, dar si expunandu-i pe candidatzi aproape exclusiv aprecierilor subiective ale corectorilor! Sanse mici pentru fostul elev de a obtine o majorare a notei, in cazul in care considera ca n-a fost evaluat obiectiv! Sanse mari de apreciere neomogena a lucrarilor, in functie de judetz, mediu urban sau rural, liceu mare, sau mic!

 

Subiectul iii ...interesant

De redactat un eseu in care sa dezvolte o tema din creatia lirica Tudor Arghezi...

Cum sa faci din "ra.hat ...bici".
Cuvinte potrivite ...o chestie perversa ...de actualitate.

Votati cu spor.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor